180 raketer mot Israel, men media är tysta…

MELLANÖSTERN. Media i Sverige rapporterar idag att Israel anfallit Gaza med flera offer på den palestinska sidan. Det är sant. Jag hittar dock inte något om att de muslimska terrororganisationen Hamas under de senaste 24 timmarna avfyrat c:a 180 raketer och missiler mot israeliska civila i Israel.

Hundratusentals israeler har blivit tvungna att söka sig till skyddsrum i Israels södra – allt detta under barnens sommarlov.

En liten påminnelse: Israel lämnade och evakuerade Gaza-remsan 2005 efter krav från araberna. Israel och andra hoppades då att den palestinska myndigheten skulle utnyttja denna möjlighet till att investera alla biståndspengar de så kallade palestinierna får, mest i världen per capita, i att utveckla den civila infrastrukturen: bygga skolor,  universitet, sjukhus, nya vägar, vatten och el-infrastruktur och så vidare.

I stället för att bygga upp landet, tog den radikal islamistiska terrororganisationen Hamas makten med 44,5 % av rösterna år 2006. Sedan dess har inget nytt val hållits. Hamas har som huvudmål att förstöra staten Israel. Det står i deras stadgar.

Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn.

I stället för att ägna sina ansträngningar till medborgarnas välfärd har Hamas investerat hundratals miljoner i inköp av vapen, ammunition och grävning av terrortunnlar genom vilka den försöker attackera israeliska civila. I stället för att investera i utbildning tränar den ungdomen i användningen av vapen och våld och förgiftar sitt sinne med hat och incitament.

Det finns de som försöker skylla Israel för att pålägga en påstådd ”blockad” på Gaza. Det här är helt enkelt inte sant.

Tvärtom går hundratals lastbilar med mat, grundläggande nödvändigheter, medicin och bränsle in i Gazaremsan varje dag. Inte bara att Israel inte står i vägen för några varor till Gaza – det uppmuntrar överföringen av varor.

Israel har ingen konflikt med Gazas medborgare. De har dock en konflikt med Hamas, som klassa som terrororganisation av EU, Japan, Kanada, USA, Storbritannien, Egypten med flera.

Återigen bör det framgå klart: Israel söker fred och goda grannförbindelser med Gaza. Med detta sagt kommer det inte att vara så länge som Gaza styrs av en terroristorganisation som bara vet om terror, hat och våld.

Till Gazas folk erbjuder Hamas bara utsikterna till elände och krig. De förtjänar en mycket bättre framtid.

Titta på filmen som visar de senaste 13 timmarna i södra Israel, varje larm varnar för en inkommande raket från Gaza. Varje larm innebär att de personer som berörs bara har några sekunder på sig att ta skydd. 

Det är det lilla. Sedan slutet av mars i år har de södra delarna av Israel plågats av ”eldterror” – palestinier i Gaza släpper ut branddrakar och -ballonger, vilket orsakar förödande bränder som har förstört tusentals tunnland jordbruk och betesmarker.

Södra Israel, i synnerhet områdena som gränsar till Gaza, har sedan slutet av mars plågats av ”eldterror” – palestinier nära gränsen mellan Gaza och Israel avfyrar drakar och ballonger utrustade med brännbart material. Vinden för sedan med sig drakarna och ballongerna till den israeliska sidan, där de orsakar massiva bränder, bränder som har förstört tusentals tunnland grödor och betesmarker, skogar och naturreservat, dödat djur och förstört deras livsmiljö.

Från den 30 mars till den 4 augusti i år har det varit 1 316 bränder – i genomsnitt 20-22 bränder per dag. Över 7.400 acre (1 acre motsvarar 4 046 m2) har skadats eller förstörts.

De senaste 8 timmarna i Israel 

Mycket av sommarskörden förlorades, antingen till följd av bränderna eller på grund av för tidig skörd. Hundratals kycklingar och kalkoner kvävdes ihjäl av att ha inandats rök. Personer med astma och andra lungsjukdomar lider också av den förorenade luften.

I Nahal Grar har ett dussintal bikupor, var och en med cirka 70.000 bin och 30-50 kilo honung, förstörts av elden. Jordbrukare i de drabbade områdena har lämnat in 180 ansökningar om ersättning, till ett värde av ungefär 3 miljoner USD.

Myndigheter rapporterar om en stor ökning av antalet personer som söker stöd eller terapi. I norra och västra Negev (Eshkol, Hof Ashkelon, Shaar HaNegev, Sderot och Sdot Negev) behandlades 834 personer mellan 21 mars och 1 juli – en ökning på 308% jämfört med perioden januari till och med 20 mars.

-Pettersson undrar vad utrikesminister Margot Wallström och Miljöpartiet tycker om dessa ständiga bränder?

Vill ni se en annan sida av kriget rekommenderar jag SVT eller DN, de kan säkert visa upp någon ”oskyldig” arab som träffats när israelerna blir förbannade och skjuter tillbaks.

Men glöm inte Israel lämnade Gaza 2005 för att få fred, till och med Egypten klassar Hamas som en terrororganisation men…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

20 thoughts on “180 raketer mot Israel, men media är tysta…

 1. Fråga till Tony
  Varför hela Mellanöstern levde i fred fram till Israel bildades.
  Inget mot judar men många judar fråga samma fråga.

 2. Hej
  Tänk bara ingen vill har våld, idag lever vi i ett mycket fint Sverige som många andra har kommit hit, hur ska man agera på dom som skjuter och förstöra höger och vänster,
  Du vet väl att alla arabiska länder är fortfarande okoperad på det ena eller andra setet, där också deras folk söker frihet och demokrati vilket många av väst länder hjälper makten eftersom deras intresse ligger bara där olja och så vidare.
  Jag är mycket glad över Sveriges rättvisa utländska politik, Dom ser och vet vad som pågår
  Tony fråga dig själv varför så fort arabiska länder närmar sig fred eller demokrati så kommer många länder blandas in och det blir som det passar bäst till krokodiler.

 3. Det är fortfarande ett okoperad Mark.
  Dom söker deras rättigheter på det dom har möjlighet till .
  Sluta manipulera andra med sådana bilder, Visar istället när ni bara döda barn och kasta ut dom från deras hem .vad har dom gjort från 1948 hittills alla vet.

  • Ja Israel har byggt upp sitt land till ett av dom modernaste i världen, Araberna har gjort likadant som dom gjort i nästan
   2000 år slagits och bråkat.
   Du Hassan hur kan det va att var än Araber drar fram så
   blir det bråk och stridigheter?

   • Men har judarna byggt upp sitt land på ett hederligt sätt då jämfört med de allra flesta folken här på jorden? Vilka andra grupper har utpressat folk med det monetära systemet vi har idag genom ockerräntor och sedan fört krig mot dessa för att de inte vill ingå i ett korrupt system? Det är bara att ta Irak, Libyen, Syrien, Iran och Nordkorea som exempel där man hotar om krig i demokratins namn. Irak och Libyen har redan fallit. Dessa två stater som aldrig gjort oss européer något, har nu fallit och med det fört massinvandringen med sig till vita länder. Väldigt bra va?

    Judarna kontrollerar den västerländska ekonomin med en järnhand och detta är knappast ett rättvist eller hederligt system de byggt upp.

 4. Kanske för att man nu skäms för förtalet på de som gjorde motstånd mot Nazistiska massmördarna på 40 talet???
  Kanske skulle hela världwn enas mot människokränkade Sionisterna?

  Undrar

  Pavlos Xanthopoulos

 5. TV-nyheterna här rapporterade om upptrappningen av Gazastriderna. Man presenterade siffrorna av sårade på bägge sidorna, men nämnde tydligt att det var Hamas som började eländet, Israel bara försvarade sitt folk och territorium.

  • Ja, såg det också. Då försökte ändå reportern väcka tanken att det var Israels bomber som värvade unga till Hamas, skrattretande. Hamas kommer fortsätta som vanligt, oavsett om inte en endaste bomb ramlar ner.

 6. På fejk media (SVT) skriv de på text tv att Hamas bara hade skjutit ”tiotals raketer”. De är för djävligt att de inte ens kan vara ärliga med hur många raketer Hamas har skjutit mot Israel. Så vi svenskar får höra hur många miljoner av våra SKATTEPENGAR som förbrukas av terroristerna.

 7. Svensk PK-media har bara varit intresserade att skriva om Hamas raketskjutningar från Gaza när MSM-medias små skyddslingar i svensk politik råkat befinna sig på plats och riskerat att träffas och dödas av missilerna från Gaza som slår ned i näraliggande bebodda Israeliska områden. Det här hände år 2007.

  Mona Sahlin i raketattack

  Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin upplevde en raketattack när hon i dag besökte staden Sderot i Israel.

  Läs gärna vidare på länken nedan.

  Två Qassam-raketer slog ner i staden medan Sahlin åt lunch i en skola. -Vi hade kommit till kaffet då raketlarmet gick, berättar Mona Sahlin för

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mona-sahlin-i-raketattack

  Margot Wallström skall vara jäkligt glad åt att den israeliska regeringen har portat henne från att komma till Israel. Hon kunde ju råka få en Hamas-raket i huvudet, som tack för mångmiljardbidragen hon och regeringen skickat till Palestina under massvis med år.

 8. Men den Jönsiga regeringen i Absurdistan kommer nog
  att skänka några extra Miljarder till nya Missiler så att
  Terrorganissationen Hamas kan göra nya försök?

  • Ja fast dom begriper inte att dom bara fungerar som
   nyttiga idioter för Muslimerna, när dessa sen tagit över
   så sitter huvudet lika löst på dem som fjäskat o bugat för
   dessa.

 9. Det är tllräckligt djävligt i Sverige ……..varför skall jag och andra svenskar bry oss om mellanösternfolk ?

Kommentera