Skattesmitarna del 2, eller Margots miljoner


EKONOMI. I går skrev Petterssons om Skattesmitare som helt lagligt undvikit att betala mer skatt än nödvändigt. Regeringen med finansminister Andersson är upprörda och pratar om tillit och moral. Själva vräker den sosse-ledda regeringen ut miljarder på utlänningar utan att prata om tillit eller moral. 

 • Leif Östling, tidigare VD på Scania lastbilar och numera ordförande i Svenskt Näringsliv har sedan 2010 betalat 180 miljoner i skatt i Sverige och Tyskland på de inkomster han har haft i dessa länder. Han har valt att inte skatta i Sverige för de 30 miljoner han har i aktier i Malta.
 • Margot Wallström , socialdemokratisk utrikesminister arbetade tidigare som EU-parlamentariker och i EU var skatten frivillig, damen betalade ynkligt lite i skatt.
 • Vem av Wallström och Östling har bästa moralen?

-Pettersson har inte hört finansminister Magdalena Andersson kritisera sin egen utrikesminister, läs nedan, men tillit och moral kanske inte gäller socialdemokrater.

Passa på att läsa om den Moraliska rötan i rörelsen när ni har en stund över. Åtta delar sossemygel och det är långt ifrån allt.

Utrikesminister Wallström gillar inte att betala skatt

TIDIGARE 2014-10-04. Wallström undvek att betala skatt

Margot Wallström är ny utrikesminister i en regering som tänker höja skatterna rejält. Själv valde hon att undkomma höga skatter.

Under sina år i Bryssel tjänade Margot Wallström cirka 28 miljoner, inkluderat arvode, andra ersättningar och en generös fallskärm. På de förtjänster EU-parlamentarikerna får ihop, betalas bara någon enstaka procent i en s.k. EU-skatt.

Efter stark kritik infördes ett nytt regelverk om beskattning av parlamentarikernas löner, men den var och är frivillig. För att inte skapa fler reaktioner och undvika kritik, så har de allra flesta valt att beskattas enligt det nya regelverket.

Dock inte Margot Wallström, som valt att stå vid sidan av och inte beskattat sina inkomster efter det nya regelverket.

Socialdemokraterna som parti har varit tydliga och 2009 sade man följande i ett pressmeddelande: “Alla inkomster ska beskattas. Skattereglerna för de svenska EU-parlamentarikerna bör inte avvika från dem som gäller för de svenska riksdagsledamöterna”. Margot Wallström har dock valt att inte följa den officiella linjen och har därför kunnat roffa åt sig mer pengar än hon egentligen borde.

Artikelförfattaren Klas Hjort, menar att Wallström har juridiken bakom sig, men att Wallströms agerande är moraliskt tveksamt.

Källa: Svensk tidskrift 

Tidigare om Margots miljoner


23 responses to “Skattesmitarna del 2, eller Margots miljoner

 • Socialdemokraterna allt mer desperata, ny kampanj mot SD | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Nåväl, Margot Wallström vill framstå som ”schysst”, minns ni Margots miljoner? […]

  Gilla

 • ”Skattefusket dyrare än invandringen” | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] landet tjänar alldeles för mycket och smiter från skatten alldeles för lätt, bland annat har socialdemokraten Margot Wallström undviket, fullt lagligt, att betala många miljoner i […]

  Gilla

 • Om detta är finansministern tyst… | Petterssons gör skillnad!

  […] Moralen är olika beroende på vem som ”smiter” från skatten. Utrikesminister Wallström (S) är rätt duktig på att skatteplanera och undvika skatt. SSU har dock bra argument, de är […]

  Gilla

 • Ulv

  Amän. Tanten har bara håvat in ca 1/8 brutto av vad Leffe betalat i skatt, så hon ligger i lä ;D

  Gilla

 • Involuntarium

  Wallström har utan andra aspekter på handlandet än just betala skatt, betydligt sämre moral än Östling beroende på att Wallström är en av de politiker som förespråkar och beivrar höga skatter! Östling är troligen inte ens medlem i det Socialdemokratiska partiet och det gör att Östling aldrig någonsin skulle föreslå eller beivra högre skatt, nä troligen är Östling intresserad av och beivrar skattesänkningar!

  Wallström är den som ska skämmas rejält och dessutom avgå, hon har ju svikit arbetarrörelsens allra heligaste tes, just precis den grundläggande socialistprincipen ta från de rika och omfördela till arbetarna! Lite finare uttryckt ”omfördela från den som har till den som har behov”

  Margot waallström du borde skämmas vilken dålig moral du besitter!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning nu!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  De gör helt rätt som gör vad de kan för att minimera skatteinbetalningarna inom lagens råmärke. Hade jag haft möjligheten skulle jag SJÄLVKLART tagit den. Jag tillhör INTE de som tycker det är häftigt att betala skatt utan gör det för att alla mina skatter dras vid källan.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det är ju en jävla tur för det här landet att PK-fascisterna inte får in alla pengar i skatt, de hade bara plockat in ytterligare tusentals kulturberikare och pensionsräddare som de dumma svenskarna måste försörja i generationer framöver. Stöd #vad fan får jag?#

  Gilla

 • gamgubben

  Att höra Maggan tala om moral och att det är att vältra bördan över till den fattige om en inte betalar skatt det är övermaga. Inte tänker de styrande på att ju fler vi tillåter komma in i landet desto större blir utgifterna och vilka får bära bördan då?
  Skenheliga det är vad de är de ledande i vårt arma land och det oavsett om de är rödgröna eller blågröna så länge de inte talar med SD är de hycklare.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Alla skall givetvis betala skatt. Sossar har egna regler för sig i sina politiker. Skall åter dra mitt tandvårdsbråk med landstinget Sörmland. Det konstaterades av experter både lokalt o socialstyrelsen o folkhälsoinstitutet att medicinerna orsakade min tandlossning o därmed skulle landstinget betala. Högste politikern då sossen Jörgen Danielsson sa att dom inte hade råd. Vi var fyra i länet som skulle få gratis tandvård. Cirka 400000 kronor. I samma veva tvingades Jörgen Danielsson avgå för att han ljugit i samband med arvodes-affären. Då fick han 500000 extra av landstinget som han inte hade rätt till. Då hade dom råd. S är HYCKLARE!

  Gilla

  • Tanten

   Håller tummarna för dig!
   Själv har jag problem med amalgamfyllningar som folktandvården tvingade på mig som barn!

   Gilla

 • Ståfräs

  En sosse tycker dubbelmoral är dubbelt så bra!

  Gilla

 • ruben

  Jag tycker regeringen, skall hålla sig neutral i sina uttalanden, så länge de inte har ryggen fri. Jakten på skattekronor har gått överstyr. Indragningar av assistansersättningarna har blivit omänsklig tycker jag. Att de avslöjat fuskare är jättebra, men hur kunde det fusket ens gå igenom en gång? Jag misstänker att det är samma godtycke i migrationsverket, som släpper igenom massor av fuskare. Jag har sett helikopterrånet. Det är några avsnitt kvar. Det handlade igår om rättegången i början av processen. Gärningmännen kom i flesta fall från södra stockholmsförorten. Jag tyckte rättsväsendets representanter på vissa håll hade en märklig uppfattning om gärningsmännen. Som om gärningsmännen åstadkommit något storartat hjältemodigt, ja en ganska opassande vördnad över deras dåd. Jag tyckte de lät, som många andra kriminella invandrare. De tycks ibland ha ett osynligt skydd av en status, som utsatt invandrare med dålig svenska.
  Nej jag accepterar inte höjningar av skatter och avgifter för att kunna mata på med fler fuskare, som förstärker de kriminella invandrarnätverken.

  Gilla

 • Mimi N.

  Margot Escargot är ful, svetsarn är ful, ”Mia” är ful, alla tomatröda sossarna är fula som stryk. Häng dem upp och ner och alla pengar som faller på marken ska stoppas i trynet på dem. Obs: de har tryne både bak och fram !

  Gilla

 • introvert

  Nuförtiden är ju känslan att betala skatt mindre entusiastisk än förr. Vi vet
  idag hur fel skattepengarna fördelas och fel målgrupper som absorberar
  större delar av välfärdspaketet. I slutänden blir infrastruktur, forskning,
  utveckling av landet lidande.
  Hur som helst, att kunna välja betala lägre skatt är inte fel. Den socialist-
  iska inbillade storheten i att betala mycket i skatt är flummaskineriets
  motto. Socialism är lika med betala mycket i skatt och få skatten slösad
  nästan vilkorslöst lite varstans när andan faller på.

  Gilla

 • Fredde

  Jag hade en liten diskussion i helgen om politik. Personen i fråga drog ur sig:
  ”- Bara inte SD vinner valet så är jag glad!”

  Jag blev så paff, så jag tappade målföret.

  Är det så folk i allmänhet tänker??

  Bara inte SD vinner så spelar det ingen roll. Men, Sveriges bästa då?
  Är det OK med gruppvåldtäkter, stenkastning, skjutningar, bränder, hot, gängbildningar…..bara inte SD vinner???

  Jag påpekade att SD knappast får egen majoritet, och att de andra partierna nu i allt större grad snor SD:s förslag (vilka tidigare kritiserades och kallades ”rasistiska”) och gör dem till sina egna.

  Det gör dem till populistiska kappvändare, och vi vet ju hur mycket vi kan lite på politiker…

  Nu plockar man väljare med hjälp av SD’s förslag, efter valet har man aldrig lovat nåt sånt, för det är ju… just det: rasistiskt…

  F-n, jag är verkligen orolig. Svensson är dummare än jag trodde.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Varför är det så viktigt att betala skatt i Sverige när svenska politiker med våra skattemedel vill vara globalister och visa sin godhet för hela världen `
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/11/06/dubbla-budskap/

  Gilla

 • putte

  Vad hjälper det om dom som undgår skatt i Sverige på ett sätt som politikerna har godkänt betalar fullt ut . Regeringen slösar ju bort dom på människor som kommer hit och troligen aldrig kommer att bidraga med en endaste skattekrona utan likt en skock gökungar bara tar för sig mer och mer .

  Gilla

 • Nisse

  Sossarna skall nog inte prata om moral en pensionerad politiker trots bara ca50 år får avgångs ersättningar i milijonklassen som man inte tar ut. man startar företag för att behålla ovanstående. fullt lagligt. Scania chefen gör heller inget olagligt. Snacka om att kasta sten i glashus…….

  Gilla

 • ossie

  När man ser vad man får för sina skatter förstår jag att vissa inte är så pigga att bidra. Det mesta av våra skattepengar går ju till dem som inte bidragit med en spänn eller en arbetstimme.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det är ju den berömda svenska solidariteten med allt och alla som våra folkvalda politikerna skryter om och sprider ut över hela världen !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: