Moderatledaren: SD var de enda som talade om problem med invandringen

VALET 2018. Moderaternas partiledare har goda chanser att bli Sveriges nästa statsminister. I en podcast med tidskriften Kvartal avslöjar Ulf Kristersson sin plan.

 • Att ta itu med den grova brottsligheten.
 • Att strama upp migrationspolitiken.

Kristersson tänker inte sätta sig ned i samtal med Jimmie Åkesson. Men säger samtidigt: – SD var det enda partiet som var berett att diskutera problemen med invandringen i förra valrörelsen.

-Pettersson undrar ur det står till med moderatledaren? Kristersson var tyst när Reinfeldt förstörde vårt land, han har varit emot att avsätta Löfven som fortsätter att förstöra vårt land. Han säger att invandringen fortfarande är för stor och han erkänner att Sverigedemokraterna är de enda som insett problemen men vill inte tala med dem.

Vill inte moderaterna ha en förändring?

Sveriges befolkning var 31/12 2015 – 9 851 000 och beräknas till år 2025 öka med över 1,2 miljoner till drygt 12 miljoner invånare. 

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när politikerna ska fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimsk arabland och vilka ska vi hjälpa då och vem ska hjälpa oss?

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Moderatledaren Ulf Kristersson vet det, de andra politikerna vet det,men de förstör heller Sverige än samtalar med Sverigedemokraterna…

***

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

 

33 thoughts on “Moderatledaren: SD var de enda som talade om problem med invandringen

 1. Moderaterna vet inte vilket ben dom ska stå på,hur de än vrider på sig så står SD med större delen av Sveriges folk bakom sig .

 2. Gå inte på stöten en gång till.
  Kristersson låtsas liksom Reinfeldt vara emot invandring.
  Han använder dessutom Reinfeldts Valfläsk.

  Reinfeldts vallöften 2010.

  • I Sverige gäller svensk lag.
  • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
  • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
  • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
  • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
  • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
  • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.
  Reinfeldt skriver i sin Halvvägs ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

  Men när valet är klart stiger Kristersson fram och förkunnar, öppna ditt hjärta.

 3. Det är nästan så att man hoppas Ulf Kristerssons barn barn tvingas gå till mosken samt att flickorna når dom fyllt 9 år måste gifta sig med en gammal gubbe. Detta mina vänner är Moderat politik. Låt för helvete inte luras en gång till. Tänk på våra barns framtid. SD enda alternativet……

 4. Kartell är förbjudet i näringslivet, och den första deltagaren som avslöjar kartell slipper straff här i S (jämför kronvittne/ avtal med åklagaren i USA)
  Politiken är helt utan regler, den som späder ut egendom för att få röster vinner. Därför har Sverige blivit tiggarnas horhus, utomeuropeiska kriminellas Costa del Sol. Svenska gymnasieflickor med skolplikt tvingas va pirater från Adenvikens sprutkopp.

 5. Har aldrig gillat moderaterna, det sitter i ryggraden, Reinfeldt förstörde Sverige, det är ett löjligt parti som aldrig brytt sig om ”arbetarklassen” ändå vill de kallas arbetarparti, med Reinfeldt blev de ett landsförrädarparti ungefär som Socialdemokraterna och Reinfeldt gjorde upp om fri invandring med Miljödårarna….Tyvärr är troligen Ulf Kristersson den enda möjliga statsministerkandidaten annars kommer Sverige fortsätta med Stefan Löven 4 år till! Nu kanske Kristersson talar med kluven tunga – å ena sidan var SD de enda som pratade om problem, å den andra vill inte M förhandla med Åkesson. En rabiat kampanj har förts mot SD – många svenskar tror på allvar att de är ”rasister” och ”nazister” – något svetsarmuppen ständigt upprepar om SD men aldrig om M. Sveriges befolkning är inte överbegåvade eller politiskt intresserade, de köper kanske budskapet från svetsaren….OM de flesta svenskar tror att SD är ”rasister” och ”nazister” kanske det är av taktiska skäl Kristersson säger att han inte skall prata med dem…Vi får se efter valet!

 6. Sea Gull: Skärpning! Det var 50 år sedan. Och
  nej, de kommer aldrig till den nivån igen. Då var det nere
  på 500 meters nivå. Nu 1000 meter…..

 7. Tony: Jag säger bara gruvarbetarstrejken för ca 40 år sedan. Kommer
  vi någonsin till den nivån igen, eller orkar?

 8. Att SD var de enda som ville diskutera det enorma problemet invandring, bevisar bara att SD är det enda partiet i riksdagen som begriper att invandringen är ett enormt problem. De övriga partierna har inte hjärnkapacitet till att begripa det.
  Fakta är att om vi löser invandrarproblemet så löser sig alla andra problem som finns i Sverige automatiskt.

 9. Rättelse: mitt svar var till ”age”. Ledsen Richard Jarlestam😔.
  Kan lägga till att regeringen har en ambition om att växa med 10.000 polisanställda till år 2024. Undrar varför🤔?

 10. Richard Jarlestam , följande är välkänt hur/ varför och mot bättre vetande hur/ varför D. Eliasson fick förtroende att bli rikspolischef. Rollen var den som fick till uppgift att en omorganisation av polismyndigheterna skedde. För att han skulle söka (?) eller tacka ja till tjänsten(?) som Rikspolischef, så behövdes det minst 2 miljarder att slutföra omorganisationen, vilket regeringen inte ansåg. Eliasson i sin tur ansåg att inga ytterligare pengar behövdes. Numera så sitter vi med facit i hand.

  Isamband med omorganisationen så blev SÄK/SÄPO en egen myndighet. Kommentarer överflödiga om varför(?). SÄK har alltid varit tystlåten, med det rätta, tyvärr många gånger nedlåtande, ursäkta uttrycket, mot polismyndigheten trots att det är många poliser som tjänstgör där.
  Vare sig regeringen, Eliasson eller SÄK besitter hela sanningen.

  • Det behövs BETYDLIGT MER, TONY! Vi måste ut och agera. Och nyhögerns ALLA krafter måste ut. Vi kan inte längre sitta som backstugesittare. Du sa ju själv att du skulle ut och handla. BRA, TONY!!! Alla krafter behövs nu! Själv var jag som sagt ut i protest idag. Så jag gjorde mitt när jag kunde. Det gäller att se, hur man kan protestera och manifestera för sitt
   JAG FÖRSÖKER SÅ GOTT JAG KAN!!! 🙂

   • Det är mycket bra att gå ut och protestera.Det är bara att sätta sig i bilen och ta sig till den plats i Sverige där demonstationen äger rum.

   • Det är väl inte så vanligt, eller hur? Dessutom vet vi ju vilka, som brukar anordna sånt, oftast. Nä, vi måste ut av egen kraft, med allt vi har. ”Låt tusen blommor blomma”. Sen kanske det leder fram till något nytt och bra. Vilket jag hoppas!!! JAG GÖR DET I ALLA FALL!!! OCH JAG GJORDE DET IDAG!!!

 11. MYCKET FINT beskrivet av Wilhelm Moberg. Så som det borde vara i ett land för dess sanna innevånare i gennerationer bakåt. TYVÄRR, är allt detta TOTALT förstört idag. Fruktansvärt ledsamt med sant. PRECIS ALLT, är idag borta och väck. UTOM VI, SOM I VREDE VET SANNINGEN, OM MASSAKRERINGEN AV VÅRT LAND OCH FOLK!!! DÄRFÖR VAR JAG OCKSÅ UT IDAG OCH MANIFESTERADE MOT DET TERRORISERANDE FÖRINTARSTYRET. HOPPAS NI VAR DET OCKSÅ!!! Det är SUPERVIKTIGT, att visar protest, och vad vi står nu. Och att VI INTE FINNER OSS I SKITEN NÅ MER!!! NU ELLER ALDRIG, kom det ihåg! Imorrn, kan det vara helt försent!!!

  Politikerna hjärntvättar sig själva, om sin egen förträfflighet. De ser inte sanningen, för att de inte vill se, för att de tror sig vara det bästa för mänskligheten. Och då kan ju inte deras politik och det som de gjort, per aitomatik, vara fel. Man tolkar verkligheten med sin smala inåtvända blick. Och då blir allt rätt och riktigt, FÖR DEM. Se bara de självbekräftande resonemangen om utanförskap och jämn fördelning våldtäkter av ALLA. TOTALA FELSLUT, p g a att man vill ha rätt, I SITT. Så man tvingar verkligheten att bli så, enligt den prototyp man satt upp som sanning. Fast det är ju bara i teorin. D v s inbillat hjärnstoff, hos fabricerarna själva, medan verkligheten själv rullar in i det totala fördärvet. Men det ser inte politikerna, av ovan nämnda anledningar.

 12. Drygt tolv miljoner invånare 2025 i Sverige,varav minst tre miljoner muslimer? Svenska folket vill detta?
  Oavsett SD så är det helt uppenbart att det finns en ondskefull agenda att förstöra Sverige,byta ut svenska folket,under tiden skall folket plundras,våldtas,rånas,misshandlas,mördas och leva i allt större otrygghet och rädsla för galna onda förrädarpolitiker och deras ockupationsmakt som betalas av svenska folket.Är detta den framtid svenskar önskar för sig och sina barn och barnbarn?

 13. En bit på väg…? Bra av Kristersson att erkänna ett av många numera kända katastrofala följder. Jag läser in att partiet och Reinfeldt var viktigare än Sveriges väl.

 14. Ulf Kristersson (M) hade iaf inga problem att sitta vid samma bord i enTV4-studio tillsammans med Jimmie Åkesson (SD) och Gustav Fridolin (MP) och samtala i ett sansat tonläge. Detta hände redan den15 mars 2016 d v s innan Kristersson var partiledare för (M).

  Rubrik för samtalet: Hur tacklar partierna nutidens utmaningar?
  Programledare: Malou von Sivers.

  Deltagare:
  Jimmie Åkesson (SD), Ulf Kristersson (M) och Gustav Fridolin (MP).
  Längd: c:a 20 minuter i TV4 Play sedan 15 mars 2016.

  Se och lyssna gärna till samtalet på TV4-länken nedan.

  https://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio/3303736

  • Malou sitter och ljuger, i inslaget, om kvinnor och barn. Om flyktingar. Är hon helt hjärndöd ? Det kommer nästan inte hit några flyktingar alls. Nästan bara bidragsturister. Det kommer nästan inte hit några kvinnor och barn alls. Nästan bara halvvuxna, manliga islamister i vapenför ålder. De som blir kvar i lägren, i närområdet, visar hon ingen som helst empati för. Eftersom muhammed i Sverige ska förses med all-inclusive. Hjärntvättad eller rent elak ? Välj själv.

 15. Kanske har jag som vanligt missuppfattat ämnet, kanske inte.
  Det Sverige som jag uppskattade var ett Sverige där mannen och kvinnan arbetade till samma mål och med respekt för varandra, där barnen stod i centrum för allt arbete och barnens väl och ve var huvudsyftet. ( när eget ansvar försvann med statens intrång i familjelivet, så krossades många vettiga tankar, sorgligt )

  Det skedde med planering i familjen och mitt (kvinnas) ord respekterades likaväl som mannens ord i familjen, det var inte friktionsfritt men fungerade.
  Idag så är det en brutal ideologi som får kvinnor att rätta in sig i ledet……..ja jag häpnar !

  Det som gjorde vårt land till en succe var bland annat det jag skriver ovan.
  Generationen före mig och även generationen före arbetade tillsammans, vad jag har upplevt. ( min mormor och farmor födde bara två barn vardera, paren hade respekt för vad de satte till världen.)

  Har feminizterna krossat vårt en gång fina samarbete…………om det är så illa så kan dra till fjärran land med enkel biljett och aldrig mer visa sig här !

 16. Politikerna väger och väljer ”att fortsätta i opposition är lätt bara gläfsa lite då och då på regeringen men ändå lyfter jag en ganska bra månadspeng” verkar PK partiernas ledare tänka.
  ”Att tala med SD innebär att vi kan bilda Regering, men som sagt en vet vad en har men inte vad en kan få. Om inte pressen la sig i så kanske, men fy sjuttsingen ansvar och inte mycket mer i pungen” resonerar de också.
  Vi svenskarna är, hur vi än vrider och vänder på problemet, förlorarna. PK mest för de inser inte följderna av sina felaktiga val.

 17. Det tål att sägas igen : ”Ulf” förvandlades till ”Ulv”, som i sin tur iklädde sig rollen som ”Huggorm”. Nu har han lyckats igen, med att helt öppet och tydligt, markera sin scizzofrena natur. I nuläget gäller endast att lura tillbaks valboskapen från SD. Skulle han sen få något att säga till om, så gäller ju naturligtvis ”Evangelium enl. Fredrik” som vanligt. Är man f.d pryo och kronprins, så sticker man inte upp mot sin över-kucku. Just nu handlar det om taktik och fulspel. Och det kommer bara att bli värre framåt valet. Så, håll i hatten, kära vänner.

 18. Vi behöver en affärsman, entreprenör och van förhandlare med rätt politiska åsikter för att få Sverige på fötter igen. En person som är helt obesudlad av det politiska systemet och som har mod och förmåga att kortsluta byråkratin för att på sikt strukturrationalisering den.

 19. ”Richard Jarlestam”!
  Du vet naurligtvis själv hur rätt du har!
  Dock, du tar inte med hela sanningen.
  Andra individer med höga positioner i politiska maktskikten och t.o.m. organisationer är inblandade i det som bör kunna klassas som landsförräderi.

  Först;
  Rikspolischefen, som gick ut i media och frågade hur polisens organisation skulle se ut, ”nu och i framtiden”.
  – Kanske inte så konstigt i sig eftersom han hittills misslyckats totalt.
  – Men poängen var att han bad om svar på ARABISKA språket!
  – Varför frågade han inte våra andra invånare med andra moderamål?
  – Vi har troligen ca 20-talet modersmål i vårt land som inte är svenska.
  => Endast ARABISKA, svenska och engelska var efterfrågat i texten.
  D.v.s. muslimer/islam ska få organisera vår polis ”nu och i framtiden”!
  Landsförräderi? — Vad annars?

  Nästa;
  Vår Säkerhetspolis, SÄPO, har suttit helt tysta och handlingsförlamade när muslimerna har invaderat och ockuperat 61 bostadsområden!
  Detta kallades ”no-go zooner” tidigare för att vår polismakt hade tappat greppet om områdena och ”hade inte tillträde” till dessa bostadsområden.
  Brandkår och ambulans hade också begränsad tillgång till dessa ockuperade områden.

  => D.v.s. svenskt territorium under ockupation av utländsk makt!

  – Och vår ”Säkerhetspolis”, ”SÄPO” tillät förhållandet – eller fick inte ingripa för regeringen?
  Regeringen ändrade dessutom beteckningen ”no-go zooner” till
  ”särskilt utsatta områden”. Det döljer verkligheten och låter som om det är synd om människorna (muslimerna) i dessa områden.
  Huvuddelen av sveriges röstberättigade uppfattar endast budskapet då
  att det är synd om dessa människor.
  Denna huvuddel är den 87%, del som röstade för den pågående katastrofen för vårt land.
  De har inte analytisk förmåga att förstå konsekvens av sitt handlande.

  Med detta sagt så hamnar SÄPO framför frågetecknet om landsförräderi!

  Ett land med försvarsambitioner skulle ha utlyst undantagstillstånd och rensat upp i dessa ”särskilt utsatta områden” — men icke Sverige!

  D.v.s. Vår ”Säkerhetspolis”, SÄPO finns inte eller fungerar i alla fall inte.
  (välkommen SÄPO för en dialog)

  Något att tänka på!

 20. De var ju oväntat. Moderatorerna är allierade med sossarna för att få bort SD. Man delar upp SD:s politiska sakfrågor mellan sig. De var precis de här som gjorde att Ny Demokrati försvann på 90 talet. Alla andra partier tog över deras politiska frågor. Glöm aldrig historien och förlåt inte förrädare om vi nu ska ha en chans att ta tillbaka makten till Svenska folket. Alla partier som styrt se 70 talet har haft fel och de fyller alla kriterier för vad Einstein kallade för ”idioti”, Göra samma misstag flera gånger och tro att resultatet ska bli annorlunda.

 21. Jag är nog tyvärr benägen att tro att det är nog redan rökt, i höst är det val, SD kommer att få 14-16% och allt kommer och rulla på som de senaste 4 åren förutom att brott, våldtäkter och skjutningar kommer att öka. Jag vill inte vara pessimist men valet 2022 är absolut sista chansen annars är det nog bara och samla ihop barn o barnbarn och flytta till något grannland och därifrån sitta och titta när gamla Sverige kolapsar, hoppas jag har fel.

 22. Vad betyder ordet ”landsförrädare”? Kan det gälla Reinfeldt, Bildt, Löfvèn och Kristersson? Men ingen visar eller känner ansvar för sina hemska handlingar mot det svenska folket! Hade ”Nurnbergrättegångar behövts idag? Du som tänker vet svaret!

Kommentera