Skogsbränderna ökar inte

KLIMAT & VÄDER. Som ni minns var sommaren 2017 den sämsta på 155 år. Det är sedan länge glömt av PK, nu beror årets sommar på den globala uppvärmningen och det är den som orsakar alla skogsbränder. Stämmer det?

”Globalt har de områden som brinner minskat under de senaste decennierna och det finns övertygande bevis för att det är färre bränder globalt idag än för hundra år sedan.”

Antal bränder och yta

Bränder har varit en viktig process som påverkar jordens yta och atmosfär i över 350 miljoner år och mänskliga samhällen har samexisterat med elden sedan de uppstod. Ändå anser många att bränderna är ett ökande problem, de bevis som visar motsatsen läggs dock åt sidan.

Länk…

-Pettersson vet inte hur det lägger till med klimat och bränder lokalt, dock litar jag inte en sekund på miljömupparna. De springer i flock och följer varandra. Journalister vill kränga nyheter och tror att osanna och dåliga nyheter säljer bäst, forskare vill ha anslag och politiker visa sig handlingskraftiga med andras pengar.

Har ni förresten tänkt på att det påstås att de återkommande svältkatastroferna beror på torkan. Inget kan vara mer felaktigt. I Sverige har vi exempelvis en ”torka” varje år som kallas vinter då det inte går att odla mat, vi får helt enkelt spara i ladorna…

Jorden blir grönare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

35 thoughts on “Skogsbränderna ökar inte

 1. Läste en amerikansk blogg nyligen, hittar ej länken, som gick in på google maps och kollade var väderstationerna är någonstans. De hittade bland annat två stycken placerade bredvid en startbana på en flygplats. Omgivna av stekhet asfalt när det är soligt plus kokhet luft från flygplansmotorer (!) på riktigt!

  För den som orkar grotta ner sig i beräkningen av så kallade ”’medeltemperaturer” så är ett sånt begrepp fysiskt omöjligt att räkna ut – men det nämns hela tiden av miljögalningarna.

 2. Norge är ett speciellt land. Där finns en väderlekstjänst som gratis levererar väderrapporter ända ned på by-nivå, även för Sverige. Det svenska SMHI gör självklart inte så, där är det locket på, om du inte betalar.

  Därför kollar jag väder på yr.no varje dag. Denna sommar har jag noterat något speciellt: Hela den tre månader långa värmeperioden har man ofta sett att YR’s 9 dagar långa prognos ibland har hällregn dag 7-8-9. Ju närmare dessa dagar vi kommer, desto mindre regn i prognosen, för att sedan möjligen bli några små stänk, när dagarna infaller. Märkligt att detta sker så otroligt konsekvent.

  Vädermanipulation har man hållit på med sedan VK2. På 50-talet medgav man detta öppet, men ju skickligare man blev på detta, desto mera lades locket på och numera kallas man foliehatt, om man nämner något sådant.

  Dock skrevs det ganska flitigt om hur de hemska kineserna manipulerade vädret, när Sommar-OS var där. Solen sken då från klarblå himmel alla dagarna. Men de godhjärtade myndigheterna i väst håller naturligtvis inte på med nå’t sån’t, eller hur?

 3. Mia:
  När vi nu söker förklara jordens olika skepnader,vill jag redan nu varna dig för den ”sensation”,som du kan bevittna i morgon kväll kort efter 21.20. Det som redan Indianerna på sin tid kallade ”jordgubbsmåne”,och förknippades med olika händelser i deras kultur och danser.
  En i det närmsta total månförmörkelse (beroende var du bor) sker då över Europa.Här en bild om den p.g.a. skogsbränderna uppe i din närhet gömmer sig bak röksvaderna:
  https://www.berliner-kurier.de/image/31016624/1×1/620/620/e38ecd4ac36743f383de9fcab1e66722/aD/imago65872799h.jpg

  • Det ska jag naturligtvis titta på, tack för tipset.

   Fullmånen har ett namn för varje månad så jordgubbsmåne var i juni och nu har den gått över till bockmåne.

 4. Sverige är skrämmande. Så här handfallna har aldrig regering eller myndigheter stått nånsin tidigare. Att man inte ens har resurser att ta hand om skogsbränder, hur fasiken blir det när verkliga katastrofer händer. Dom kommer, var så säkra, vi går mot en hårdare samhälle, med en sämre samhällsbevarande konstitution som någonsin funnits. Vårt land är rikt säger vänstern som aldrig bidragit, vi skådar rikedomen i ögonen nu.

  • Vadå? De visar jättemycket handlingskraft nu när de förbjuder grillning. Det fattar ju alla att det är vår kärlek till grillning som gör att skogarna brinner.
   Man kan ju inte förbjuda att anlägga bränder då det redan är förbjuder.

   • Det handlar bara om att visa framfötterna. Hur många bränder startar pg av att någon grillar på sin tomt? 100? Hur många hushåll grillar under en sommar 20 miljoner? Större riska att vinna på lotto. Men nu visade MSB var skåpet skall stå

 5. Vi i Absurdistan är ju inte ensamma i Europa att just under sommarmånaderna tala väder !
  I min dagliga TV-kanal RBB finns ju även ett av jordens största centrum för forskning kring väder & vind (Potsdam).
  Får därför dagligen senaste nytt direkt från källan.I går var det just uppvärmningen,som alla talar som stod i centrum.
  Det framkom att efter deras mätningar,har sedan 1830-talet, medeltemperaturen stigit med c:a 1 grad i våra breddgrader.Den expert som uttalade sig,påminde om att Solens aktiviteter ständigt förändras,och att just nu vi träffas av speciellt höga doser,av dess gasexplosioner.
  Min tanke var att här hjälper väl knappast att vi få små på jorden kör på Bensin eller Diesel !! Långt mindre att vi åker försenade Tåg,istället för Flyg till svalare trakter !

 6. Nja jag är nog mer benägen att instämma i pastor Krister Fromms påstående om vems felet är. 🙂

 7. Visst kan man försöka intala sig själv att denna sommar inte har ett dugg med klimatförändringar att göra, men eftersom ingen varit med om något liknande tidigare så misstänker nog många att det är något nytt på gång.

  En sommar betyder inget i klimatsammanhang och nästa sommar kan ha helt vanliga temperaturer, men många har fått sig en tankeställare.

  Att stoppa huvudet långt ned i sanden hjälper inte längre.

  • Mia:
   Känner mig manad att svara på din fråga !(Troligen bloggens ålderman)
   Visst har jag upplevt en sådan sommar tidigare,och flera med mig nu levande.
   Senast år 2003 vill jag minnas en liknande på 70-talet fanns också en sådan,och den äldsta i mitt grå minne är antingen 1946 el. 1947 !
   Vill påminna dig Mia om att inte förväxla vädret med klimatet !
   Glöm sedan inte att ”vårt” land är c:a 200 mil långtsträckt och låg- o. högtrycksbanor har olika påverkan lokalt !
   Tider komma och tider går,skrevs redan ju under 1800-talet.

   • Stenbock
    Då måste du vara ganska gammal för det har inte varit sådan värme som nu på 260 år.
    Särskilt ovanligt är att det är varmt så många dagar i följd.

    Jag förväxlar verkligen inte väder med klimat, jag har själv då och då poängterad skillnaden när någon blandat ihop det.

    Det sändes ett jättebra program i SVT1 under en timme i går , där precis allt om dessa bränder togs upp.
    Leta reda på det och titta.

   • Mia:
    När jag skriver ner något gäller detta naturligtvis ett genomsnittligt värde….enl. de vetenskapliga forskarna.
    Du måste inse att detta kan vara olika i Kiruna,gentemot Sjöbo !!( även under vinterhalvåret)

   • Jag glömde att skriva att det var den varmaste JULI-månaden på 260 år och då räknar man väl med ett genomsnittligt värde för hela landet.
    Om det är den varmaste julimånaden för vissa platser borde man ju ha skrivit det.

    Ja, en varm sommar som vi nog adrig glömmer har det varit i alla fall.

  • Mia, du sparkade in en öppen dörr [igen].

   Naturligtvis har ingen upplevt händelser som har upprepats med 10000-100000-tals års mellanrum. De geologiska bevisen kvarstår dock, oavsett vad du konstaterar. Några 10-100-tals år är ytterst marginella i sammanhanget och klassas som taget ur sitt sammanhang. Grundläggande kunskap inom all statistik.

   • Observera också att det SMHI säger är att årets Juli var det varmaste på 260 år eftersom att mätserien började då, men rekordet som slogs var från 1994.

   • Der är deras vanliga propaganda. Klimat uppstod för många ofattbart långt innan dess och måste tas med i beräkningarna, vilket dom vet, men ignorerar helt.

 8. Det skulle vara intressant om nån vågade göra ett reportage om detta.Det pratas ju väldigt mycket om klimatet,men det behöver ju pratas högt om att det är fråga om anlagda bränder också.En kommentar från Eliasson vore väl på sin plats.

  • Det sändes en timmes program i SVT1 i går som du kan titta påi efterskott. ”Sverige brinner” heter det. Även många svar på tittarfrågor.

   • Hörde du om dom sade något om tusentals bilbränder, där fanns ju en klimatexpert med från SMHI, men trots att
    en enda bil som brinner släpper ut otroliga mängder
    skit i luften, så tycks detta inte ha någon som helst
    betydelse när tusentals brinner.
    Jag har aldrig hört EXPERTERNA säga något om
    detta, försök att få en Miljöpartist att uttala sig om det
    är helt utsiktslöst, men du gör kanske Mia?

    För trots att det nu handlade om skogsbränder, så förstår
    jag inte att munlåset är stängt om detta i alla sammanhang.

 9. Ja,det är så fruktansvärt!!Hur tänker dessa människor,var finns det sunda förnuftet empatin och konsekvenstänket,Det är skrämmande!!!

 10. Den där ledaren för MSB satt i tv och som vanligt skyllde ifrån sig.
  Det är inte regeringen bekymmer när det brinner så här mycket sa han. ansvaret ligger hos länsstyrelserna påstod knäppgöken.
  Talar man med länsstyrelsen så är det väl kommunerna som har ansvaret.
  Varför har de då så mycket folk och andra resurser ute i skogarna?
  Det hade väl räckt om dom skickat ut de få brandbilar och de få brandmän som kommunerna har tillgång till. Jag tro ju inte att dom som har ansvaret har så här mycket pengar att lägga på brandförsvar utan det största ansvaret har nog den person som har det yttersta ansvaret för att allt fungerar i Sverige nämligen Stefan Löven.
  Kan inte hann se till att rätt personer sköter rätt arbete och får de rätta resurserna till att göra detta då skall han skyndsamt avlägsnas från riksdagshuset och hänvisas till arbetsförmedlingen. Då får han ju chansen att prova på hur det är att arbeta för brödfödan.

  • Ett svar är att vi har åt h—-te för många myndigheter , alla
   utan chefer som behöver att ta ansvar, deras höga titlar
   handlar enbart om lönegrader.

 11. Dessutom är ju en väldigt stor del av bränderna tydligen anlagda!Det pratas väldigt lite om det,små notiser gör gällande att det förekommit anlagda bränder i :Åhus 2 st,Vara 8 st,Oskarshamn 6-10 st,Arboga 14 st,Stockholm 2 st, Mjölby 1 st.

   • Ja,det är så fruktansvärt!!Hur tänker dessa människor,var finns det sunda förnuftet empatin och konsekvenstänket,Det är skrämmande!!!

  • Enligt MSB så är det bara pg av engångsgrillar! Tänk att det är så många människor ute i skogen för att grilla och alla lämnar den brinnande och sticker hem. NU får man ju inte ens grilla på sin egen tomt för man kan ju vara så dum att man inte släcker och bränner ner sitt eget hus.

Kommentera