Etablerade medier som DN och SVT sprider falska nyheter om svensken

VETENSKAP. Igår skrev vi en artikel med rubriken ”Svensken finns inte”, vi trodde inte på det då och inte nu heller, men så kallade ”välutbildade” journalister sprider okritiskt dessa #FakeNews. 

Dagens NyheterNorrländska SocialdemokratenAftonbladetSVT, TT Nyhetsbyrån och flera andra stora och små medier sprider i helgen en identisk artikel om att hälften av alla invånare i Sigtuna var ”invandrare”, och att svenskar inte finns. Detta efter en studie som undersökt lämningar i ett urval av gravar i Sigtuna.

Eftersom DN deltar i ”faktagransknings-samarbetet” Faktiskt.se blir jag förvånad över att de inte har granskat sig själva i det här fallet, men under de senaste åren har jag märkt att det faktiskt också behövs folk som granskar granskarna.

DN, TT, Aftonbladet, SVT och NSD sprider nu frenetiskt #FakeNews i form av en falsk historierevision för att försöka övertyga oss om att svenskar som folkgrupp inte existerar och att Sigtuna på vikingatiden bestod till hälften av invandrare. Detta sedan man studerat tänder i 38 av de 800 utgrävda gravar som finns i Sigtuna. Daniel Sjöberg på Projekt Allmoge dementerar samtliga påståenden och ger dem en stor fet FALSKSTÄMPEL…

Läs vidare på Projekt Allmoge…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Etablerade medier som DN och SVT sprider falska nyheter om svensken

 1. Det är inte helt lätt , med en falsk falskstämpel. Hur ska man kunna få reda på sanningen, eller sannolikheten som Tage Danielsson eftersökte.

 2. Men nu jävlar ska jag boka in tandläkarbesök, lämna in en ansökan på socialkontoret. Jag kanske tillockmed kan få en tid för operation av min höft. I Maj när jag va till ortopeden så sade läkaren så ”hurtfriskt” att det va Ett-års väntetid. Jag som trodde att jag skulle kunna vara med och trycka till vänstern lite. Min ljusning nu är kanske en flytt i Januari så jag åtminstone kan gå ut med soporna själv….. Är jag inte svenska så är det väl inga problem då är man ju NyAdel……..

 3. Vad spelar det för roll om de var invandrare eller inte? Det säger ingenting om t.ex. deras personligheter.
  De kom säkert inte dit med avsikt att leva på andra och inte bidraga med någonting. Så less på allt snack om rasism bara för att man har svårt med folks beteende och det råkar vara länkat med var ifrån de kommer. Även norrmän, finnar och danskar som kommer till Sverige är invandrare. Det samma gäller folk från USA, Australien, Tyskland, ja alla andra länder än Sverige.
  Det är bara att konstatera att vissa invandrare är bra andra dåliga. Handla därefter.

  • Vad som irriterar mig mest är att politikern inte tar hänsyn till vad denna odrägliga invandring kostar. 7-klövern talar bara om hur synd det är om dom. Inte ett ord om hur många hundratals miljarder detta otyg kostar.

 4. Det är helt klart att hälften var invandrare och alla förde med sig något till landet. Ingen behövde bidrag och hjälp utan de var självgående med lite djävlar anamma samt var med och byggde vårt land. Svearnas land vilket senare tillsammans med Götarnas blev Svea Rike vilket vi känner som Sverige, tyvärr nu omformas det till Absurdistan i allt för hög takt av dagens syltryggar.

 5. Detta är inget annat än propaganda för vänsterns dröm om en gränslös värld.
  Man skyr inga medel för att övertyga svensken om att hela världens befolkning har rätt till att bo i Sverige och ta del av välfärdsystem och allt tidigare generationer byggt upp.

  Man har undersökt ett 30-tal av närmare 300 st gamla gravar som troligast tillhört folk (som kommit hit för att bedriva handel, inte snylta på välfärdssystem) och lyckas förvränga detta till ett ”bevis för att svenskar som folkgrupp inte finns”….så därför ska vi ha öppna gränser idag enligt DN:s logik.

 6. Jag har sökt anslag hos Vetenskapsrådet för att genom topsning av ankommande på Arlanda fastställa fördelningen mellan nationer i Sverige.

  Nej, det har jag inte gjort men den vetenskapliga nivån vore den samma som i den famöse rapporten.

 7. Man måste tillhöra begåvningsreserven om man sprider rykten om något som snart inte längre existerar !
  Svensken är som sagt inom kort bara ett minne blott.

 8. Än en gång – ”staden beboddes inte året runt av särskilt många ”svenskar”. De som bodde där året runt verkar vara specialister typ hantverkare, skrivare, guldsmed, varav många är utlänningar. Inhemska köpmän hade sannolikast en gård i närheten som bas och bostaden (”övernattningsrummet”) i Sigtuna var mer ”tillfällig”. Möjligen hade de en anställd/slav, som tillsyningsman när de inte var på plats. Utländska köpmän kunde däremot bo i staden.

  Då förstår alla att om ”inhemska” individer, som givetvis var i majoritét i staden, dog så gravlades de i sina gårdsgravfält. Däremot om minoritéten slavar/utlänska specialister/utländska köpmän dog, så hade de ingen annan plats att gravsättas på än Sigtuna. M a o blir utfallet som undersökningen visar, men ändå helt fel.

  I princip alla orter/regioner som undersökningen nämner är ju faktisk bebodd av nordbor, så ett flertal av ”utlänningarna” är sannolikt ”återvandrade” svenskar!

 9. NYHET
  En annan starkt fejkad nyhet är ”kravaller av högerextrema i Chemnitz”;

  Detta har hänt: två gärningsmän (vars nationalitet polisen inte vill lämna ur mer än att det var bråk ’mellan olika nationaliteter’) grips efter att de knivmördat tre tyskar, varav den ena med 25 knivstick… !!! på stadsfesten i Chemnitz. När tyska invånare i protest sedan tar till en spontan protestmarsch mot invandrarnas våld kallas detta i media och av stadens företrädare för ”kravaller och rasistiska främlingsfientliga slagord”….. även i tyska media.

  Vi ser hur man i media hyllar och ”har förståelse för” svarta som våldsamt protestar mot ”vitt våld” och sedan en kampanj att ”black lives matter” men det omvända…. ja då är det åter fel att ”de vita” protesterar. Vi får alltså inte protestera mot det våld som åsamkas oss av invandrare, men det omvända är förståeligt och berömvärt.

  • Det är ju likadant i Sverige. Vi Svenskar har ingen som helst rättighet att försvara oss mot angrepp från invasionsstyrkorna från Mena.
   Dom har däremot rätt att uttrycka sin vrede mot oss Svenskar och utsätta oss för olika typer av våld.

Kommentera