Kast med liten sten


Petterssons skrev i måndags hur ett valevenemang i det mycket mångkulturella Brandkärr avslutades med sten- och äppelkastning mot ett visst parti.

Närvarande valarbetare från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet tonar ner det hela och kallar det stök.

Enligt dessa valarbetare var det äpplen och småsten som kastades, om det nu kastades, vilket några av dem betvivlar. Småsten kan göra stor skada om de träffar fel och beskrivningen av småsten är relativ. Vilket bilden på en av de träffade Sverigedemokraterna kan visa.

En sådan sten i ögat eller annan del av huvudet kan åsamka stora skador, ingen tvekan om det.

Jag minns en händelse från min ungdom när vi grabbar i kompisgänget tyckte vi var oerhört tuffa då vi en fredagkväll begav oss till Missionskyrkans lokaler där vi smög omkring i mörkret och kastade sten på byggnadens fönster. Vi grabbar, som då var i åldern 10-12, var lagom tuffa när de äldre grabbarna kom utrusande och gav oss världens jagis genom byn. Aldrig har mina långa ben sprungit så fort.

Naturligtvis kontaktade ledarna mina och övriga grabbars föräldrar om händelsen. Själv fick jag en utskällning av farsan så hockeyfrillan stod som en strut från huvudet. Jag bedyrar att jag aldrig gjorde om det.

Att kasta sten och andra föremål mot människor och djur är oacceptabelt. Tillåter man barn och ungdomar att göra detta utan konsekvenser är steget inte långt till att man börjar kasta större stenar och tyngre föremål och därifrån är steget inte långt till annat…

Man ska stävja i bäcken, även när det gäller barn från andra länder som befinner sig i Sverige tack vare sina föräldrar.

Det finns något direkt unket med 7-klöverns förhållande till SD. Minns hur partiledarna rasade när NMR störde Annie Lööfs tal i Almedalen. Har någon hört eller sett någon av partiledarna i 7-klövern rasa och ta avstånd från Jonas Sjöstedts ungdomsförbund och deras hot om att förstöra Jimmie Åkessons valtal?

Närvarande representanter från S, Mp och C ansåg att hela händelsen var överdriven och försöker nu bagatellisera det hela. Hade detta hänt om barnen hetat Sven och Torsten eller om något av 7-klöverns partiet varit de utsatta?

Martina Hallström (C) säger att hon hört från andra att tonen från närvarande Sverigedemokrater inte var den trevligaste och att barnen kanske kände sig provocerade. Här hör vi det tidstypiska i när någon vräker ur sig något man hört andra säga, men som man själv inte upplevt.

Malin Hagerström (Mp) såg inga stenar kastas och då har förstås inga stenar kastats?

Åke Jansson (S) bekräftar dock att ett gäng småkillar sprang runt tälten och var allmänt stökiga. Borde detta inte räcka för att ringa ett samtal till deras föräldrar? Så skedde uppenbart inte.

Marita Göransson (KD) bekräftar i sin tur att det åtminstone kastades äpplen.

Det mest intressanta i denna händelse är hur 8-10 åringar förhåller sig till just SD. Hur många av dessa grabbar vet ens vad SD är? Är det många fler än mig som anar att vuxna informerat och kanske också uppmanat?

SN


19 responses to “Kast med liten sten

 • jgarn

  Att importera varelser (ej att förväxla med normala människor) av denna sort kan inte vara förståndsmässigt motiverat. Så varför fortgår denna vansinniga import?

  Gilla

 • KurtFolke

  I mitt hem bor det för närvarande, och förhoppningsvis för lång tid framöver en 10-åring och en 15-åring från ett fjärran avlägset land.
  Det är en ren fröjd att ha dessa ungdomar i huset, dom är väluppfostrade och artiga. Städar tvättar och diskar när modern säger till och skulle aldrig någonsin ifrågasätta hennes ord. Skulle dom göra detta så skulle hela himlen ramla ned i huvudet på dom.
  Nej alla som kommer till vårt land är inte dåliga. Dom som bor hemmavid kom till mig den 15:e juni, och modern har redan fått sin första lön.
  Men…….hon står gapande och ser nyheterna om Sverige och undrar hur i hela friden man kan tillåta det som pågår.
  Hur kan vi vara så okunniga om vad muslimer står för. I hennes hemland har man genom årtiondena haft stora problem med detta patrask.

  Gilla

 • Tony

  Malin Hagström och alla andra Miljötöntar har visst inte sett
  att det brinner bilar i Sverige heller, märkligt med tanke på så
  mycket skit som släpps ut i luften i bara en bilbrand?

  Gilla

 • Kurt

  Man bör bilda Sveriges Anonyma Medborgargardet
  ”I aktar, notera, handla”
  När statsmakten inte vill skydda sina etniska/Europeiska medborgare längre måste de skyddar sig själva.

  Att stå och hålla tal, håller inte längre. Varje gång dräggen visa sitt fula tryne så matas vi av samma plattityder från politiker.

  Internera blattarna i läger någonstans i Norrland och förbereder dom för hemfärd gör det så att de kommer att tigga om att få resa hem.

  De ha förverkad sin rätt till gästlandets generositet / gästfrihet.

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Ett bedrövligt beteende,

  Som naturligtvis ska fördömas, eftersom det är ett angrepp på demokratin och yttrandefriheten. Dessutom utfört av barn i ålder upp till 12 år. Som av någon anledning bara hade tagit ”sikte” på SD:s folk. Lustigt, eller hur?

  Fast ”lokaltidningen” vill i sin artikel, ge sken av att det inte var någon större fara. Medveten agendajournalistik ?

  Gilla

  • Maya

   Angrepp på demokratin. Vilken demokrati? Vilken yttrandefrihet? Har inte funnits här sedan 2006 såvida du inte talar samma språk som Regeringens outbildade pack!

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Kast med liten boll hette det i ett icke mångkulturellt Sverige !

  Gilla

 • Stenbock

  Tror jag har svaret på frågan,var de lärt sig hata bokstäverna SD !
  Svaret :I skolan indoktrineras barnen från första klass !
  Majoriteten lärare/innor är Gröna kommunister alt. Röda socialister.

  Gillad av 1 person

  • Sten i Gatan

   Det är naturligtvis riktigt, 8-10åringar har inga begrepp om ords rätta betydelse. Men om fröken Mask-Rosa sagt att S=Särskilt och D=Dumt så blir ju SD jätteroligt att mobba någon för.

   Gilla

  • compulsoryunion

   Hitlerjugend heter numera dagis med antirasist indoktrinering och alla(s) lika värde (men asylbedragare och knarklangare är värda lite mer) hjärntvätt.

   Gilla

 • Tony

  Vänsterelement saknar vissa delar av normalförstånd, det är
  bara att lyssna på deras babbel, inte ens deras högste ledare
  tycks ha bättre förstånd, att inte ens beklaga att hans smågli
  saboterar och förstör möten är fruktansvärt svagt, men som
  sagt det där med normalförstånd……………..

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Ja, det numera trygga lite småbusiga Sverige !

  Gilla

 • Danne

  Vänsterns extrem-attityd är alltid förlåtande när det inte är dem som utsätts.
  Då är det rasister, nazister och högerextremister, då är det ett hot mot demokratin. Jag har läst på mycket om demokrati, varit på kurser i detta och aldrig läst att motståndarna inte har rätt att uttrycka sig.

  Bilbränder och annat sattyg är vänsterns kännemärke eftersom de anser att allt är rätt och riktigt i deras värld. Har inte mycket till övers för riktiga högerextremister, men de verkar mycket fredligare än de parasiterande vänsterextremisterna.

  Gillad av 1 person

  • Carl ska tro

   Det är inga människor som kommit hit ! Det är drägg.

   Gillad av 1 person

   • Kenth Andersson

    Drägg ?
    Undrar varför vill Sverige så gärna ha massor av den sorten !
    Vi kan nu som mångkulturella och öppenhjärtliga svenskar också glädjas åt att bolaget Västtrafik nu har avtäckt sex stycken nygestaltade spårvagnar som går under det mysiga namnet STOLTA SPÅRVAGNAR och som ska rulla genom Göteborg under EUROPRIDE som naturligtvis är livsviktigt för Sverige.
    Detta är ett samarbete mellan politiskt korrekta Västtrafik och ett antal konstnärer som förmodligen inte röstar åt höger.
    Undrar om minister Alice.B.K var i Götet och invigde spårvagnarna (förmodligen) och om finansminister Magda har skjutit till en liten nätt summa skattepengar till detta patetiska och omoraliska spektakel ?

    Gillad av 1 person

 • Gringo

  Spelar ingen roll vem som blir utsatt, man gör helt enkelt inte så. Brist på våra normer och värderingar, och man undrar hur de andra politikerna tänker. Undrar vad C eller MP skulle säga om de blev störda på sina möten. Vi såg lite av det hur de lät från sommarens Almedals vecka när NMR var framme och bråkade. De tog hus i helvete.

  Gillad av 3 personer

  • Kenth Andersson

   Är inte bara skillnad på infödda svenskar och nyinflyttade i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige utan även på politiska partier, vissa partier utger sig för att vara kramgoa och snälla medan andra utpekas som populistiska, farliga och rasistiska och vilka som är vad det vet nog alla numera.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: