Avbrutna fredsförhandlingar och Hamas stadgar

ISRAEL/PALESTINA. DN och SvD det vill säga TT beskyller Israel för avbrottet i fredsförhandlingarna med araberna. Att det är omöjligt att förhandla sedan försoningen mellan Fatah och Hamas talas det tyst om.

Inte ens att det faktum att det aldrig funnits något palestinskt land får PK att besinna sitt hat mot Israel. De förväxlar det hela tiden med ett gammalt geografiskt namn som romarna hittade på för att reta judarna. Dagens ”palestinier” uppfanns av KGB som hjälp för Arafats propagandainstrument i mitten på 1960-talet.  

2014-04-27_1810

Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn.

Stadgarnas hållning är kompromisslös när det gäller Israel. De uttrycker en total motsättning till avtal eller andra handlingar som skulle erkänna Israels rätt att existera. Jihad ses som ett medel att erövra ”Palestina” från judarna och förstöra staten Israel. Det sägs vidare att Palestina består av helig islamisk mark och att det är förbjudet att avböja från denna linje eftersom ingen (inklusive arabiska ledare) har befogenhet att göra så. Upprepade uttalanden från Hamas ledare definierar Palestina som inte bara Gaza och Västbanken utan även hela nuvarande Israel.

I stadgans inledning finns ett citat som tillskrivits det muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna och som säger att ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det”.

I dokumentet återfinns också många antisemitiska myter som att judarna styr världen och hålls ansvariga för alla krig, särskilt första världskriget. På grund av att judarna inte ville acceptera Koranen, och därmed förolämpade Allah, förtjänar de endast att leva ett liv i förödmjukelse och misär.

Här följer några utdrag ur stadgarna: ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det.”

”Det finns ingen lösning för den palestinska frågan förutom genom jihad” Artikel 13

”Att genom jihad befria Palestina är en individuell plikt” Artikel 15

”Att lämna kampen mot Sionism är högförräderi” Artikel 32

”Profeten, Allah välsigna honom och ge honom frälsning, har sagt: ’Domedagen kommer inte komma förrän muslimer bekämpar judar, när juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att säga O muslimer, O Abdulla, det finns en jude bakom mig, kom och döda honom.’” Artikel 7

”Den sionistiska planen är gränslös. Efter Palestina kommer sionisterna fortsätta från Nilen till Eufrat. När de etablerat sig där kommer de fortsätta att expandera” Artikel 32

”Med sina pengar tog de kontroll över världens medier, nyhetsbyråer, press, bokförlag med mera…de låg bakom den franska revolutionen, den kommunistiska revolutionen och de flesta andra revolutioner vi hört talas om, här och där. Med deras pengar skapade de hemliga sällskap som Frimurarna, Rotaryklubbar, Lions och andra i olika delar av världen med målet att sabotera samhällen och uppnå sionistiska mål. Med deras pengar kunde de kontrollera imperialistiska länder och få dem att kolonisera många länder för att utnyttja deras resurser och sprida korruption.” Artikel 22

11 thoughts on “Avbrutna fredsförhandlingar och Hamas stadgar

 1. […] Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn. […]

 2. Ingen lätt uppgift för Israel,med alla dessa terrorister utmed alla landets gränser.Tillhör inte själv “hökarna” men i detta fall med Hamas oavbrutna angrepp,av (byggart) Iranska raketer finns enbart en lösning.
  För att skona kvinnor och barn på båda sidor,måste en markinvasion av Gaza ske.En rejäl upprensning bland dessa Islamister en gång för alla, som visar var skåpet skall stå !Att som nu enbart vända andra kinden till gynnar enbart alla terrororganisationer i hela M-östern.
  Ont skall med ont förgöras !

 3. Hur vänsterkräk fungerar får man en bra bild över vid
  den nu så kallade Ukraina krisen! Har någon sett eller
  hört murvlarna på vänsterkanten uttala någon som
  helst kritik mot Ryssland för dess agerande där?
  Har någon sett eller hört dessa plakatkineser yra runt
  ute och demonstrerat mot Ryssarnas stormakts visioner?
  Not. Tyst som i graven, men så fungerar tvättäkta hycklare.
  Låt oss leka med tanken att det istället varit USA som
  hade terroriserat ett grannland, hade då plakatkineserna
  här hemma hållit käften? Då hade skränfockarna hållit på
  dagligen uppbackade av det alltid välmenande och
  opolitiska(!) SVT!

Kommentera