Brister i Sveriges arbete mot våldsbejakande extremism

EXTREMISM & MEDIA. En statlig utredning visar på stora brister i Sveriges förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism. Det råder en osäkerhet kring hur arbetet ska bedrivas ute i kommunerna.

Det har länge diskuterats att det varit svårt för brottsbekämpande myndigheter och kommuner att dela information för att kunna förebygga våldsbejakande extremism.

Filip Ahlin är analytiker vid Försvarshögskolan, han är kritisk till de brister i det lokala arbetet som utredningen kunnat visat på.

– Det tycks råda en osäkerhet kring hur arbetet ska bedrivas lokalt mot våldsbejakande extremism. Att det är så kan inte betraktas som något annat än underkänt, säger Filip Ahlin.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson undrar varför det behövs en statlig utredning för att konstatera att det brister i arbetet mot extremister. Det är också märkligt att Sveriges Radio bara nämner två våldsbejakande grupper, islamister och högerextrema men inte ett ord om flickorna och grabbarna nedan, men de kanske bor på redaktionen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Brister i Sveriges arbete mot våldsbejakande extremism

 1. Jag vill bara ytterligare en gång påminna om vad som hände när Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade utan tillstånd i Göteborg. Vet ni vad som hände? Ingenting, utom att alla vänsterjournalister höll på att skita på sig.
  När de demonstrerade två veckor senare med tillstånd kom massa kommunist och muslimmuppar och kastade allt som fans att kasta påp NMR.
  Trots det skyller media konstant på NMR när det blir oroligt på demonstrationerna.

 2. Brister. No shit?
  Om man inte vill identifiera vissa extrema grupper så lär man heller varken hitta dem eller stävja dessa.

 3. Varför saknar den speciella myndigheten som finns mot ”Våldsbejakande extremism” kompetens att göra denna utredning? För att ”kompisrekryteringen ” av anställda saknar just – all kompetens för uppgiften!

 4. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/08/unknown-1_1535345711-704×396.jpeg
  Gör något liknande som nu Berlinpolisen börjat tillämpa. I morse slog polisens specialstyrkor till på nytt,mot arabklaner på flera olika adresser i staden.Fyra ledande gangsters fångades,och en lyxutrustad Porsche beslagtogs av myndigheterna. På detta sätt söker man nu oroa dessa avarter,och hoppas de känner sig ovälkomna.
  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/08/unknown-1_1535359166-768×432.jpeg
  På de två bilderna ovan från BZ, framgår hur en Porscheägare och hans lyxåk,får besök och hämtas redan kl.6 i morse……

 5. Det är väl lätt att göra den utredningen ;
  Registrera alla muslimer.
  De har ju i sin ”lagbok” att:
  ”Islam ska ta över världen, inte delar av den, utan hela.
  – Och om så behövs, med våld.”

  Kanske något för SÄPO att läsa och fundera på?

 6. För något år sedan sade Säpo att vänstern var det största hotet mot , ja något med eller inom Sverige. Har det ändrats?

   • Jag tror de uttryckte det som att de var det största hotet mot Sveriges säkerhet.
    Jag tror att extremvänstern växte sig starka samtidigt som de kortklippta var aktiva, men vänstern fortsatte och blev eventuellt / förmodligen statsunderstödda. Men jag är lyckligtvis inte insatt.

 7. Det var bättre förr i Folkhemmet när importen av pensionsräddare och våldsbejakande extremism inte förekom !

Kommentera