Svarta sopsäckar på torget

INSÄNDARE. Torget i Övertorneå har nu äntligen fått sitt efterlängtade konstverk. En tjusig svart skrynklig liggande sopsäck. Ett verk som både till form färg och utförande dock ligger i tiden. Konstverket föreställer -för Er som inte redan har förstått det- Tornedalskvinnan!

Konstnärinnan Helena Byström har arbetat och slitit under ett helt år med konstverket, men poserar nu stolt tillsammans med höga herrar och damer från orten, framför den eleganta svarta varelsen, Tornedalskvinnan!

Själv undrar jag hur mycket hon betalar i hyra för platsen på torget för att nu visa opp den svarta skräpåsen? För det kan väl aldrig vara så att dom höga herrarna betalat henne för plastsäcken? Så korkade kan väl ändå ingen levande människa vara?

Men å andra sidan, jag drar mig till minnes en episod i Umeå för några år sedan. Några höga potentater hade hyrt in en proffspisserska från Spanien tror jag hon var.

Hon kom och visade sina färdigheter i konsthallen, där hon inför publik oblygt lyfte på kjolen och pissade på det nya konsthallsgolvet.

En hitrest ”konstnär” från huvudstaden hade också försett sig med en mugg som han höll under den varma ångande strålen och som sedan begärligt drack! -Fantastiskt, var hans kommentar!

Den konstnärliga uppvisningen kostade skattebetalarna i Umeå över 20.000:- Men det var värt varenda öre (droppe) bedyrade herrarna.

Kunde dom i Umeå, så ska väl inte Övertorneå vara sämre!

Janne

Läs mer och titta på fler bilder på SVT…

17 thoughts on “Svarta sopsäckar på torget

  1. är det konstigt att man avskyr personer som kallar sig kulturpersoner?Här har nog Hjärnan hamnat där annars baken ska sitta, och vice versa?

  2. Vad fint, ett stort grattis alla invånare i Övertorneå !
    Man blir nästan lite avundsjuk men bara nästan.
    Vem betalade detta fantastiska konstverk som nu förmodligen räddat Övertorneå från undergång, inte skattebetalarna väl ?

  3. Man tackar för nyheterna, vilka alltid håller den trogna och hängivna skaran prenumeranter upplysta och uppdaterade, samtidigt som undertecknad näppeligen kan undgå att avisera omdömet att innehållet representerar något av det absolut vidrigaste han läst.

    Hur djupt har inte vår inhemska kultur sjunkit i det av svagsinne och degeneration beskaffade träsk som hotar att svälja de sista resterna av vår nationella värdighet och anständighet?!
    Konsten har många funktioner och gestaltningar, men att avsiktligt ge den en själsdödande uppgift, torde vara något tillförene främmande för vårt land.

    Att uppsåtligt befrämja ett regelmässigt samhälle av intellektuellt och moralisk funktionsnedsatta, är inte bara en nationell skam utan en brottslig gärning, vilken bär den människoföraktande globalismens karakteristika.
    Då samhällskritiska verk bannlyses och ersätts med maskstungna monstruositeter, är samhällets sönderfall snart är ett fullbordat faktum.

    Andreas, djupt äcklad.

  4. Dagens SKRATT !
    Men tyvärr DYRBAR SKATT !!
    Och dessutom en förnedring av kvinnor från Tornedalen !!!!

  5. Hur lägger man upp Bilder? Jag har en del ifrån Oslo. Jag fullkomligt Älskar alla spännande och intressanta statyer och konstverk som finns Oslo. Var man än går i staden.. så finns det någonting vackert. Nacka utmanande fruntimmer vid Akkersbrygge.. En hjortmamma med sin kid i ett buskage vid Carl Johan.. mm… För att inte tala om Parken vid Majorstuen.. .. Oslo.. är en otroligt fin, stolt och spännande stad.

  6. Hån att kalla detta ”konstverk ” tornedalskvinnan. Vad var symboliken, en människa som lagt sig ned och givit upp? Bra att den går att använda som bänk som Lena säger.

  7. Alla är konstnärer nu. Det krävs inte några färdigheter. Dessutom så saknar de som köper in och håller på med ”konst”, förmåga att förstå och uppskatta estetik. Det enda de kan förstå och uppskatta är funktion. Det kan man också se på dagens arkitektur. Allt är i princip funktionella lådor.

    • All konst går numera ut på att förnedra di svenske! . och dessa di svenska dom yrar runt med en mobil framför näsan och ser ingenentingen så DOM har ingen aning allls om vad som händer och sker…. bara löningen går upp och nätet funkar … ja då är allt bra… d_r vad förvånade dom blir när batterie i mobilen tar slut o de måste hitta hem utan GPS. vikka korkskallar, ja alltså typ än dänn på Ab je vet!!!

  8. Stenbock måste erkänna,att jag inte har något modernt konst-sínne.
    Hade gissat på en bit plåt från en torpederad sjunken U-båt !

Kommentera