Det här fick vi för hur 87:an röstade…

VALET 2018. Fyra år har snart gått sedan Stefan Löfvens (S) regeringsförklaring 2014. Hur gick det med Stefans och de andras löfte. 

 • Socialdemokraternas största vallöfte var att Sverige 2020 ska ha EU:s lägsta arbetslöshet. Där har vi halkat ner, från 12:e till 17:e plats (Ekonomifakta). Nya svenskar utgör 75 procent av arbetslösheten och jobbklyftan har blivit större. Av de 32.000 traineejobben som skulle lösa ungdomsarbetslösheten blev bara några hundra (SvD 5/6 -17).

 • Den “feministiska utrikespolitiken” ledde till en diplomatisk kris med Saudiarabien, som slutade med att 57 stater fördömde utrikesminister Margot Wallström (SVT 19/3 -15). På ett liknande sätt föll relationen med Israel samman, där Wallström blev persona non grata (DN 15/1 -15). Sverige lyckades bli invalt i FN:s säkerhetsråd, men först efter en kampanj där biståndspengar användes till röstjakt (DN 4/4 -16) och 900 sidor material gömdes undan från offentlig insyn (Expressen 3/12 -17).

 • Vårdköerna har i många fall och i motsats till S löften dubblerats sedan 2014. Andelen som väntat på operation i mer än tre månader har ökat från 12 till 26 procent (DN 5/3). Väntetiderna inom barn- och ungdomspsykiatrin är i vissa fall upp till två år (GP 10/5 -17). Regeringen har öst pengar över sjukvården, utan att en enda kö blivit kortare.

 • Utvecklingen i utsatta områden har förvärrats. Det dödliga våldet var 2017 på sin högsta nivå sedan 2002 (Aftonbladet 27/3). Antalet poliser per invånare har minskat (DN 21/3) och andelen uppklarade brott sjönk med 10 procent från 2015 till 2016 (Brå). Andelen våldtäktsfall som gick till åtal mer än halverades från 2014 till 2017 (SR 21/9 -17).

 • Transportstyrelseskandalen gjorde det klart att Socialdemokraternas regeringsduglighet inte är vad den varit – om inte katastrofala utredningar och lagförslag räckte som bevis. Reepalu-utredningen om vinster i välfärden sågades av den egna experten (SvD 25/2 -17) innan den föll i riksdagen. Gymansieamnestin för 9 000 afghanska män är knappt tillämpbar, vilket förvånade Isabella Lövin (MP) trots den extremt hårda kritiken från lagrådet (SR 17/8).

 • Skatterna har höjts med 60 miljarder (Ekonomifakta). Skogsägarna är i uppror efter upprepade attacker mot äganderätten (Smedjan 17/1). Klimatutsläppen har stått stilla eller ökat något (SCB). Muséerna har politiserats (SvD 28/9 -16). Bostadsbristen är värre än någonsin (SvD 26/10 -17), och investeringsstödet på 11 miljarder är en flopp (Aftonbladet 23/4). I skolpolitiken har inte mycket hänt. Migrationspolitiken styrs av en tillfällig lag. Fem ministrar har fått sparken.

Stefan Löfven har visserligen bjudit på många fina ord: innovationskatapult, industrikansler, framtidsminister. Ett säkerhetspolitiskt råd har tillsatts. Om något av detta åstadkommit något står ännu inte klart. Några verkliga, strukturella reformer för ekonomin har dock inte blivit av.

På område efter område är det en förlorad mandatperiod. Regeringen Löfven är en katastrof som måste stoppas, skriver Joakim Broman på Kristianstadsbladet.

-Pettersson vet inte hur Joakim Broman röstade men han är liberal och man kan anta att han röstade på ett parti i Alliansen och är således medansvarig.

Huvudansvaret för de fyra åren har Stefan Löfven (S) och socialdemokraterna samt miljöpartiet. Därefter kommer vänsterpartiet som lämnat stöd till de första två.

Men Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna är medansvariga, de har haft chansen att avsätta regeringen men inte tagit den.

Så vill ni inte ha fyra förlorade år till så faller sju av riksdagens åtta partier bort den 9 september 2018…

 

Jeander har ritat hur Alliansen la sig platt för Löfven i fyra år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Det här fick vi för hur 87:an röstade…

 1. Något vi också fått från våra folkvalda 87 %,är alla rån.Inte minst mot åldriga damer. Senast i förrgår blev en kvinna med sin rollator rånad i Helsingborg. Som vanligt vid alla dessa fega och oförsonliga brott,lär de ”Marockanska gatubarnen”(läs sydeuropeisk zigenarart) ligga bakom.
  I stort varje dygn sker sådana,dag som natt,i denna hårt kriminella fristad i Skåne.
  Inga poliser finns,och rättsstaten fungerar som vanligt med klapp på kinden. Vi har alla mycket att tacka det byke som suttit i regeringsmakt de senaste 8-12 åren.
  Glöm inte detta den 9 September….om ni vill se ett försök till bättring !

  • F.ö. läser Stenbock dessa lokala nyheter ur HD,på min laptop…
   Det märkliga är hur dessa ”nyheter” publiceras, i form av prioritet.
   De första stora rubrikerna handlar i olika former om hur glada och saliga vi kan vara över alla nybyggare,som invaderat oss.
   Därpå följer dagligen de Gröna Kommunisternas (MP) politiska budskap och hur bra allt kommer bli,om vi alla väljer dessa 9/9..
   Sedan följer allmän information kring olika teman.Idag har man rullat WC-rullar på trottoaren,och mätt vilket märke som är längst. 😉
   Sedan följer bland de sista små raderna,alla de olika kriminella dåd som sker,dygnet runt i stan….och det är inte få. Det gäller således att ha gått om tid,och gott tålamod för att finna de verkliga händelserna.
   Men i gengäld betalar jag ju inget för deras skit !!

 2. Och samma sak kommer Sverige att få efter valet i September när den trygga naiva och konflikträdda 87:an lagt sina röster i valurnorna!

 3. Men ifall då denna skenheliga media använt sina resurser
  till att skärskåda denne regerings uselhet? Men man
  har lagt mer krut på att prata skit om ett parti som inte varit
  delaktiga i alla konstigheter denna med benägen hjälp
  av alliansen gittat på?

 4. Feminist måste vara en modern översättning av engelskans pussy.
  Det är så feminismen verkar fungera.

 5. S under Lövén började så uselt för att inte också säga cyniskt när han på förfrågan slog, framför allt alla sossar med häpnad genom att neka till att göra någon som helst återställare av 8 års borgerligt skattesänkande, t ex för pensionärerna.

  Han svarade något så enfaldigt och cyniskt som, ”nu har ju folk vant sig vid det här, så nu ska vi inte ändra på nånting”.

  Samtidigt släppte han in migranter för 100-tals miljarder i framtida kostnader och påstod att Sverige inte hade råd att ge pensionärerna samma skattesänkning som löntagarna till en kostat av 6-8 miljarder.

  Där försvann många gamla trogna röstande för S. Sen dess har det bara rasat med alla löntagarfientliga åtgärder alla Sverige-fientliga ställningstagande alla internationella vurpor alla extra miljard-bidrag till olika länder och syften, alla skandaler i regerandet samt inte minst all avslöjad korruption!

 6. Jag upprepar mitt mantra:
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst. En röst på fortsatt vanstyre av Sverige!
  Jag har ingen som helst förtroende för sjuklövern då de fortfarande sitter i sandlådan och ”käbblar”. Vi har en s k ”regering” och opposition som INTE tar ansvar över Sverige. De är – enligt mig – landsförrädare.
  De skall förpassas till historieböckerna som den s k ”politikeradeln” som ruinerade/förstörde sitt land och massimporterade MENA-individer.

 7. Sossarna gav oss försämringar för skattehöjningar, de borgerliga gav oss förbättringar för skattesänkningar, och sossarna vill ha ytterligare skattehöjningar, undrar vilka försämringar de tänkt ge oss för dom pengarna denna gången…

 8. Läser just att Svittsarn frågar: Var är ledarskapet i M apropå Hanif Bali. Han kanske skulle ställa fråga vart ledarskapet i S är Har inte funnits nåt värt namnet sen Juholt fick kicken. Man brukar ofta kalla sånt beteende för att kasta sten i glashus.

Kommentera