Sammanfattning av dagens Turkiet

UTRIKES. Osmanska riket eller Ottomanska riket, var en 600-årig stormakt som uppstod i Anatolien i slutet av 1200-talet och bestod till den 29 oktober 1923. När riket var som störst omfattade det stora delar av sydöstra Europa, Mellanöstern och arabvärlden, norra Afrika, Kaukasus och hela Mindre Asien (Anatolien). Dess flottor behärskade såväl Medelhavet som Svarta havet och Kaspiska havet. Rikets stormaktstatus befästes genom dess erövring av Konstantinopel år 1453, som då hade varit kristet i över 1000 år. 

Peter Sellei Twittrar om Turkiet och Turkiets nuvarande president Tayyip Erdogan som drömmer om att bli envåldshärskare i nytt muslimsk imperium.

-Utsedd: Tayyip Erdogan
-Utsedd: Tayyip Erdogan
-Fullmakt:Tayyip Erdogan
-Godkännes av: Tayyip Erdogan

En ganska sammanfattande bild av dagens Turkiet!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Sammanfattning av dagens Turkiet

 1. Och folket vet om detta, han säger att västvärlden är avundsjuka för Turkiet.

  Det sägs även många har dött av arbetsolycka när de bygger den nya flygplatsen.

 2. Har du inget annat att göra än tänka om Turkiet
  Låt befolkning i Turkiet kan bestämma vem som ska leda landet.
  Du kan konstatera dig här i Sverige. Skriver falska och rasistiska skrivning. Gärna åkt denna land och prata med folk o spela in video och dela den sen vi ska lita dig. Senasta vallet folk visade att Erdoğan rätt person i Turkiet.

 3. Du
  Har du inget annat att göra än tänka om Turkiet
  Låt befolkning i Turkiet kan bestämma vem som ska leda landet.
  Du kan konstatera dig här i Sverige

  • Om din president koncentrerade bara på Turquiet och gjorde den mer demokratiskt och spelade inte med kriget i Syrien, med oljan och flyktingar så skulle vi här i Sverige och de övriga Europa inte bry oss om honom och hans imperium..

 4. Det har ju varit känt länge, men det är bra att vi blir påminda igen. Vad Turkiet ska göra i EU övergår mitt förstånd, men iofs är ju Europa snart helt muslimskt.

Kommentera