De bär ansvaret för att min dotter Ebba är död


TERRORISM. En huvudlös migrationspolitik och myndigheter som inte gjorde sitt jobb ledde till att min dotter mördades och att mitt eget liv för alltid är förstört.

Jag vill se en ny haverikommission vars första ärende ska vara terrordådet på Drottninggatan, skriver Ebba Åkerlunds pappa Stefan.

Rakhmat Akilov dödade fem personer i terrordådet på Drottninggatan, en av dessa var Stefans dotter Ebba. Akilov hade fått utvisningsbeslut men var ändå kvar i landet.

Ebba Åkerlund, 11 år.

Efter dådet har dessa politiker inte gjort någonting för att utreda hur det kunde ske. Hur samhället kunde ha agerat annorlunda för att förhindra dådet.

Eller om det finns lärdomar att dra som kan minska risken för att något liknande händer igen. Är det inte märkligt att det i ett land som har en särskild myndighet – Statens haverikommission – som utreder incidenter till och med när två flygplan NÄSTAN krockar med varandra, inte också grundligt utreder orsakerna bakom landets hittills största terrordåd där fem personer mördades?

Kan orsaken vara att beslutsfattarna helt enkelt är för oroliga för att bli utpekade i en sådan utredning för att vilja tillsätta en?

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson har i många år efterlyst en konsekvensanalys och en haverikommission av asylinvandringen men kan bara  konstatera att Ebbas pappa har rätt, men även att media har ett stort ansvar som inte granskat makten och deras beslut utan jamsat med i flummet att massinvandringen är bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


58 responses to “De bär ansvaret för att min dotter Ebba är död

 • Maya

  Varför talade ingen om terrodåden i Sverige under valet? Det skulle minst SD ha tagit upp gång på gång!

  Gilla

 • eugenecork


  87% -14 82% -18…- 5% vid varje val gör att om
  10 val (= år 2068) så är vi då nere på c:a 32% i
  bästa fall?…kan bara gissa hur halva ”Jordens
  avskum” den dagen kommer att rösta i Sverige?

  Gilla

 • Tony

  Så fungerar hycklare!

  Gilla

 • Tony

  Man tycker att det borde ringa en klocka när ett Svenskt fängelse
  där fångarna utgör 80 % importerade av alla intagna?

  Gilla

 • Tony

  Myndigheterna har ingenting gjort,Nej inte ens tagit hand
  om ärendet där han som betalde svartlön till kräket som sen
  mördade fem människor blir åtalad för skattebrott, men även
  han tillhör väl dom straffimmuna frälset!

  Gilla

 • Ståfräs

  Ingen i Feministregeringen eller Alliansen bryr sig om någonting utom att hålla SD borta från inflytande, däremot verkar det tydligen vara helt OK att terrorister får fortsätta sitt kall i Sverige utan hinder, hoppas så innerligt och av hela mitt hjärta att det BARA drabbar PK, deras nära o kära.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mia:
  Har sett och upplevt mycket innanför Kumlamuren under 36 år men vill av naturliga skäl här inte närmare gå in på vad men kan säga så mycket att fångvården för 36 år sedan fortfarande fungerade brottslingarna visste sin plats det var klara och tydliga regler som gällde med bland annat arbetsplikt vaktpersonalen bestämde agendan det fanns en kåranda och chefer med ryggrad som vågade sätta ner foten och som stod på personalens sida !
  2018 är det precis tvärtom ingen arbetsplikt ryggradslösa och fega PK-chefer som utan problem tar parti för fångarna mot personalen vilket naturligtvis är och alltid varit tabu men inte i dagens kramgoa och heligt mångkulturella pride Sverige, vaktpersonalen fungerar idag som betjänter åt de s.k stackars kriminella totalt respektlösa parasiterna som tackar med att hota skrika rasist och hånflina och säger man ifrån blir fången genast kränkt och skvallrar för någon ynklig överordnad som då tar vakten i örat och säger aja baja så får man inte göra någon kåranda och sammhållning som förr existerar inte heller längre idag springer folk hellre till chefen och skvallrar än ställer upp för varandra eftersom det kanske genererar högre lön och cheferna uppmuntrar tjallare bland personal, detta vidriga angiveribeteende är naturligtvis inte unikt för fångvården utan finns tyvärr överallt i dagens samhälle.
  Ja du Mia, detta är min upplevelse efter 36 år som fångvaktare på den s.k Kumlabunkern men nu ska det bli skönt att snart ta pension och slippa se alla hånflinade respektlösa brottslingar med bara rättigheter, tyvärr finns de ju kvar utanför murarna men det är ett annat problem.

  Gilla

  • Ståfräs

   Alla PK, Mia , Feministregeringen och Alliansen tar mer än hjärtligt emot dessa av SD förföljda, oskyldiga utsatta av rasism i sina hem. LYCKA TILL O NJUT GODHETENS SÖTMA. Eventuella våldtäkter, mord o div, (nästan brottsligt), beror bara på, trauman o socioekonomiska orsaker och har ingenting med invandringen att göra.

   Gilla

  • Mia

   Det påminner litet om svenska skolor, att disciplinen försvunnet med åren. Och därmed töjs det kanske på gränserna mer och mer.
   Vissa regler behövs.

   Men tack för att du berättade litet mer.

   Gilla

  • Fdplit

   Nej, det var verkligen inte bra i början sjuttiotalet. Knep det så var vårdare ensam.

   Gilla

 • Hanna

  All sympati och medkänsla till dig Stefan, och även andra anhöriga i detta värsta terrordåd vi haft i modern tid. Du uttrycker det många av oss känner- maktlöshet inför politiker som står med skygglappar ett år senare. Inga konkreta åtgärder eller diskussioner om hur vi hindrar terrordåd framöver. Både Statens Haverikommission och Center mot våldsbejakande extremism (tyvärr hos BRÅ numera..) borde jobba för fullt med hur vi ska förebygga liknande attacker- vad väntar ni / vi på??

  Tyvärr visar valet att majoriteten svenskar accepterar parallellsamhällen och bidragsinvandring så länge man slipper utsättas för våldsbrott själv..😳

  Gilla

  • NisseBerra

   Jo, men vad folk inte fattar är att en vacker dag drabbas man själv av skiten, dvs invandringens konsekvenser. Det kryper ju bara närmare dig sakta men säkert. Den dag kronan ramlar ner hos flertalet är det nog för sent. Och det är det ju redan, synd att så få insett det….

   Gilla

 • Mm

  82% tyckte att det var helt ok att Ebba är död. Så ville det sovande folket hade och vill ha det.

  Gilla

 • Tore

  Granska Löfven, han är Sveriges största katastrof och värre än ett terrordåd.
  Skulle han va på is sida i syrienkriget skulle dom lätt vinna kriget.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Vi får väl hoppas att någon klipper fanskapet inne på Kumlabunkern, därefter utvisning i en urna till Uzbekistan.

  Gilla

 • Macke

  Ebba har en minnesfond.

  ”Stiftelsen Svenska Hjärtan”

  Till Minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund

  https://ebbasminnesfond.se/

  Gilla

 • Stenbock

  Detta struntar 80 % av svenska väljarkåren fullständigt i !
  I f.d. DDR har befolkningen lärt av det förgångna.I dag publiceras en ny väljarundersökning för östra Tyskland,där AfD på nytt vinner nya väljare.
  Detta parti som i stort överensstämmer med vårt SD,är nu större än CSU/CDU. Som synes är Sossarna på reträtt,och gamla kommunister fortfarande vid liv :

  Gilla

  • Lena

   Stenbock :
   AfD talar här och ”hon” sitter kvar. Ser för en gång skull inte så nöjd ut, en liten tröst !
   Har under årens lopp särskilt från svenska kvinnor hört det makrabra uttalet , ”hon är min idol, jag beundrar henne”………………

   Gilla

 • Ahmed Efendi

  Totala ansvaret är vårt ,det vi som har röstat fram dårarna som är svenskfientliga .Tyvärr jag har röstat på både M och S tidigare.Ni ser senaste valet folket finner sig i förnedring och flosker.Stor del av väljarkåren har inte vaknat än.Jag är orolig.

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  Ett kollektivt mord på oskyldiga människor.
  Vi är många som är både ledsna och förbannade på att de kunde ske. Regeringen förberedde sig redan 2014 på att de kunde bli stora protester när dom enligt planerna fyllde landet med identitets lösa ifrån MENA länderna. Regeringen skulle skyddas av NATO militär mot folket.
  http://www.friatider.se/h-r-var-nato-p-att-kriga-mot-svenskar

  Gilla

 • Carl ekström

  Hej min vän .Jag lider med dig.De är hemskt hoppas du kan gå vidare i livet.
  Kram
  Carl

  Gilla

 • Jack

  Jävla socialdemokrater. Det kanske är dax att de blir poppulistiska och gör som väljarna vill, och inte försöker omvända väljarna till deras skitpolitik.
  Socialdemokraterna måste var hjärndöda när de gjort sämsta valet på 100 år, och inte förstår varför.

  Gilla

 • El gringo

  Egentligen är det ingen stor ide att klaga på psykopaterna och lakejerna som styr landet. De verkar inte bry sig iallafall, de tycks sakna förmåga att förstå vad de gör med landet och Svenskarna!

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Nån typ av diagnos har de, verkar sakna förmåga till empati, så långt kan man konstatera. De tänker bara på sin egen plånbok och makten!

   Gilla

 • Arnold.

  Det var exakt likadant med IKEA-mördaren.
  Han hade fått utvisningsbeslut, men våra myndigheter gjorde ingenting.

  En blåneger från Eritrea,
  såg sin livs chans på IKEA.
  Han snodde en kniv
  och släckte två liv.
  Numer försörjs han av Moder Svea

  Gilla

  • Billy Boy

   Vi minns också hur Hanna Lidström (MP:s ungdomsförbund Grön Ungdom) försökte göra sig lustig med ett plumpt skämt om morden på IKEA, Västerås. Kolla knivarnas namn längst ned på bilden.

   Hanna Lidström har också gjort sig känd för sitt omfattande flygande.

   Hon reste på semester med flyg från Sverige till Kap Verde-öarna utanför Afrikas västkust. Tur och Retur.

   Hon har ofta pendlat mellan Sverige och London per flyg för att träffa sin pojkvän som bor där.

   I somrar reste hon på semester från Sverige till Portugal. Jag antar att det blev en flygresa då också.

   När miljöpartister flyger så tycks det alltid ske mycket miljövänligt. Det är alla andra flygresenärer vilka t o m även sitter i samma flygplan som skitar ner i atmosfären med CO2 mm och de måste därför betala MP:s extra flygskatt.

   Gilla

 • Lena

  Kanske att den här välkände mannens erfarenhet och klokhet kan skänka lite tröst……….

  Hans älskade dotter kommer inte tillbaka men tanken på hans kloka ord kanske lättar lite på bördan……….
  Tänk om våra politiker kunde lyssna och lära sig………

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad brottsoffer är värda i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige det vet alla !
  Vad brottslingar är värda i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige vet också alla och alla vet även att terroristen och mördaren Akilov fick precis som han ville nämligen att stanna i Sverige och tagit in på ett av Kriminalvårdens fina hotell där god omvårdnad råder med full service dygnet runt, bra läkar och tandläkarvård, fin mat, träningsmöjligheter ej arbetsplikt radio och TV i cellen besök och alla övriga s.k mänskliga rättigheter.
  Man kan nog säga att terroristen och mördaren Akilov drog längsta strået i de kriminellas paradis Sverige !!!!!!!
  Ska bli skönt att efter 36 år som fångvaktare gå i pension och slippa se allt daltande och fjollande med kriminella parasiter när man vet hur gamla inom åldringsvården som byggt Sverige behandlas och förnedras med ständiga besparingar.

  Gilla

  • Mia

   Tillvaron i Kumlabunkern verkar inte vara som du beskriver den, särskilt om man som Akilov sitter på en speciell avdelning som kräver ett stort antal gångar och nycklar för att nå och dit få anhöriga kommer.
   Han sitter oftast isolerad eftersom de andra fångarna är ett hot för honom och att han även blivit misshandlad som hämnd.
   Går knappast att jämföra med en hotellvistelse.

   Dådet på Drottninggatan är oförlåtligt, men att säga att han hamnat i någon drömtillvaro stämmer inte.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Med all respekt Mia:
    Du får naturligtvis tro och tycka vad du vill om svensk fångvård, jag vet bara vad jag vet efter 36 år som fångvaktare på den s.k Kumlabunkern (som det brukar heta folkmun) om hur dagens kriminella parasiter har det och behandlas på Kriminalvårdens hotell som patetiskt kallas för fängelser !

    Gilla

   • Tore

    Ingenting du säger stämmer Mia.

    Gilla

   • Mia

    Det är väl litet olika på vilket fängelse de hamnar på också. Kumla har väl de grövsta brottslingarna och där borde råda strängare regler. Är det där du varit i 36 år?

    Du beskriver alla förmåner som lyx, men att de har ha tillgång till träning kan väl också vara en fördel för personalen.
    Fångarna blir av med en del energi som annars kanske skulle användas till annat och mår bättre och blir lättare att handskas med.

    Mat måste de ju ha och den brukar av andra ofta jämföras med skolbarns lunch utan tanke på att en fånge äter alla måltider på anstalten och är vuxna män och inte skolbarn.

    Service dygnet runt?
    På alla ställen där många bor samtidigt finns det personal även nattetid som får rycka in när det är något.

    Ingen arbetsplikt är ingen fördel, de borde antingen jobba eller studera.

    För övrigt vore det intressant att få höra om någon händelse under dina 36 år inom kriminalvården, du måste ju ha upplevt en hel del under de åren.

    Gilla

   • OPet

    Mia ! Dessa politiker som du/ni är för. Som är ansvariga !!! Tycker du ska besöka Kumla anstalten sedan åka till grekiskt fängelse och jämföra !!!

    Gilla

   • Mia

    Jag skulle gärna vilja besöka Kumla i studiesyfte men Grekland får vänta.
    Våra fängelser är väl av svensk standard som allt annat i vårt samhälle. Och vår målsättning är att de intagna inte ska återgå till brott.

    Att det kan vara ganska annorlunda i andra länder är väl inget att eftersträva.
    De nordiska länderna ligger väl på ungefär samma nivå.

    Gilla

 • centurion

  Men lille Gustav visade i alla fall handlingskraft med ett Handhjärta på bästa sändningstid. Måtte islamisterna åtminstone skratta ihjäl sig.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Etablissemanget gjorde väl egentligen allt för att inte behöva ta ansvar för vad dom ställt till med.

  Gilla

 • Nicklas

  Tydligen vill Svenska folket fortsätta att stryka terrorister och annat pack medhårs. 4 år till. Hur kan det vara möjligt övergår mitt förstånd.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   De svenskar som har förståndet i behåll begriper inte hur någon kan rösta för fortsätta våldtäkter/gruppvåldtäkter, skjutningar, bilbränder, stenkastning mot blåljusperonal m.m m.m listan kan göras lång !
   De svenskar från begåvningsreserven som inte har något förstånd att dras med förstår heller ingenting och röstar därför på 7 klövern.

   Gilla

 • Punto

  Det här är tabu i Sverige precis som STASI-dokumenten.

  Gilla

 • ruben

  Ja man hör ofta uttrycket att det handlar inte om pengar, det handlar om människor. I allra högsta grad vill jag också påstå, men när människorna är svenskar, så tycks ambitionerna i myndigheterna omvandlas till livsfarlig självgodhet och obegripliga argument om mänskliga rättigheter. Det är inte mänskliga rättigheter att skattebetalare skall försörja terrorister och illegala flyktingar, det är ett olagligt tvång från riksdagens 7-klöver. Så visst bör det tillsättas en haverikommission. Ikea-morden i Västerås bör också bli en utredning om felet och vem som bär ansvaret.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Bra skrivet av Ebbas pappa önskar honom styrka att leva vidare och bekämpa idiotin som tillåter den vansinniga invandringen utan någon kontroll. Man glömmer özz nyens roll .Jag tycker att han är direkt ansvarig lilla Ebbas död.Han har fortfarande inte förklarat hans roll i akilovs svarta jobb hos honom.Skatteverket har fortfarande inte kontrolerat hans svarta utbetalningar.Nej Svenskar dags att vakna och kasta ut sådana svin som özz.Sådana svin som stödjer terrorisn.UT MED PACKET.

  Gilla

  • Joy

   Jag fattar inte heller varför familjen skyddas. Hade det varit en svensk familj med någon anknytning som inte är acceptabelt i Sverige, då jäsingens hade vi fått se på drev!

   Gillad av 1 person

 • Fyllfinnen

  Alla i 7-klövern har skulden i detta fall, så någon utredning om detta kommer vi aldrig se så länge vi lever. Tidigast om 100 år tar dom upp det, för då är det så bortglömt av alla så det spelar ingen roll vems fel det var. Eller om 7-klövern sitter vid makten tillräckligt länge kan dom skriva om historien, då var det rasisterna och nazisternas fel alltihopa

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Hjärtlöst kanske, men frågorna är också;

  Dessa frågor bör alla ställa sig, för ny terror kommer! Vad har han för ansvar själv!

  Vad röstade han på? Vad gjorde han mot den förda migrationspolitiken?
  Var han en av dom som likt två andra döda vigde sitt liv åt att se till att Sverige ockuperas? Vilka är hans kopplingar till Expressen och övrig hatmedia? Släkt?

  Vända sig till en tidning som är en av dom mest skyldiga till hans stackars dotters död!

  Gilla

 • Grune

  Konsekvensen av detta blir att Sossarna med toalettstädaren Stefan Löven i spetsen blir skyldiga till ytterligare mord tillsammans med den svenska dagspressen samt SVT/SR och TV4.
  Hur många mord dessa har på sitt samvete är det nog ingen som vet.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Väljarna, som senast för en vecka sedan, röstade för fortsatt vansinne, ockupation, islamisering och att tvinga oss alla att fortsätta betala för vår egen utrotning kanske är lite skyldiga dom också?

   Gilla

   • Billy Boy

    Bland de skyldiga bör vi också räkna in röstskolkarna som uppgick till …

    960 665 (= röstberättigade 7 495 936 minus de röstande / valdeltagande 6 535 271)

    Bland de valdeltagande fanns också så här många ogiltiga röster.

    – Ogiltiga röster – inte anmälda partier 2 120

    – Ogiltiga röster – blanka 53 084

    – Ogiltiga röster – övriga 3 342

    Alla dessa schabblade bort sina möjligheter att påverka utgången av valresultatet och är därmed medskyldiga.

    https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

    Gilla

  • Ahmed Efendi

   Toalett städare den var bra.Jag tror att städa toaletten skulle han inte klara.När skall han avgå?

   Gilla

   • Thor

    Nedvärdera inte dem som gör ett hederligt arbete. Löfven är däremot en ljugande parasit.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: