Det blev ingen konsekvensanalys över invandringen och nu behövs en katastrofkommission

INVANDRINGEN. Efter tsunamin på julen 2004 kritiserades regeringen för bristande förmåga att gå in och ta kommandot. En katastrofkommission tillsattes som kritiserade regeringen för att det under tsunamin tog två dagar innan några beslut fattades. 

Nåväl, allt kan ju bli bättre men när flyktingkrisen, som pågått i trettio år, brakade loss i höstas tog det två månader att fatta några vettiga beslut så tydligen har ingen lärt sig någonting. 

Det var den 14 oktober 1969 som 400 års erfarenhet av statsförvaltning började förkastas och en rev ned det andra byggt upp och 1975 började den riktiga vägen utför. 

Under de så kallade rekordåren på 1950 och 1960-talen betalade vi samma eller lägre skatt än i jämförbara länder, mindre än hälften av idag.

─ Då fanns det skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar överallt. Vi investerade i sjukhus, skolor, idrottsanläggningar, försvaret, kort sagt överallt. Det gjorde vårt land till en framgångssaga i världen. 

När Palme kom började skatterna höjas mer än i omvärlden och problemen kom ett efter ett, det blev inflation, devalveringar, prisstopp, lönestopp det ena efter det andra som i sin tur bäddade för krisen i början på 1990-talet.

─ Före Palme fanns en stark optimism och framtidstro inom rörelsen. Under Palme drevs skatterna upp till världens högsta och problemen kom som ett brev på posten. Detaljstyrning blev viktigare än tillväxt och utveckling. Före Palme var S en unik vänsterrörelse i världen, ett optimistiskt framtidparti. Idag är man en pessimistisk bakåtsträvande kraft.

Förfallet fortsätter, när Mona Sahlin som nybliven partiledare fick frågor på vad som var viktigt för framtiden blev hennes första svar ”likställ äktenskapen helt oavsett kön”, nu har vi Carin Jämtin som tycker att könsneutrala toaletter är viktigt och Löfven som säger att han leder världens första feministiska regeringen men låter de kvinnohatande islamisterna härja fritt.

Då, under rekordåren, investerade vi i teknik och infrastruktur. Idag investerar vi i dysfunktionella invandrare som kommer från rika länder de har lyckats förstöra.

-Pettersson menar att det är för sent med konsekvensanalys, nu behövs en katastrofkommission med makt att göra det som verkligen behövs och det är inte mer av samma vara som vi provat sedan 1975, det har ju trots allt funnits en hel del kloka röster. Problemet är att de inte gjort som de sagt…

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige. I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson stängde 1989 gränsen ”Sverige är fullt”

Regeringen Carlsson sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han verkar lägga sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

15 thoughts on “Det blev ingen konsekvensanalys över invandringen och nu behövs en katastrofkommission

 1. “Svart sektor befaras svälla”… skriver SKATTEVERKET och FACKET !!

  Tusentals nya papperslösa, som trots asylavslag stannar i landet, väntas ta sig ut på den svarta arbetsmarknaden de närmaste åren, befarar fackliga företrädare. Oron delas av Skatteverket.

  Redan i dag finns det 30 000—50 000 papperslösa på den svenska arbetsmarknaden, enligt Fackligt center för papperslösa.

  — Jag tror att det blir fler, säger Maria Östberg Svanelind, vice ordförande för centret.

  Hon räknar då med att en andel av de drygt 160 000 som sökte asyl i fjol får avslag, men trots det väljer att stanna som papperslös och börjar jobba svart.

  På centret guidas papperslösa som fått akuta problem. Drabbade slussas vidare till berörda fackförbund, som hjälper till att resa krav på ersättning och åtgärder.

  Föreståndaren på centret, Sten-Erik Johansson, säger sig befara kaos nästa år.

  — Det kommer att bli jättemånga kvar och när de kommer ut som papperslösa på arbetsmarknaden blir det Hawaii, säger han.

  http://www.hd.se/nyheter/ekonomi/2016/02/21/svart-sektor-befaras-svalla/

 2. Sverige är på väg mot avgrunden med förevarande ansvarslösa politik.

  7-klövern och pk-median pissar på svensken från alla möjliga håll samtidigt som muhammedanen och ziggizen åtnjuter allt gratis.

  SD säger jag bara!

 3. Lite ot, men det hör ämnet till. En nära vän till mig berättade om en kvinna hon känner som behövde penicillin för sin grava inflammation. Det fick hon inte, det var asylsökande som var viktigare att ta hand om på den vårdcentralen.

 4. Bra skrivet och stämmer dessuton väl med min uppfattning om Sveriges nedgång och fall.

  Man säger att det är mörkast före gryningen och det kan mycket väl vara så. Vi har i öst ett antal länder som vägrar jönsa med eurokraterna i Bryssel, det verkar som om Donald J. Trump blir USA:s nästa president och Marine le Pen likaså Frankrikes. I Storbrittanien kommer folkomröstningen om EU att ställa till med politisk turbulens och Merkel sjunger på sista versen, så även Löfven.

 5. Ja det första och det minst svåra för en komission det vore att sparka väck den nuvarande regeringen som leds av en koling vars största uppgift tycks vara att resa omkring i världen som kusinen ifrån landet och peka på hur alla andra gör fel , då han istället borde vara hemma och ta tag i alla problem som finns i närområdet. Svårigheten ligger nog i att hitta personer som är villiga till att ställa upp i en komisson ,men med tiden så kanske det går för man börjar att se att verkligheten börjar att göra sig påmind lite här och var så man kan ju alltid hoppas att dimman lättar en dag även om det är långt framskridet med galenskaperna i vårt land.

 6. Instämmer med Pettersson!

  Nu har vi en revolutionär vänster med stor makt i det svenska samhället!
  OTÄCKT – ett alltför mesigt ord…

  MIGRATIONSKRIG ÄR EN REVOLUTIONÄR STRATEGI!

 7. Det de håller på med är inte feminism! Det är queerfeminism som kommer ur homorörelsen med alla bokstavssexualiteterna. F! speglar inte feminism, de har kapat feminismen och tvingar på oss en extremvariant av en minoritet av sexuella uttryck och deras drömmar om samhället. Denna regering borde skämmas över att trampa på kvinnor och män i feminismens namn!

Kommentera