Stäng

Ny granskning av Vänsterpartiet: ”Helt obegripligt att väljarna inte känner till Vänsterpartiets mörka historia”

VALET 2018. Man talar ofta om Sverigedemokraternas nazistiska rötter – men sällan om Vänsterpartiets kommunistiska historia. Det menar författaren Magnus Utvik som själv varit medlem i Vänsterpartiet och som nu granskar det i boken ”Partiet på kant med (v)erkligheten: en historia om solidaritet”.

Nyhetsmorgon i TV4 från 2018-08-13 har intervjuat Magnus Utvik.

-Pettersson säger att tycker ni vänsterpartiets politik att stödja diktaturer runt om i världen som de än idag inte tar avstånd är bra så röstar ni på dem, annars funderar på alternativen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 reaktioner på “Ny granskning av Vänsterpartiet: ”Helt obegripligt att väljarna inte känner till Vänsterpartiets mörka historia”

 1. Det är ett tragiskt faktum att svenskarna inte bryr sig om andra folks olycka – annat än när de kan får godhetspoäng hos vänner och arbetskamrater.

  Det är naturligtvis svårt att gradera ondskan, som politiska ledare utsatt mänskligheten för, men ett sätt är att räkna offren.

  Som nummer ett, utan konkurrens, kommer kommunismen:

  Enligt Solzhenitsyn dödade Lenins, Trotskijs, Stalins bolsjeviker 66 miljoner ryssar och mer än 5 miljoner ukrainare. Mao Zedong lär ha slaktat 50 miljoner kineser. Pol Pot slaktade 2 miljoner kambodjaner.

  Nummer två är liberalismen:

  Innan européerna kom till Nordamerika lär det där ha funnits 60 miljoner urinvånare där. I de nuvarande östra staterna i USA var befolkningen fast bosatt och bedrev ett enkelt jordbruk. De fördrevs. Prärieindianerna avlivades genom avskjutning av deras basföda, bufflarna, förutom de som helt enkelt sköts eller höggs ihjäl. Avlivandet av indianer och importen av européer var ingen spontan historia – allt var noga planerat av frimurarna George Washington, Thomas Jefferson och Benjamin Franklin.

  I den liberala/anarkistiska franska revolutionens efterdyningar mördades minst en miljon fransmän – den var också ledd av frimurare. I Australien dödades en mycket stor andel av aboriginerna, okänt hur många.

  Även om vi accepterar holocaust-religionens* 6 miljoner, så hamnar nazisterna bara som nummer tre i listan. Även om man lägger till VK2’s europeiska offer, c:a 20 miljoner (vilket kan ifrågasättas), så hamnar nazismen bara som nummer tre. F.ö. anser jag att nazism bara är en variant på kommunismen.

  Nummer fyra är folkmordet som organisationen Ungturkarna utförde i skymundan under 1. Världskriget 1915: 1, 5 miljoner armenier och 500 tusen greker slaktades.

  Sedan har vi förstås det extremt aggressiva islam: Muslimer har slaktat friskt under de 1400 år de haft på sig. Det är dock svårt att uppskatta deras totala antal offer, men de räcker säkert för att kliva in som nummer tre.

  Djingis Khan skulle även placera sig ganska högt i listan. Hur många turkar, ryssar och östeuropéer han lät hugga ihjäl är dock också svårt att ange exakt.

  */Den är statsreligion i Tyskland, Österrike, Frankrike och ytterligare en handfull västeuropeiska stater, där hädelse mot den bestraffas med fängelse i upp till 5-6 år. Nyligen dömdes en 87-årig kvinna till 13 månaders fängelse i Tyskland för detta brott.

  1. Det finns beräkningar på hur många har dödats av islam och den slår alla andra :
   270.000.000 människor
   Och Vänster, MP, Fi , samarbetar med det.
   S skrev t.o.m avtal för att överföra mer makt åt de och tillträde i svensk partier,näringsliv,,myndigheter osv..
   M öppnade svenskarnas hjärtan och fyllde hans fickor, nästa är Annie Lööf om vi inte sätter stopp.. KD skulle kräva lite mer av kyrkan …

 2. Är nån förvånad?

  Det märks på både Utvik o programledarna att de fortfarande inte vill kritisera fullt ut.
  V är smygkommunister som bara väntar på rätt tillfälle att införa ”proletariatets diktatur”. Demokratin är för dem ett sätt att införa det totalitära samhället. De kan inte förstå att folk frivilligt röstar för ett kapitalistiskt samhälle.
  De kan inte inse att deras åsikter testats och förkastats. Förenklingen och sagorna de tror på är bedrövliga, ska vi bygga ett land som är tryggt och säkert då är vänsterpartiet och Miljöpartiet inget att rösta på.

  Journalisternas tro på det samhället rimmar illa med deras egna ageranden, höga löner och tystnadens förtryck.

 3. En fruktansvärd ideologi, har mördat en massa människor med vänsterns och kommunistiska goda minne. Vad de ingen mer än jag som fick en känsla av att program ledarna inte riktigt visste var de ska ta vägen och att de känner sig väldigt obekväma med den sanningen som kommer fram.

 4. Bra där Utvik! Även vänsterkanten skall granskas. Räkna dock inte med att SVT kommer att göra det.
  När dårar störde Åkessons tal igår var det ”demonstranter” som störde. Inte ett ord om att det var vänsterns folk. Hade det varit några från högersidan som stört hade det garanterat stått ”högerextremister”.
  Jag mailade journalisterna på SVT som författat artikeln på SVT:s webb om det som hände Åkesson igår.
  Inte ett knyst till svar. Precis som vanligt.

 5. Det är ingen historia utan det är samma skrot och korn även i dag.
  Om det hade skrivets en bok om SD på motsvarande sätt undrar om intervjun hade sköttes på samma sätt.

 6. Magnus Utvik förklarar på ett mycket bra sätt, det många väljare i Vänsterpartiet borde ta del av.

  Notera att ingen representant från Vänsterpartiet kunde komma till studion. Trots att de var inbjudna.

 7. Noterar att intervjuarna var så tagna att de knappt kunde ställa relevanta frågor. De verkade nästan stumma av häpnad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: