Svenska skolan i stor kris, inget nytt men här ännu en röst/beskrivning

Anders Lindh kommenterar Samnytts artikel: Har arbetat i nästan 20 år som lärare i den stockholmska förortsbetongen och vi som arbetade i början av 2000:talet varnade redan då för att situationen höll på att gå överstyr! Vi fick inget gehör från någon, och den debattartikel som vi samskrev blev inte publicerad någonstans pga att den pekade ut invandring och kommunaliseringen av skolorna som grundproblemen. Redan då så höll alltså värdegrundsdiktaturen på att ta över!!

Nu så är jag lärare på Åland istället och det är en rejäl skillnad på hur det ser ut i våra klassrum jämfört med de rikssvenska! Lugnt, existerande arbetsro, god disciplin (För det mesta iaf), vetenskaplig utbildning hålls som viktigare än flummiga marxistiska värdegrundsteorier, och att en elev ens skulle våga svära åt en lärare är mer än ovanligt!!
Kort och gott: De åländska skolorna fungar ungefär som de svenska skolorna gjorde när jag var grabb på 70-80:talet!! Paradiset för en förortstorterad lärarsjäl!!

Läs vidare på Samnytt…

8 thoughts on “Svenska skolan i stor kris, inget nytt men här ännu en röst/beskrivning

 1. Tänk att det regerande partiet 7-klövern inte begriper att dom inte kommer att några alls att utbilda sig titt lärare, poliser eller inom sjukvården så länge det är så att när dom är färdigutbildade hänvisas att jobba näst intill gratis.
  Det finns bara ett sätt att få elever till dessa utbildningar. HÖJ LÖNERNA.
  Om ni höjer lönerna i dessa yrken rejält så kommer rusningen till dessa yrken att bli så stor att ni kommer att tvingas bygga flera nya skolor för att kunna ta emot alla sökande och arbetsplatserna blir tvingade att säga nej till arbetssökande.
  De som idag arbetar inom dessa yrken är trötta på att behöva slita arselet av sig för en lön som ingen kan leva på.

 2. Åland måste vara ett paradis för en förortstorterad och det gäller även oss etniska svenskar som PÅTVINGAS det mångkriminella Socialdemokratiska helvetet! Nu kommer 9000 Afghanska barn också med gömda knivar i kläderna och ska terrorisera i skolorna och antasta flickor och hota pojkar och lärare! RÖSTA PÅ ALTERNATIV FÖR SVERIGE!!!

 3. Tycker att hela Svenska folket ska ta och titta på Pridefilmerna
  en gång till, och ställa sig frågan ifall det är dessa erbarmliga
  typer dom vill ha till att styra landet?

 4. Det var ju trevligt att läsa, synd bara att det inte innefattar Sverige.
  Jag undervisade i den svenska skolan under delar av 70 och 80-talet, redan då på många skolor så härskade SKITFOLKET !

Kommentera