Vem har bäst klimatpolitiken?

VALET 2018. I går presenterade Sverigedemokraterna sitt valmanifest. En av punkterna var att sänka drivmedelpriset vid pumpen med 70 öre. Det möttes naturligtvis med protester som alla SD:s förslag gör av flickorna och pojkarna i sandlådan. 

Minst 2000 jättelika kolkraftverk planeras att byggas medan Miljöpartiet jagar svenska bilister. Ett av Kinas största kraftverk, koleldade Zouxian i Shandong-provinsen, 4.540 MW.

Inför valet 2014 lovade socialdemokraterna att inte höja drivmedelsskatterna för att det var tillräckligt dyrt att tanka ändå. Miljöpartiet ville höja med 70 öre. Under mandatperioden har regeringen S+MP höjd drivmedelsskatterna fyra gånger med sammanlagt 1:78 kronor.

Nu är det alltså katastrof när SD vill sänka knappt hälften av dessa 1:78 kronor. 

Nåväl, ni har säkert hört att Jimmie Åkesson och SD säger att klimatet är globalt och att vi ska göra insatser där vi får mest för pengarna. S+MP anser tydligen att den bästa effekten fås genom att jaga svenska glesbygdsbor som inte har några andra alternativ än bilen med högre dieselskatter.

I Kina planerar att bygga 1.600 nya jättelika kolkraftverk i 62 länder, med höggradig rening, men det är inte koldioxiden som är problemet utan stoft och giftiga nitrösa gaser.

Japan satsar också på att utveckla tekniken för kolkraftverk. Där satsar man också på storskalig export. Från båda länderna beviljas enorma lån, vilka gör genomförandet av planerna högst realistiska.

I Indien byggs kolkraftverk i en rasande takt.

Så vi kan räkna med att minst 2.000 nya stora, jättelika kolkraftverk, kommer att byggas under överskådlig tid. Världens energibehov ökar snabbare än någon expansion av ”förnybart” kan möta.

Uppenbarligen har ledningarna i Kina, Japan och Indien insett att koldioxid inte påverkar klimatet.

Den globala utbyggnaden av kolkraft gör att Miljöpartiets ständiga larmande om de i sammanhanget obetydliga svenska utsläppen av koldioxid blir till en fars. 

  • Sveriges klimatpåverkande utsläpp har minskat med 26 procent sedan 1990
  • Sveriges totala utsläpp utgör 0,02 – 0,01 procent av alla globala utsläpp
  • Växthuseffekt är ett naturligt fenomen. Tack vare den är jordens medeltemperatur plus 15 grader och inte minus 18 grader, vilket vore fallet om värmen inte kunde stanna kvar i atmosfären.

Men tror ni Miljöpartiets symbolpolitik att straffa svenska konsumenter är riktig så rösta på MP, annars fundera på vilka alternativ som finns…

Klimatsans…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

9 thoughts on “Vem har bäst klimatpolitiken?

  1. ”Sveriges totala utsläpp utgör 0,02 – 0,01 procent av alla globala utsläpp”
    tror det är 0,1–0,2% fortfarande dock är vi 0,13% av jordens befolkning så vi är inte bovar precis… ja förutom MP då som har ordnat så att dryga 10% av vår el kommer från fossilt (fast man påstår att det är ett nollsumme spel men det värsta tjockoljan i Karlshamn torde inte vara fossilfritt ej heller de sopor vi köper från EU och elldar i kraftväemeverk och den flis som kommer från skövlingen av Brasilianska regnskogar (irreversibla) är inte neutral…..
    ”Så vi kan räkna med att minst 2.000 nya stora, jättelika kolkraftverk, kommer att byggas under överskådlig tid. ”
    såg en plankrata med 2 400 totalt…..

  2. När vi hade folkomröstning för kärnkraft eller ej befann jag mig i Indien och träffade då en indisk civilingenjör varvid vi kom in på kärnkraft och vår folkomröstning. Ha hoppades då att vi skulle säga ja, jag frågade varför och fick svaret ”vi i Indien behöver nu och i framtiden öka vår kapacitet och helst då med kärnkraft och säger ni ja och utvecklar till en nivå som vi klarar av att sköta så är det i högsta grad gynnsamt för oss och andra länder i samma situation.”
    Den tanken har ännu inte nått in i våra politikers hjärnor, en ny marknad för vår industri. Nej MP de pratar bara sol och vind och bidrag till Nomenklaturans el-cyklar.

  3. Klimatet och dess påverkan på miljön, är naturligtvis i högsta grad, en global fråga. Inget snack om den saken.

    Som ”naturnisse” och miljövän, så månar jag i högsta grad om min närmiljö, liksom den globala. Vi ska både värna och skydda den, på allra bästa sätt.

    Svensk partipolitik löser inte dessa frågor, utan här krävs sakpolitik, där man gemensamt hittar vägar fram, för sunda och konkreta lösningar.

    Man ska naturligtvis jobba inhemskt med miljöfrågor, men det internationella samarbetet, är ju det som verkligen gör skillnad.

    I Sverige sitter vi och överdriver vårt miljöarbete alldeles för mycket vid de kommunala och statliga skrivborden , till en alldeles för dyr kostnad för skattebetalarna. Man håller på med dyra utredningar och små petar i nationella och lokala saker, som inte har någon betydelse eller överhuvudtaget, inte ger något resultat för miljön.

    Att jordens starkt växande befolkning inte ses som ett indirekt ”miljöproblem”, är ofta bortglömt i diskussionen. Jordens naturresurser är ju naturligtvis inte oändliga.

    Så som många svenska partipolitiker, beter sig idag, så innebär det, att det globala klimatarbetet inte får någon större hjälp.

  4. Att miljöpartiet kan påverka klimatet är verkligen ett bedrägeri i megaklass.
    Miljöpartiet är den moderna tidens Jehovas Vittnen gå med oss och bli frälst från världens undergång.

    • Däremot påverkar Miljöpartiet ekonomin, samhällsklimatet och andra viktiga saker som i sin tur på verkar alla som bor i vårt land. Det bör väl knappast nämnas att allt Miljöpartiet står för betyder en betydligt försämrad livskvalitet för svenskarna.

      • .. men dom står upp för alla skithögars lika värde . Precis Alla skithögar är lika mycket värda..!.. skit som skit som min farfar brukade säga..

Kommentera