Migrationsverket hindrar äkta kärlek från Gambia

GOTT OCH BLANDAT. Maire Pehkonen, 73, vill leva i Sverige med sin 38 år yngre gambiska man. Men nu har Migrationsverket avslagit ansökan om arbets- och uppehållstillstånd i Sverige för hennes tredje make från Gambia.

I ett långt brev motiverar de varför de anser att ett skenäktenskap har ingåtts. Beslutet är överklagat och Maire Pehkonen är stridslysten.

– De skriver mycket om att alla mina tre gambiska män har varit mycket yngre, men sedan när blev det förbjudet? säger Maire.

I övrigt sköter hon sig exemplariskt. Har man diabetes och hjärtsvikt samt bara tjugofem procents njurkapacitet så gäller det att sköta sig om man vill hänga kvar.

– Husbygget i Gambia är det som gör att jag håller mig vid liv. Och i dag kom mina flygbiljetter, jag åker ner i höst för att titta på hur det går med min tomt som jag köpte i december. Jag har skickat ner pengar så att min man har kunnat bygga en mur runt tomten och sätta in två portar i den.

Egentligen hade Maire inte tänkt åka till Gambia förrän i vår men Moneygram, som hon använt för att skicka ned pengar flera gånger, ville inte betala ut de 18 000 som hon skickade till maken härförleden.

– Han försökte flera gånger att få ut dem, men de vägrade att ge honom dem. Så jag får åka ner med pengarna själv, säger Maire Pehkonen och ser inte alltför besviken ut. Hon längtar till sin man, tomt och Gambia, skriver Expressen.

“Sammantaget finner Migrationsverket att på grund av att ni lämnat osamstämmiga uppgifter gällande hur mycket kontakt ni fick med varandra när ni träffades första gången, att Maire Pehkonen och du fick kontakt igen online via hennes ex-makes Facebookvänner, att ni inlett ett förhållande när Maire Pehkonen fortfarande var gift, att Maire Pehkonen visat dålig kännedom om ditt privatliv och dina syskon i Gambia, att Maire Pehkonen köpt både mark och hus i Gambia trots att ni planerar att bosätta er i Sverige inom en snar framtid samt att Maire Pehkonen har två brustna äktenskap bakom sig med män från Gambia som kommit till Sverige på grund av anknytning till henne skäl att bedöma att seriositeten i er relation inte är tillräcklig för att tillstånd skall ges.”

-Pettersson tycker Migrationsverket är elaka, men undrar varför inte Maire flyttar Gambia på heltid. Dessutom kan man fråga sig varför Maires tidigare gambiska män drog så fort de fick uppehållstillstånd…

TIDIGARE 2017-12-27. Äkta kärlek i Gambia

GOTT OCH BLANDAT. -Pettersson ber om ursäkt. Idag köpte jag en Expressen, till mitt försvar kan jag bara säga att den kostade 22 kronor. Aftonbladet tar hutlösa 23 kronor. 

Anledningen till köpet var att ett bekant ansikte, Maire Pekhonen, var på första sidan och det stod att hon firade ett-årig bröllopsdag med sin stilige afrikanske make. Maire är 72 och maken 35 år, maken vill hålla låg profil i reportaget då det blev en hel del ståhej i samband med första reportaget.

Nu ska det festas och dansas eftersom det inte blev mycket dans på bröllopet då maken inte gillar att dansa. Om han har ändrat sig beträffande dansen vet jag inte, men Lamin som mannen heter vill att att Maire ska köpa en bit mark åt honom. Givetvis på mycket förmånliga villkor.

Maire har varit gift fem gånger, de tre senaste med unga gambier så hon vet vad hon gör. Den första lämnade förresten Maire samma dag som han fick sitt uppehållstillstånd, och den andra sprang efter andra kvinnor. Den tredje Lamin är kvar i Gambia men de håller kontakt vi datorn där Lamin skriver att han älskar henne…

Maire har funderat på att flytta till Gambia och hon ska stå på kontraktet till marken. Herr Lamin tycker dock inte det är någon strålande idé att Maire flyttar till Gambia på heltid, hon är ju så känslig för värme.

Maire har i stället att igång processen att flytta Lamin till Sverige men Migrationsverket är så tröga och det är tveksamt hur det kommer att gå. Lamin kan inte språket, saknar utbildning och är muslim…

Vill ni veta mer så får ni läsa Expressen, jag orkar inte ta mig igenom de fyra helsidorna men om jag får ge ett råd så tycker jag Maire ska flytta till Gambia…

TIDIGARE 2017-02-11. Maire, 71, gifter sig med Lamin, 34, och de är så kära…

GOTT OCH BLANDAT. I december lämnade Maire Pekhonen, 71, ensamheten i Sverige för att gifta sig med Lamin Sanneh, 34, i Gambia. – Livet är kort och jag vill ha roligt, säger Maire. Tillbaka i lägenheten i Gamleby lägger Maire nu undan pengar från pensionen varje månad. Hon hoppas ha råd att resa till Banjul i december för att fira bröllopsdagen.

Den islamska vigseln behövde Maire inte närvara vid, hon gav honom bara 700 kronor så att han skulle kunna registrera den…resten får ni gissa er till eller leta upp på Mattsson dyngspridare, jag tänker inte länka…

lamin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

35 thoughts on “Migrationsverket hindrar äkta kärlek från Gambia

 1. jag fik mina 2 pensioner från Sverige och min finska sjömanspension från Finland till mitt bank konto och kunda lyfta ut pengar i gambia. inga problem. men nu flyttar jag inte längre till gambia utan vistas där bara up till 6 månader varje år beroende hur bra jag tål moskiittorna och värmen etc. jag låter de göra ett reportage om mig, min man och mitt hus i gambia nästa år, vänta bara…

  • Maire. Är du alldeles stollig som går med på att en gambian till utnyttjar dig ?
   Släpa inte dem hit, Sverige är redan fullt. Av skit.

 2. Maire Pehkonen er en landsförrädare, hun bör kastas ut ur Sverige nu och skickas til Gambia. Så kan hon sitta där och klaga. Att det här inte är staffbart, det är fan inte till att tro. Åk åt helvete Maire.

 3. Att hon inte närvarade på deras bröllop i Gambia säger väl allt.
  En sådan högtidsstund och inte bruden närvarar.
  Liknar helt och hållet som vad thaitjejerna gör.
  Efter att de har fått uppehälle samt gift sig och efter något år blir det skilsmässa.

  En kristen som gifter sig med en muslim går inte ihop.
  Då måste den som är kristen konvertera.

 4. Vi får väl tacka för den absurditetsimpregnerade underhållningen och önska de unga tu en rosenskimrande framtid tillsammans 😉
  Att bruden behäftas med såväl diabetes och hjärtsvikt som starkt reducerad njurkapacitet samt värmekänslighet, anser förmodligen brudgummen vara till hennes fördel, då denna för hans vidkommande så gynnsamma hälsostatus onekligen påskyndar förloppet.

  Den blivande änklingen kommer sannolikt att bära den stundande sorgen medelst manhaftig tapperhet och ambition att döva de inkontinenspräglade minnena efter den årbräckta åldfrun i famnen hos någon bronsfärgad skönhet med sinne för humor och pengars värde.

  För att återgå till allvaret synes det minst sagt underligt att den gamla tossan inte tilldelats en god man som förmår handha ekonomi och övriga angelägenheter, vilka denna förståndsnedsatta människa icke själv förmår hantera på ett vettigt sätt.
  Skulle ta mig tusan icke förvåna om det villiga offret för sol-och-vår även involverats i så kallade pyramidspel eller dylika bedrägerier…
  Andreas.

  • Nej, Finland vill inte ha den skiten. Vi finnar är smartare enn som så. Vi vet vad skit är när vi ser skit. Och vi handterar skit som skit.

 5. Maire har varit uppe på bloggen tidigare. Jag har inget problem med att att folk gifter sig med varann av olika anledningar- kärlek, ungdom, ekonomiska skäl m m. PROBLEMET är att hennes tidigare män skiljt sig från henne efter ganska precis två år när de fått eget uppehållstillstånd. De borde inte ha rätt till några förmåner från samhället eller automatiskt uppehållstillstånd utan allt detta ska kopplas till Maire eller den svensk man nu gifter sig med!

 6. “Migrationsverket hindrar äkta kärlek från Gambia” Äkta Kärlek?? Tillåt mig småle! En KÄR LEK för batikhäxan kanske. Hon verkar ju inte vara riktigt navlad! Undrar vad hon tycker när äkta gambianska aidsklumpar börjar krypa både här och där på hennes blekfeta kropp!

  • Att människan inte begriper att de bara är ute efter uppehållstillståndet i Sverige och kallt räknar med att man får stå ut med “kärringen” ett par år.

 7. Vad säger mänskliga rättigheter som Sverige slaviskt alltid följer om detta ?
  Denna mysiga vurmande mångkulturälskande svenska kvinna som utan tvivel inte får tag i något på hemmaplan får säkert rätt till slut i någon korrumperad instans.

 8. Också om man ha fått uppehållstillstånd via anknytning är det tidsbegränsad under 2 år. Efter två år måste man bevisa att förhållande är intakt för att få PUT. Skiljas man under denna period dras tillstånd in.
  Samma gäller om den Svenska partnern dö under perioden dras tillstånd in igen och personen måste lämna landet

  • Gäller inte muslimer, araber och negrer – de har inte STAKE att utvisa någon och dessa grupper är 7klöverns favoriter!

  • Så funka det i alla fall om den ena partnern är Svensk, några bidrag är det inte tal om för det gäller bara Asyl turister. Det enda bidrag man kan få är eventuell barnbidrag ifall det medföljer ett barn under 18 år. Som inte skall jämföras med barnbidrag retroaktivt för 4 år som Asylturister få. Bara för att se frågade jag på F-kassan i Nyköping om detta och fick svaret att denna regel gäller bara för Asylsökande, plus att de kan få 4 år retroaktivt underhållsbidrag om de säger att “Pappan” inte betalar tänk er hur mycket pengar det kan handla om när de kommer med 4-6 ungar vilket inte är ovanligt för dessa avelskor

   • Tyvärr beställt av 87:an!!! Costa Gratis!!! 7klövern, nej tack!!! Alternativ för Sverige – ja tack!

 9. Den här kvinnan importerar män från Gambia som blir en belastning för Sverige, de begår grova brott för att tjäna pengar till sina familjer i Gambia, ex langar narkotika, vår polis hänger inte med när det gäller dessa som jobbar i grupper och begår brott. Detta är ett socialfall, en svårt sjuk, kåt gammal ÄCKLIG kärring, fy fan, detta är ingenting Sveriges skattebetalare och befolkning ska betala via skattsedeln!

 10. Hahahaha! Så jävl@ patetiskt! Tragikomiskt! Här hängs svenska män som “umgås med” thailändskor ut som än det ena än det andra men här, med batikkärringar, får det förekomma i det tysta. Det här visste jag om redan på 1980-90-talet. Stentyst i media!
  Kärlek?? Johej, lika mycket kärlek som en böld i arslet – Ursäkta mitt språk!

 11. Tur i alla fall att hon inte kan producera en hög med ungar,
  hon kan ju bli kvar där nere när hon längtar så efter Gambier.

 12. Ja givetvis vet även jag att att horor alltid har funnits hur äckligt jag än finner det, det här är mer än vad man klarar av ……………..

  • Förmodligen detsamma som för henne som var upp i åren och flyttade till Thailand.
   Hon kom åter för den drogs in.

   Men en kristen som gifter sig med en muslim.
   Då måste den som är kristen konventera.
   För en muslim som konverterar är en avfällning som skall bort.

 13. Det enda som dessa förstår är pengar, det gäller de båda den svarte som den vita.
  Inte en krona mer från svenska skattebetalare, era äckelsenarior
  Kan ni bekosta själva.

Kommentera