Socialdemokrat lever lyxliv på välfärdsmiljoner

SKATTER. Den före detta socialdemokratiska politikern Jan Emanuel Johansson har blivit multimiljonär på välfärd – och är en av landets rikaste expolitiker.

 

Jan Emanuel kör Rolls-Royce som han döpt till Mona Sahlin, har en Patek Philippe-klocka i guld värd en halv miljon och en nästan 19 meter lång lyxyacht förtöjd på Kungliga Djurgården.

Jan Emanuel gjorde en vinst på en kvarts miljard kronor när han med hjälp av den förre socialdemokratiske finansministern Pär Nuder sålde sitt välfärdsföretag Svensk Samhällsutveckling AB till ett riskkapitalbolag. Något som även den förre finansministern tjänade några miljoner på. Före försäljningen tjänade Jan Emanuels koncern, med flera bolag, mångmiljonbelopp varje år på behandlingshem.

Nu tjänar herr Johansson tio-tals miljoner varje år på ”ensamkommande flyktingbarn”.

Läs om Jan Emanuel på bloggen…

-Pettersson noterar att socialdemokraten är full av självförtroende och påstår att han sparat ofantligt mycket pengar åt samhället trots att han är dömd för skattefusk.

Nåväl, Expressen frågar om han fortfarande är socialdemokrat? 

– Jag kommer alltid att vara en övertygad socialdemokrat i mig själv. Däremot kommer jag inte alltid att vara partist. Socialdemokraternas migrationspolitisk är antifeministisk. Varför hjälper vi nästan bara ensamkommande män och inte kvinnor, undrar Jan Emanuel.

Miljöpartiet är också något som gör Jan Emanuel upprörd. – Ingenting har blivit bra av samarbete med Miljöpartiet. Gå till val själv Stefan Löfven. Samarbeta med exakt vilket parti som helst, men inte med Miljöpartiet. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Socialdemokrat lever lyxliv på välfärdsmiljoner

 1. UPPRÖRD ELLER BEUNDRANDE
  det är frågan

  Våra regeringar har infört migrationsindustrin. Då är det naturligt att svenskar anpassar sig och vill tjäna pengar i branschen, precis som de en gång engagerade sig i tillverkningsindustrin.

  Vi bör se upp till alla som lyckas bra med sina bolag så länge de bedrivs lagligt. Upprördhet över personer som J E Johansson har två förklaringar.
  Den ena är att man ogillar att så mycket skattepengar går till migrationsbranschen. Det är inte företagarnas fel utan alla som röstat fram partier som möjliggör ruljansen.
  Den andra förklaring är att några nyrika förbrukar på pengar på lyxvaror istället för att placera dem utomlands i komplicerade bolag för att på sikt kunna investera dem i ny verksamhet.

  En som levde spartanskt utåt och förvaltade pengarna var Kamprad, ägaren till IKEA. Han kritiserades för sina utländska bolag. I Sverige hade han fått skatta bort pengarna och hans bolag inte kunnat växa som det gjort.

 2. Det var i alla fall väldigt väl tajmat så här i valtider då Aftonbladet samtidigt hade en fattigpensionär (nytt ord i Sv. Akademins ordlista?) på förstasidan. Tidningarna ligger på de flesta ställena bredvid varandra.

 3. Sveriges favorit Alexandra Pascalidou har nu kommit ut med ny bok vid namn Mammorna och som innehåller berättelser från 20 kvinnor från s.k stackars utsatta områden som A.P och det övriga hycklande svenska etablissemanget mest av allt vurmar för eftersom de själva bor i kvarter helt fria från mångkultur !
  Glöm nu inte att läsa denna förmodligen mycket spännande men också snyftiga och tårdrypande bok, kan ju vara bra att vara påläst om om detta ämne i framtidens Sverige.

 4. Ja här gör det inget att man tjänar välfärdsmiljoner av dom
  skatter som storhycklarna bland Sossar o kommunister annars
  orerar om . Alltså dom som bedriver vård ska inte få tjäna något,
  men om man hyr ut gamla ruckel för fantasibelopp som används
  till att inhysa ljugande välfärdssnyltare till Migränverket, då håller
  Jonas Sjöstedt och kompani käften, likadant med Isabella Lövin,
  men hon har kanske bokat in en åktur med Jan Emanuels
  Rolls Royce, hon är ju van vid att åka första klass.

  Det sägs att vi har en arbetarregering med bihangen V O MP?

 5. Jodå, dom små Afghanungarna blir lönsamma, en stor omfördelning av skattemiljarder pågår, där våra pengar rinner ned i strid ström i skumma politikers fickor.

  Inte konstigt att dom är så ivriga för att dom skall få stanna.

 6. Jan Emanuel Johansson (fd S) drev HVB-hem för ensamkommande barn i Norrtälje utan tillstånd, enligt Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

  Men för en sosse var det väl onödigt att följa lagar och bestämmelser. Det viktigaste var ju att kamma hem högvinsterna i välfärden.

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/article22321042.ab

  S-kollegan, Ole Salsten (numera fd S), gjorde 189 miljoner i vinst på skolverksamhet.

  Miljonärer på välfärd

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/article15756575.ab

   • Som fastrarna sade på tidigt 70-tal……………………….politikerna i Sverige är inte endast av BETONG de skurkarna är dessutom ARMERADE !!!

 7. En av många sosse politiker som berikats sig med miljoner sen står de på kongressen och sjunger Arbetets söner. Värre hyckleri är svårt att Hitta

 8. Inför valet 2010 stod denna äckliga parasit på gatorna i fjollträsk och delade ut 100-lappar till naiva flanörer i hopp om att de skulle kryssa in honom på personval-listan. Unket är bara förnamnet.

 9. Det är precis därför vi måste sänka skatten. Sverige är precis som vilken diktatur som helst i den bemärkelsen att den politiska gräddan gynnar släktingar, vänner och ja-sägare med våra skattepengar.
  Kan riksrevisionen räkan på hur många miljarder politikerna försnillat i stället för att jaga hederliga skattebetalare som ” va faan får jag för mina skattepengar Leif Östling”?

 10. Han parkerar sitt dyra vrålåk var som helst. Några tusen i böter då och då är väl inget, har han sagt.

  • Ja åtminstone en av dem,tror jag mig ha sett/mött i mitt Ghetto !
   Kanske var den gift med henne i det blå tältet över huvudet,för båda har dragit vidare,och saknas nu bland de mera sällsynta arterna !.

 11. ” Socialdemokraternas migrationspolitisk är antifeministisk. Varför hjälper vi nästan bara ensamkommande män och inte kvinnor ”.

  Han har faktiskt rätt.

  • Nja, nu är det väl så att han vill ha kvinnorna också, så att han kan tjäna ännu mer pengar!

Kommentera