Klimatpolitiken, stoppa små utsläpp här men inte stora där…


KLIMATDEBATT. Media har bestämt att det pågår en global uppvärmning som människan ligger bakom och politikerna följer efter utan något som helst konsekvenstänk, klimatet ska räddas, kostnader kontra nytta spelar ingen roll. 

På Island finns c:a 40 aktiva vulkaner och i hela världen över 10.000, de flesta av dem på havets botten.

En av vulkanerna på Island är Katla, det är en av de stora i världen, och Katla har de tre senaste åren, enligt isländska och brittiska forskare släppt ut 20.000 ton koldioxid om dagen.

 • Katlas, utsläpp är ungefär 7,3 miljoner ton om året.
 • I Sverige släpper vi ut 3,8 ton per person och år enligt Ekonomifakta.
 • Sveriges samlade utsläpp var år 2016 – 52,9 miljoner ton, vilket är en minskning med 26 % sedan 1990 trots att vi blivit betydligt fler människor.

Globalt sett är varken Katlas eller Sveriges utsläpp mer än en felräkning, men det känns som Miljöpartiet och andra har fel prioritering när de jagar svenska glesbygdsbilister och Kina med flera planerar att öppna 2000 jättelika kolkraftverk de närmaste åren.

-Pettersson undrar dessutom varför värmeperioden mellan 1890 och 1940 aldrig nämns i  debatten eller var förklaringen är att forskarvärlden trodde att vi var på väg mot en ny istid under 1970-talet…

 ***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


16 responses to “Klimatpolitiken, stoppa små utsläpp här men inte stora där…

 • PortalEurope

  Co2 koldioxid är inte boven i dramat och det förekommer ingen höjning av temperatur överallt på vår jord, däremot har vissa områden som tex Europa fått det varmare en del. Det är bara den naturliga förändringen av klimatet som aldrig varit statiskt likadant jämt ,Gotland tex har haft korallrev för X antal tusen år sedan var alltså tropiskt 🙂
  C02hypen drivs främst av FN som vill få I-länderna tillbaks till häst&vagn i princip,allt handlar egentligen om maktutövning från FN

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Tur att inte MP har makten på Island, för då skulle dom behövt höja skatten för att Katla ryker lite

  Gilla

 • Tony

  Importerat valboskap ser till att världens sämsta regering kan
  fortsätta och förstöra ett land. Skrämmande!

  Gilla

 • Tore

  Att skrämma upp folk med klimathotet är ett bra sätt att lura folk till att gå med på nya avgifter och skatter.
  För ingen vill väl inte rädda jorden, och detta har sossesvinen Anammat.

  Gilla

 • Punto

  FN och EU kan med stöd av WWF, Greenpeace, Rotschild, Soros och Miljöpartiet göra det olagligt med vulkanutbrott. Det land som ändå får vulkanutbrott ska betala en mycket hög vulkanskatt.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Strama åt barnafödandet i arabländerna och Afrika precis som Kina gjort (gjorde) och sätt maxtak 1 barn.

  Gilla

 • Mia

  Jag tror inte att det är media som har hittat på om den globala uppvärmningen. Det är istället en mängd forskare som kommit fram till att människan är upphov till en ökad växthuseffekt med därmed stigande temperatur. Politikerna rättar sig nog inte efter vad Aftonbladet skriver utan har vetenskapliga källor.

  Att man tror att Katla börjar vakna till liv efter 100 år är att den börjat släppa ut koldioxid som brukar vara ett tecken på detta, men vulkaner kan vi människor inte göra något åt.

  Vid ett mycket stort vulkanutbrott kan det bli mycket kallare under en tid så länge det finns mycket stoft och annat i atmosfären som gör att solens strålar får svårt att ta sig fram. Kallare och mörkare.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Hur var det med den ökända isbjörnen ? Var det forskare som kom fram till att det var så ?

   Gilla

   • Mia

    Jag har inte följt det där med isbjörnar och där har kanske media en skuld i hur det rapporteras, men jag tycker det varit för mycket ståhej om dem och har bara sett rubriker.

    Så hur de mår idag vet jag inte, inte heller hur deras framtid ser ut med en stigande temperatur.

    Gilla

  • SasjaL

   Nej, media har inte hittat på det fiktiva ‘klimathotet’. De agerar bara nyttiga idioter, då de tror att de har något att vinna på det. Det som politiker påstår i sammanhanget går inte att bevisa, vilket är en förutsättning för att få benämnas vetenskap. Går det inte att bevisa, så kvalificerar det bara som politik och religion. Det som media förmedlar, är det som motsvarar sökandet efter den vises sten under medeltiden. Det gick inte så bra …

   Gilla

 • thojak

  Klimat är väder under 30+ år. Det finns olika, definierade klimat; öken-, inlands-, kustlands-, bergsklimat osv. Klimatvetenskap är oerhört komplicerat, inte minst av den anledningen att väder är kaotiskt, och omfattar ett flertal, ytterst omfattande/komplexa (del-)vetenskaper såsom paleontologi, kemi, fysik, atmosfär, statistik osv och där finns ingen levande som behärskar dessa, väsentliga kunskaper för att kunna kalla sig ‘klimatforskare’.

  CO2-molekylen har ingen, säger INGEN påverkan på atmosfärens temperatur – det är ett ‘hitte-på’. MP-izterna i synnerhet, men egentligen hela den politiska eliten i landet har noll susning om vad det handlar om öht. IPCC bildades ned ett enda syfte nämligen leda i bevis, att människan var orsak till de temperaturvariationer jorden uppvisar. Samtliga ‘försök’ har misslyckats å det grövsta.

  Det handlar om pengar, enorma mängder pengar. Man beräknar, att denna påhittade cirkus kostar 35 MILJARDER US$/år och då är ‘bara’ faktorer som personal, akademia, konferenser (plenty), m.m. Konsekvenserna av detta vansinne är emellertid för invånare i diverse s.k. ‘utvecklade’ (hah!) länder enorma. Endast i Sverige beräknas de ekonomiska bördorna ligga vid ca 500 MILJARDER/år.

  Där finns enorma mängder info tillgängligt via Internet. En bra start är att börja läsa på http://www.klimatupplysningen.se/ .

  Mvh/TJ

  Gilla

  • Mia

   Du behöver inte rekommendera Klimatupplysningen för det allra flesta uttalanden om klimatet här kommer redan därifrån.

   De säger det man vill höra här och är bra på att förvilla.

   Gilla

 • assad

  Klimatfrågor är svåra. Vi får fråga kompetensregnet från Syrien och negerien.

  Gilla

 • Billy Boy

  Det finns många vulkaner i världen som är aktiva i denna stund. Då och då inträffar oförutsedda större utbrott som detta:

  2018-01-23 · Vulkanutbrott på Filippinerna – tusentals evakueras. Över 30.000 människor flyr lava och aska efter Filippinernas mest aktiva vulkan Mayon haft många utbrott.

  Mellan de förödande stora utbrotten står de och pyser miljöfarliga, giftiga heta gaser som också påverkar luftkvalité och klimatet mycket negativt.

  Även vulkanen Kilauea på Hawaii hade nyligen ett kraftigt utbrott som fortfarande pågår.

  Hur tänker Isabella Lövin (MP) lösa detta? Höja skatterna i Sverige för att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna plugga igen alla vulkankratrarna i hela världen?

  Nu när valet i Sverige är över och många miljöpartister och sossar i riksdagen + ligisterna i skrik-vänstern sannolikt blir sysslolösa så skulle dom kunna skickas ut och plugga igen alla aktiva vulkankratrar samt förse dem med avgasrenare på toppen som destruerar de giftiga gasutsläppen som sker i nutid i hela världen.

  Den uppgiften kan dom börja med men det finns mycket, mycket mera att ta itu med som nästa uppgift.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Pinatubo är en aktiv stratovulkan belägen i Cabisulanbergen på ön Luzon i Filippinerna.

   I juni 1991 hade vulkanen ett kraftigt utbrott (ett av de kraftigaste på 1900-talet med styrka 6 på den 8-gradiga VEI-skalan) som medförde stora utsläpp av svaveldioxid vilket hade påverkan på solinstrålningen och därmed klimatet över stora delar av jorden.

   Vulkanens utbrott den 15 juni 1991 var det näst största under 1900-talet efter vulkanen Novaruptas utbrott 1912 i Alaska. Utbrottet kastade ut ungefär 10 miljarder ton magma, 20 miljoner ton koldioxid och mest luftburna partiklar upp i stratosfären sen Krakatau 1883. Molnplymen steg upp till 35 km i atmosfären.

   Kraften i utbrottet 1991 sprängde bort c:a 260 meter av vulkantoppen och sänkte därmed vulkanens höjd över havet med c:a 260 meter.

   Källa: Wikipedia

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: