Socialdemokrater erkänner trollkonton – får arbeta kvar


INRIKES. De två medarbetare hos Socialdemokraterna som har legat bakom trollkonton i sociala medier får stanna kvar i partiets tjänst. Detta trots att medarbetarna erkänt att de via ett fejkat Twitterkonto spridit en bild som drev med flera ledamöter inom SD och M.

Efter en intern utredning erkänner nu Socialdemokraterna att man drivit en så kallad trollfabrik från partihögkvarteret på Sveavägen 68, rapporterar SVT. De två personer som ansvarat för trollfabriken, som användes för att sprida anonyma elakheter om politiska motståndare, får dock behålla sina jobb på högkvarteret.

Det var förra veckan som medarbetare på Socialdemokraterna anklagades för att ligga bakom ett trollkonto på Twitter som användes för att sprida propaganda mot Sverigedemokraterna.

Partiets omvärldsanalytiker Ayan Jamil reweetade inlägget. Men eftersom det ursprungliga inlägget hade gjorts av en helt nyregistrerad användare kallad ”Lisa Forss”, som bara hade några få porrkonton som följare, började folk undra vad det handlade om. Tobias Holdstock‏ på Svenskt näringsliv ifrågasatte publiceringen.

-Pettersson vill påpeka att SVT ljuger när de skriver ”Efter SVT:s avslöjande” så ljuger dom. Det var alternativmedia som avslöjade härvan och SVT och de andra gammelmedierna började rapportera en vecka senare.

Givetvis ska medarbetarna arbeta kvar. Socialdemokraterna har ett kongressbeslut på att medlemmarna ska skaffa trollkonton för att påverka opinionen och ska någon straffas så är det partiledningen somuppmuntrar fusket.

Tidigare om Socialdemokraternas Trollfabrik på bloggen…


5 responses to “Socialdemokrater erkänner trollkonton – får arbeta kvar

 • Sara från Skåne

  De har bara fått uppmaningen att INTE AVSLÖJA sig i nästa trollfabrik.

  Gilla

 • Dalmasen

  Dom pratar om ryssar, men sossarna verkar ta efter snarare än gå
  emot trollkontona.
  Men lika barn leka bäst, falskspelare är vad ni är.
  Men ni kommer få se i valet vad folk tycker om er.
  Knappast nått positivt.

  Gilla

 • Mm

  Zåzzarna kan inte bättre än att ljuga. Men det vet väl alla att det är så de försöker klamra sig fast vid makten

  Gilla

 • ossie

  Troligen initierat av sosseledningen som naturligtvis inte vet något om detta. Dessa som nu pekas ut är ju utsedda som syndabockar.

  Liked by 1 person

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Om de här två individerna tillhört SD hade det genast rests krav från vissa partier och den svenska pressen på uteslutning förmodar jag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: