Minns ni Sara Skyttedahl och migrationsdebatten år 2014

VALET 2018. Minns ni valdebatten 2014? Sverige måste ”seriöst börja diskutera var gränsen går för hur många flyktingar vi kan ta emot”, skrev Sara Skyttedal för Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, på DN Debatt.

Från valrörelsen 2014

I september 2014 efterfrågade dåvarande Kdu-ledaren Sara Skyttedal balans mellan ”vårt lands strukturella kapacitet för flyktingmottagande och omfattningen i mottagandet ”. Skyttedal påtalade bland annat att inte ens den befintliga bostadsbristen löstes i partiernas valförslag – samt att förslag för att täcka den förväntade invandringen saknades.

Från Valrörelsen 2014. Skyttedal var tämligen ensam även i sitt eget parti

Skyttedal fick massiv kritik, många välkända politiker stod i kör för att kritisera Sara som enligt dem lät precis som Sverigedemokraterna. De tävlade om att ta avstånd, må illa och ha huvudvärk över förslagen.

 • Dåvarande SSU-ordföranden Gabriel Wikström talade om ett genant lågvattenmärke och från MP-håll hördes ord som främlingsfientlighet.
 • Migrationsverket avfärdade Skyttedal. Att strama åt migrationen var omöjligt – då skulle vi ju behöva lämna EU först, ljög myndighetens experter.
 • Den gröna och!!! liberala Tankesmedjan Fores vice vd:n Andreas Bergström förklarade att Kdu-ledaren behöver hjälp att ta sig ur det ”mörka källarrum” hon irrat ner i.

Det var precis efter dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldts ”Öppna hjärtan tal” och varken politiker eller journalister diskuterade att Migrationsverket under sommaren 2014 hade begärt hisnande summor för stigande migrationskostnader under kommande år, än mindre diskuterade de var och på vad det skulle sparas för att finansiera invandring.

Migrationsverket ljög även 2014.

Nåväl, det Sara Skyttedal sa då är i teorin självklarheter idag. Nästan alla säger samma sak, invandringen ska begränsas och vi ska bara ta emot vad vi klarar av, men

De ljuger! Snart är det val igen och politikerna är likadana som 2014. De ljuger fortfarande!

135.459 uppehållstillstånd under 2017 medan media och politiker påstår att gränsen är stängd

66.621 uppehållstillstånd 1:a halvåret 2018, men statsministern vill inte prata migration

Om Sara Skyttedal på bloggen…

-Pettersson hör inget om att på allvar minska invandringen till en rimlig nivå och börja skicka hem folk som inte passar här.

 • Jag hör inga riksdagspolitiker utom Åkesson nämna de verkliga kostnaderna för Migrationen.
 • Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.
 • Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!
 • När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet.
 • Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.
 • Sara Skyttedal har hoppat av rikspolitiken och är kommunpolitiker.
 • Moderatledaren Ulf Kristersson säger att SD var de enda som talade om invandringen 2014, ska det bli likadant i år. Jag vet att AfS försöker men uppriktigt sagt, hur många utanför de redan frälsta hör dem.
 • Statsminister Stefan Löfven vill inte prata migration och dess konsekvenser. Han vill inte ens förklara när förtjänsten med invandringen kommer…

Tycker ni att jag har fel, så röstar ni på de rödgröna eller alliansen den 9 september 2018, annars får ni tänka till…

Stöd bloggen…

16 thoughts on “Minns ni Sara Skyttedahl och migrationsdebatten år 2014

 1. Nyss ca kl 16.50-16.55 på nyheterna i radion 27 juli 2018 så nämndes det att i samband med något val i jag tror att det Kambodja så hade myndigheterna gått in och släckt ner internet för att inte alla åsikter skulle få komma fram. Jag tror att någon har påstått att det släcktes ner någon kanal på internet i vårt närområde också . Vet dock inte på vilken av SRs radiokanaler det var, någon duktig som kan gå vidare med det?

  • Ps Jag vet vilken internet kanal det var, men att SR gör ett himla liv av det när det sker på andra sidan jordklotet, men är helt tysta när det sker i vårt närområde förvånar mig . Milt uttryckt.

 2. Sara måste tillbaka som ledare för KD. Ebba avgår lämpligen efter valet.
  Hon har ju fullt upp med sina småknattar.
  Alliansen behöver en riktig kvinna för att styra upp stollarna och åsiktsmannekängen.

 3. Sara är en av få rakryggade politiker i Sverige. Synd att hon dumpades från rikspolitiken. Men hon hittar säkert en ny plats inför valet 2022.

  • Att / om hon tog livet av DÖ så kommer hon att hyllas av mig för evigt. Det var både stort , nödvändigt och modigt gjort.

 4. KD röstade ju för alliansens migrationsöverenskommelse med MP 2011 (liksom även lagstiftaren Hanif Bali(M) gjorde).

 5. Herr Gabriel Wickström belönades sen för sina bedrifter genom att bli hälsovårdsminister Han upptäckte sen ändå skälv att han inte var vuxen uppgiften och avgick Han efterlämnade en sjukvård i kaos och de förstår man Ända erfarenheten herr Wickström hade av sjukvård var när han blev vaccinerad mot mässling Han efterträddes av en lika stor odugling

 6. Sara Skyttedal är respekt som politiker. Sedan många år.

  Tyvärr har vi alldeles för få av hennes kaliber i svensk politik.

  Fast kan man hoppas på lite förändring efter den 9 september ?

 7. Fredrik Reinfeldt hade sina skäl att driva sin politik och de var många miljoner som kom/kommer från den internationella bankmaffian.
  Undrar om han fortfarande ligger de svenska skattebetalarna till last med att ta ut arbetslöshetsunderstöd för arbetslösa statsministrar.
  Han sa upp sig självmant så någon arbetslöshetskassa borde han aldrig ha beviljats i synnerhet när hans egentliga arbetsgivare tog över ansvaret för försörjningen av Herr fd statsminister Fredrik Reinfeldt

Kommentera