”Skattefusket dyrare än invandringen”

SKATTER. Överklassens undangömda förmögenheter kostar samhället mer i förlorade skatteintäkter än den utomeuropeiska invandringen. Det skriver Daniel Suhonen och Göran Therborn, som skrivit boken ”Kapitalet, överheten och alla vi andra”, på DN Debatt.

Debattörerna menar att det finns andra viktiga orsaker är invandringen bakom dagens politiska situation. De listar bland annat: inkomstutjämningen har utplånats, nya geografiska klyftor har skapats samt att skattefusket kostar enorma pengar.

Kärnfrågan i årets val bör därför bli: ”Ska vi fortsätta utvecklingen mot ett nytt ståndssamhälle eller styra mot jämlikhet igen?” skriver de.

-Pettersson håller med om att några i det är landet tjänar alldeles för mycket och smiter från skatten alldeles för lätt, bland annat har socialdemokraten Margot Wallström undviket, fullt lagligt, att betala många miljoner i skatt.

Nåväl, jag tror inte Daniel Suhonen och Göran Therborn räknat med, det står i varje fall inget om det, invandrarnas skattefusk. Bland annat Åtta av tio butiker skattefuskar i Malmö, och 10 av 13 butiker fuskar med skatt och annat i Helsingborg.

Det är enorma belopp som skattefuskas med bland invandrare, och det för med sig att andra måste fuska för överleva. Vad en Suhonen och Therborn säger så kostar invandringen mer än den smakar, mycket mer.

Sedan kostar varje asylinvandrare lågt räknat 74.000 kronor per år netto, det blir en hel del under en livstid som debattörerna glömmer.

Men invandringen handlar inte om pengar och skatter, människor från dysfunktionella länder ska inte bo i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

19 thoughts on “”Skattefusket dyrare än invandringen”

 1. Skattefusket genererar inga brända bilar, skolor, våldtäkter m.m. Alltså är skattefusket att föredra.

 2. Dom kan börja med att räkna ut hur mycket skatte pengar Henrik Schyfferts pizzor har genererat till stats kassan ??? Garanterat promille mot vad det borde !!!

 3. ”Invandringen kostar mindre än skattefusket”, påstår Daniel Suhonen och Göran Therborn.

  Invandringen kostar alltså stora summor. Mycket bra att de erkänner det.

  Både invandringens kostnader och skattefuskets kostnader ska alltså ner.

 4. Men alla astronomiska miljarder skattekronor som pumpats under decinnier och ännu pumpas ut till invandring migration och integration är inte heller kattskit, pengar som bland annat kunnat gå till den svenska förnedrande åldringsvården !

 5. Eftersom skatt är en form av stöld så är problemet att folk kommit på sätt att skydda sina pengar från tjuven Staten.
  Jag tycker det är mer moraliskt fel att kräva pengar av andra utan någon som helst motprestation.(tex asylinvandring). Detta kombinerat med lögner och vägran att finna sig i juridiska beslut. (9000 iranska afghaner)

 6. Man kan ju alltid börja med att låta knarkhandlarna betala skatt
  på deras grova inkomster, men se det vågar inte myndigheterna
  ta i, man vågar inte ens begära att våra pensionsräddare
  betalar in TV licens trots att fastigheterna är nerlusade med
  parabolantenner, man klarar heller inte ta i ämnet bilmålvakter
  där en person kan äga 20 tusen bilar och skiter fullständigt i
  alla avgifter, böter, parkeringsböter, besiktning, försäkringar
  osv.

 7. Om dom har stora förmögenheter har dom väl sålt tillgångar, då
  är det väl inte samhällets tillgångar, dessa hel o halvkommunister
  är i vanlig ordning avundsjuka på att människor tjänar pengar
  på verksamheter dom själva byggt upp till stora företag och sen
  sålt för stora belopp,skulle dom då skänka dessa medel till en
  slösaktig Regim som använder det till att importera grov kriminalitet?

  Dessa båda herrar kan ju åka till ett av deras drömländer
  Venezuela och praktisera det system dom drömmer om,
  för att se hur deras drömsamhälle fungerar!

 8. Det som stör med människor som tjänar pengar är inte privat företagare, det är bara avundsjuka om man missunnar dem pengar, utan det är dem med miljonlöner som betalas med skattepengar.
  Marjasin är typexemplet, för er som kommer ihåg honom. Han nöjde sig inte bara med en hög lön, han skulle utnyttja sina förmåner maximalt.
  Sätt ett inkomsttak på en miljon för löner och förmåner som betalas med skattepengar så tjänar landet lika mycket på det.
  Det verkar också vara så att media blandar ihop moralisk och juridiskt ekonomiskt brott. De juridiska ekonomiska brotten är inte så många.
  Där har vi exemplet ” Va faan får jag för mina skattepengar Leif Östling”.
  Han hade inte gjort något juridisk brott, men behandlades som en brottsling av SVT.

  • Jag skulle också lägga till, är det några som skattefuskar är det invandrarföretagare. De kommer från länder där man ska lura staten.
   Kan vi be Riksrevsionsverket om lite statistik där?

   • Toralf Alfsson SD, har granskat detta med kreativ bokföring som invandrare håller på med, oförtrutet i många år.

 9. OK, men då erkänns i alla fall invandringen vara en kostnad. Alltid något …
  Vi skall dock komma ihåg att en utebliven intäkt inte är detsamma som en direkt kostnad.

 10. Ändå en stor skillnad. Det enda är förlorad skatteintäkt, det andra förlorar vi på i allt. Skatteintäkter, vård, omsorg, skola, otrygghet, olika bidrag etc.

 11. Jag uppskattar att invandrare från menaområdet kostar 30% av Sveriges bnp varje år när man räknar in alla kostnader och värre blir det.

 12. Håller med Siskonet och Jex ,om vi har svenskar som skattefuskar blir det inte bättre om vi tar hit folk som också skall skattefuska så fort de kan eller som lever på bidrag som kostar oerhörd mycket eller begår allvarliga brott och kostar oss ännu mer .

 13. Om skattesmiteriet är dyrt och även invandringen kostar skjortan då blir det inte mycket över till välfärden. :-(….Men jag tror ändå att invandringen kostar mycket mera med allt extra extra som detta medför som tex bränder, kriminalitet ,även där skattebrott, terror mm.

Kommentera