Stäng

Socialdemokrater erkänner trollkonton – får arbeta kvar

INRIKES. De två medarbetare hos Socialdemokraterna som har legat bakom trollkonton i sociala medier får stanna kvar i partiets tjänst. Detta trots att medarbetarna erkänt att de via ett fejkat Twitterkonto spridit en bild som drev med flera ledamöter inom SD och M.

Efter en intern utredning erkänner nu Socialdemokraterna att man drivit en så kallad trollfabrik från partihögkvarteret på Sveavägen 68, rapporterar SVT. De två personer som ansvarat för trollfabriken, som användes för att sprida anonyma elakheter om politiska motståndare, får dock behålla sina jobb på högkvarteret.

Det var förra veckan som medarbetare på Socialdemokraterna anklagades för att ligga bakom ett trollkonto på Twitter som användes för att sprida propaganda mot Sverigedemokraterna.

Partiets omvärldsanalytiker Ayan Jamil reweetade inlägget. Men eftersom det ursprungliga inlägget hade gjorts av en helt nyregistrerad användare kallad ”Lisa Forss”, som bara hade några få porrkonton som följare, började folk undra vad det handlade om. Tobias Holdstock‏ på Svenskt näringsliv ifrågasatte publiceringen.

-Pettersson vill påpeka att SVT ljuger när de skriver ”Efter SVT:s avslöjande” så ljuger dom. Det var alternativmedia som avslöjade härvan och SVT och de andra gammelmedierna började rapportera en vecka senare.

Givetvis ska medarbetarna arbeta kvar. Socialdemokraterna har ett kongressbeslut på att medlemmarna ska skaffa trollkonton för att påverka opinionen och ska någon straffas så är det partiledningen somuppmuntrar fusket.

Tidigare om Socialdemokraternas Trollfabrik på bloggen…

6 reaktioner på “Socialdemokrater erkänner trollkonton – får arbeta kvar

 1. Dom pratar om ryssar, men sossarna verkar ta efter snarare än gå
  emot trollkontona.
  Men lika barn leka bäst, falskspelare är vad ni är.
  Men ni kommer få se i valet vad folk tycker om er.
  Knappast nått positivt.

 2. Zåzzarna kan inte bättre än att ljuga. Men det vet väl alla att det är så de försöker klamra sig fast vid makten

 3. Troligen initierat av sosseledningen som naturligtvis inte vet något om detta. Dessa som nu pekas ut är ju utsedda som syndabockar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: