Kan AfS dementera?

VALET 2018. Alternativ för Sveriges politikerna har skrutit över att de deltog i släckningsarbetet av skogsbränderna i Jämtland. På deras Facebooksida lades nedanstående bild ut. 

Snart anklagades de för att bara ha smetat sot i ansiktet och på sina västar. Många av de kommenterande i Facebook-inlägget menade också att politikernas byxor såg nästintill nytvättade ut, att frisyrerna såg välvårdade ut och att ingen verkade vara särskilt påverkad av brandröken.

Snart därefter kom rapporterar från frivilliga på plats att ingen av de tre politikerna, William HahneGustav Kasselstrand och Viktor Södermark från Alternativ för Sverige som säger sig deltagit i släckningsarbetet finns med på några typer av anmälningslistor.

-Pettersson undrar om de tre AfS-herrarna kan berätta sanningen?

19/7 2018. Alternativ för Sverige tar paus från politiken och åker till Pålsgård i Jämtland för att hjälpa till i släckningsarbetet. När politikerna inte agerar är det upp till oss medborgare att göra det!

Uppdatering och sammanfattning: AfS har rätt och fel. De tog inte paus från politiken för att släcka bränder. De åkte till Pålsgård för att göra politik. De anlände den 19 juli och hjälpte till med eftersläckningsarbetet på en släckt skogsbrand. Dagen efter den 20 juli åkte de hem till Stockholm.

-Pettersson menar att AfS gjorde en höna av en fjäder, de överdrev av politiska orsaker, liksom en del som kommenterade inte tänker klart innan de skriver…

Twitter 

Alternativ för Sverige på bloggen…

Stöd bloggen…

50 thoughts on “Kan AfS dementera?

 1. Jag är helt övertygad om att videon är autentisk och att AfS uppgifter om sin medverkan stämmer!
  Att ljuga om detta skulle äventyra partiets möjligheter i framtiden, något som ledningen för AfS är alltför smarta och erfarna för.
  Man bör också skilja på släckningsarbete (som endast får utföras av utbildad personal), och den viktiga eftersläckningen samt markservicen, där frivilliga, oerfarna amatörer kan delta.
  Mindre riskfyllt eftersläckningsarbete kan förklara varför de inte finns med på listorna, och vem kammar sig inte innan foton publiceras?
  Man bör inte förringa eftersläckningspersonal, eftersom de frigör kvalificerad personal till akuta insatser på annat håll, nog så viktigt.
  Heder till William Hahne, Gustav Kasselstrand och Viktor Södermark, Paula Bieler m.fl., som aktivt försöker rädda Sverige, till skillnad från genusmaffian, asylmadrasserna och den patetiska 87:an, som har nedrustat samhällsberedskapen, utarmat försvaret och i stället lagt resurserna (6 Miljarder) på Somalia och 9000 ljugande baaarn, samtidigt som de skyller kaoset och katastroferna på varandra och på alla vita män.

  Petterssons artikel är bra, ordvalet får förhoppningsvis kverulanterna att skämmas i framtiden.
  SD ska vara tacksamma, AfS kommer att dra på sig medias hat i framtiden, så att SD får arbetsro.

  Själv kommer jag och min familj att rösta AfS, de kommer garanterat att vitalisera riksdagsdebatterna i framtiden (utan hjälp av Expo, homolobbyn, EU-liberalism, nja till repatriering, massuteslutningar av trotjänare och s.k. ”öppen Svenskhet”)!

  Åkesson är underbar!
  Synd att etablissemangssjukan nu drabbat SD, därför behövs AfS!

 2. Kanske man borde ta reda på all fakta innan man dömer dom för fort, låt dom åtminstone få komma till svars först!.

 3. Detta måste vara en avledare från de viktiga frågorna. Spelar det någon roll om tre personer är med och släcker brand eller inte?

  Här kommer en viktig fråga:

  Sverige räknas som världens tredje största exportör av sågade trävaror, massa och papper. Skogsindustrin är en av Sveriges viktigare näringsgrenar då den svarar för cirka 10-12 procent av industrin produktionsvärde, förädlingsvärde och sysselsättning. Skogsindustrin har cirka 70.000 medarbetare. 2016 omsatte svensk skogsindustri 222 miljarder kronor. Skogsindustrin står även för cirka 12 procent av Sveriges varuexport. Handeln med skogs- och träindustriprodukter ger Sverige ett exportöverskott

  Här måste det bli gigantiskt med skattepengar. Avsätt 2 procent skatt till bevakning av denna rikedom.

  • Dom som ger tumme ner måste vara sossar som inte tycker att man ska avsätta skattepengar för att bevara skogen. De tycker natuligtvis det är en bra anledning att höja skatten 5 procent till.
   Sossarna = skattehöjarparti.

 4. Släcka bränder l ljusa finbyxor – vad är det för löjligt
  dravel de håller på med?

  • Sedan vilket årtionde kan man inte släcka bränder i ljusa byxor nu då? (ser dessutom ut som allti allo byxor gör nuförtiden) måste man hem och byta om först eller få godkänt av någon om vilka kläder som är tillåtna vid brandbekämpning.
   …..ja snacka om dravel!.

   • Efter att ha gjort ett antal brandkurser är det
    inte bara de ljusa byxorna som stör mig.
    Inga stövlar på sig och brandsläckning i
    kortärmad skjorta, vad är det för något?

    Börjar förstå varför en del brandmän börjar
    säga nej tack till allmänheten om den erbjuder
    sig att hjälpa till med släckningsarbetet.

    Dom här gossarna bör hålla sig till det som
    alla andra politiker är duktiga på – att prata.

   • Jag förstår fortfarande inte vad de färgen på byxorna har med saken att göra – snarast positivt med tanke på vädret? Däremot har du rätt vad gäller skjortor och stövlar; det kan ju komma gnistor. Udda historia det här.


  • fullt riktigt blotta smålössen i våra led, de
   har ändå inget med SD att skaffa, så
   länge de inte är torra bakom öronen!
   …övertygad om att riktiga SD.are ställt
   upp till minst 87% ifall vi varit i form att
   hjälpa dryga C-parasiter byta blöja då
   de kissar i brallan…Själv ntn 80 bast, å
   skulle inte bangat att ställa upp om de
   inte tillhörde ”nippertippans” anhang å
   hade behövt ett handtag…de har helt
   sonika sig själva att skylla ”att allt är
   som de är”…sug på den karamellen
   blåmesar!

 5. Jag vet i alla fall att Paula Bieler SD varit med och hjälpt till i arbetet vid de fruktansvärda bränderna. Det hedrar henne. Hon är f.ö. en mycket bra politiker och person.
  Om grabbarna på bilden hjälpt till är det definitivt tumme upp.
  Har de ljugit om detta är det bara lågt och dåligt och i paritet med övriga politiker som ljuger om än det ena och än det andra. Det är såna politiker i alla fall jag inte vill ha.

 6. De här har ingen betydelse för vilket parti jag kommer att rösta på i valet. Vi har viktigare saker att fokusera på i detta raserade land där kriminaliteten har blivit ett normal tillstånd.
  Jag vet att landet inte kommer att räddas på interna konflikter och spekulationer bland Sverige vänner.

  • Jag tror raka motsatsen. Sverige har enorma problem och det finns endast ett fåtal partier som kan tänkas göra någon skillnad. Infekteras även dessa av skojare så finns det ju inget hopp kvar. Snarast borde vi hålla särskild koll på politikerna i “våra” partier.

 7. Alla frivilliga som ställer upp i en sådan här hjälpinsats registreras för att veta vilka man har i skogen om något skulle hända. Samma princip som inrikesflyget i USA, du får skriva upp vem du är och referenser, så kan flygbolaget kontakta anhöriga om olyckan är framme. Nåväl, det blev ett stickspår. Jag ser ingen anledning betvivla det som Ulrika Persson skriver. Ingen av herrarna fanns med på listorna över frivilliga. Antingen ljuger dom eller så har dom struntat i säkerheten. Så jag tror inte på någon konspiration mot AfS killarna, dom ljuger……….
  (hoppas att mitt inlägg får vara med denna gången)

 8. På videon ser man tydligt hur Willian Hahne aktivt deltar i släckningsarbetet. Sedan huruvida dom andra deltar aktivt eller inte kan jag inte säga, men jag ser absolut ingen som helst anledning att tvivla på deras uppgifter.
  Att dom är nykammade och har rena kläder beror naturligtvis på i vilket skede fotot togs.
  Och vem skulle ha uppgett att dom EJ deltog? Det fanns säkert fiender bland personalen som med glädje skulle ljuga bara för att skada AFS.

  • Lägg ner konspirationsteorierna. Ansvarig för insatsen sitter knappast och raderar tre gubbar från närvarolistan för att dom representerar AfS, Jag tror inte att insatsledarna har en aning om vad AfS är och vilka de tre herrarna är. Om man ska tro Susanne Andersson (se Petterssons bild) så var branden redan släkt när bilden togs.

 9. Kan Pettersson vara så vänlig att berätta, var ledarna för AfS har påstått att de deltog i släckningsarbetet. I länken som ges gör det inte det, men kanske gör det någon annan stans?

  Det enda Gustav Kasselstrand har påstått, vad jag vet, är att han har varit vid ett av skogsbrandsområdena. Menar Pettersson att fotografierna är fejk/photoshoppade?

  Om det faktiskt är så, att Kasselstrand och/eller de andra har påstått att de har deltagit i släckningsarbetet, men inte varit det, så är det naturligtvis ytterst anmärkningsvärt.

  Om i stället de INTE har påstått att de har deltagit i släckningsarbete, alternativt att de faktiskt HAR hjälpt till vid släckningsarbete – då, Pettersson, är du ute på djupt vatten och din integritet kommer kommer att ifrågasättas.

  Därför måste du upp till bevis, Pettersson, ditt rykte står på spel här. Om du INTE gör det, måste vi i sådana fall klassa även din blogg som ”fake news”.

  Jag inväntar med spänning dit svar…

 10. På tal om skogsbränderna, så var det en rejäl knäpp på näsan
  på Sosseregeringen som den Polske ministern utfärdade när
  han sa att det var för det Svenska folket polackerna ställde upp
  inte för att hjälpa myndigheterna.?

  • Ja var är batikhäxorna, dom lägger ner stor energi på
   att hindra ljugande välfärdssnyltare att bli utvisade, men
   att lägga ner energi på att släcka bränder ger kanske
   inte lika angenäma upplevelser, så det skiter damerna i ?

   • Männen släcker bränder och kvinnorna servar dem med mat och dryck och mycket annat praktiskt. En vettig fördelning.

   • Javisst Mia det tror jag säkert, fast dom jag menade
    var dom damer som brukar åla sig runt dom
    Afghanistanska barnen/farbröderna som dom
    tycker så synd om. Inte lika spännande att skogen
    brinner upp ?

 11. ALLA som tycker att AFS är bra, OK, men när de anklagar SD för att ”dissa” vissa alt. media inkl. Pettersson !!!

  Då blir jag iaf. lite undrande är detta ”VALFLÄSK” ??

  Inga dementeringeringar från SD (ok jag skulle heller aldrig svara på dumheter) !

  Men Ingrid & Condrad jag har alltid gillat era uppriktiga reportage !
  Blir lite konfunderad nu !

  Bättre att NI VARNAR FÖR ALLA BJÖRNAR SOM HÄRJAR I SKOGARNA NU !!!

 12. Nu vet jag inte sanningshalten bakom men vi hade en misshandel, i Linköping vill jag minnas, där tvenne ofränder misshandlade två svenska flickor och där vänsterpakter påstod sig både ha pratat med polis och sjukhus som inte påstods känna till det. Det visade sig senare att det flickans far hade lagt ut var alltigenom sant.

  Jag har absolut inget förtroende för dem som lever i sin egen rosaskimrande sagovärld som påstår ”hittan och dittan” men som kräver bevis av andra.

  Nu är det förtal att ljuga om andra och jag hoppas att AfS har tillräcklig stake att anmäla de med rosa start. Samtidigt så bevisar de att deras egna utsagor håller för en granskning.

 13. Jag tror på grabbarna, sånt här ljuger man inte om…om man har tresiffrigt IQ som samtliga har.
  Även Paula Bieler fick och får skit för sin insats ska även hon behöva bevisa sin insats.?

  • Jag vill nog hålla med dej. Jag har uppfattat dem som kloka och sansade grabbar. Jag kan visserligen ha fel, men tror inte det.

 14. Om det är en fejkad bild så visar det bara att SD gjort rätt vid uteslutningen.

  Vad som är skrämmande är vissa kommentarer att ”om de var med eller inte i släckningsarbete är för mig ganska oväsentligt” eller ”ställer den lögnen mot alla lögner som dom andra politikerna framhållit så framstår deras (afs) lögn som en fis i rymden i jämförelse.”
  När sådana lögner ursäktas då har människan sjunkit för djupt!

 15. ALLA RikSdagens psykopater var bara på Järvaveckan och smörade för somalier i hijaber, så finns det något val?

 16. Jag minns i ungdomen, när det brunnit i skogen för den störste skogsägaren ett större bolag, så anmälde man sig frivilligt, som vakt om det var helg och fick betalt per timme. Tog man nattpassen fick man extra ob-tillägg, fast obekväm arbetstid för oss under 18 var ganska hårt reglerad. Den stora skogsägaren stod för lönen minns jag. Vet inte om kommunen eller försäkringsbolag gick emellan men antar det. Det var tacksamma extra-pengar för oss som gick i skolan. Det var bevakning ganska lång tid efter att bränderna var släckta för det brann i rötterna under jord. Vem står för kostnader vid släckning nu för tiden? Jag antar att försäkringsbolag är med i bilden också?

  • Jag kommenterade inte artikeln, men undrar om det kan vara sant att de verkligen fejkat sin hjälpinsats? De, som nu skulle göra det, vore nog inte normalklok och går i så fall långt över gränsen för anständighet och ära. Det är verkligen att rida på och nedvärdera dem, som gjort helhjärtat hjälparbete så lång tid sedan starten. Nej det låter inte bra, det behöver verkligen undersökas hur det är med det.

  • Försäkringsbolagen har nog ”flytt” från dessa trakter de har mera att göra i storstäderna med deras ”bilbränder” för att överhuvudtaget bry sig om ”FOLKET PÅ LANDBYGDEN OCH DERAS ÄGODELAR”
   vem tror på detta ????

 17. Lite OT, men vad är Afs inställning till reavinstskatten?
  Vi är många gamlingar som inte har råd att flytta på grund av denna flyttskatt. Många undrar vilket parti som lovar att ta bort den. Det partiet skulle få många gamlingars röster.

 18. Det går väl inte så bra som väntat, så lite extra uppmärksamhet ligger nog i linje med deras valrörelse.
  Varför inte satsa på skriva debattartiklar och föra ut budskapet till medborgarna?
  Först tramset med SD-listan som uppmanade SD-politiker att inte länka till vissa sidor och nu det här. Inte särskilt seriöst Gustav.

  • Dessa unga AfS-anfängare, (nybörjare) tror sig nog kunna lura Absurdiens gamla grå rävar ? Vad betr.deras sätt,funnes väl mycket att säga,men jag avstår ! 🙁

   • Ja då har AfS i varje säkrat 10 röster !!
    Nu väntar vi på nästa fantastiska stordåd från de fyra representanterna från Fjollträsket… 😉

 19. Gillar deras program med att återsända migranter hem,om de var med eller inte i släckningsarbete är för mig ganska oväsentligt
  (har frivilliga på plats koll på listor som görs??)

  • Försvarsminister Hultkvist (S) skulle komma till skogsbrandområdet tidigare i veckan men föredrog att först besöka en lesbisk affärsinnehavare i Sörmland, där inga bränder förekom.
   Något märklig prioritering…..

 20. Om det nu visar sig vara en lögn och jag ställer den lögnen mot alla lögner som dom andra politikerna framhållit så framstår deras (afs) lögn som en fis i rymden i jämförelse. Men det vore väl att skjuta sig själv i foten att dra en sån lögn.

Kommentera