Säpo: ökande aktiviteter för att påverka valet

VALET 2018. Det är bara drygt en vecka kvar till valet och nu säger Säkerhetspolisen att de ser en ökning av antalet aktiviteter som syftar till att påverka förtroendet för valet. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Sådana aktiviteter har enligt Säpo ökat både jämfört med valet 2014 och jämfört med hur det var tidigare i år.

Säpo har också observerat att aktörer återger nyheter i internationella medier om förhållanden i Sverige där Sverige sätts i ett perspektiv av att vara ett kaosartat land.

-Pettersson menar att Sverige och valrörelsen verkar ha värre problem än eventuella angrepp från ryssarna.

Några exempel:

Det var bara några få exempel av hundratals.

-Pettersson ser att Säpo påstår att det är svårt att veta vem som ligger bakom de enskilda aktiviteterna och det säger en hel del om Säpo. Tror de att Putin är på besök?

Bilden från Aftonbladet. Något verkar ha hänt med socialdemokraternas förre partiledare Håkan Juholt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Säpo: ökande aktiviteter för att påverka valet

 1. Självklart att intresset ifrån utländska medier ökar inför
  valet. Samma sak sker ju hos svenska medier inför
  stundande val i andra länder.

  En annan sak sedan att utländsk media inte alls är
  imponerade av utvecklingen i det här landet.
  Det är vi nog många svenskar benägna att hålla
  med om – utvecklingen i det här landet går åt fel håll.

 2. Lite kul, men mycket sorgligt.

  Är att de i regeringen och vissa partier utanför, som pratar om demokrati och säger sig värna om den. Är de som har svårast att respektera den.

  Vill bara påminna om Decemberöverenskommelsen efter förra valet. Där ett utlyst nyval av statsministern, istället blev en ”skrift”, för att inte respektera det nyligen genomförda valresultatet.

  Heder till Sara Skyttedal som sedan tillsammans med sitt KD, såg till att DÖ fick rivas upp. Det gläder mig att KD är det parti som nu har lite medvind i valspurten. På bekostnad av M, S och Centern.

 3. Det är inte omöjligt att Morgan och gänget fått information om utomplanetarisk verksamhet som syftar till att få svenskarna att rösta bort sossarna.

  Är det någon som sett en ökad aktivitet med stjärnkikare på Sveavägen?

Kommentera