Utländska fångar ska kunna föras över till hemlandet direkt


BROTTSLIGHET. Justitieminister Morgan Johansson (S) vill snabba på överföringen av utländska fångar. Så fort en dom vunnit laga kraft ska överförandet inledas.

– Det finns ingen anledning för Sverige att fylla våra fängelser med fångar som egentligen inte ens ska återrehabiliteras här, säger den socialdemokratiske ministern.

Morgan Johansson ser flera problem med dagens system, ett är att det går alldeles för långsamt, och att svenska myndigheter ibland dömer att det inte är lönt att starta en överlämningsprocess. Det vill justitieministern ändra på. På departementet bereds ett förslag om ett särskilt skyndsamhetskrav för domstolar och Kriminalvården för att snabba upp processen.

Mer på SvD…

-Pettersson säger att förslaget är bra, men inte nytt, tvärtom är det många år gammalt, men har tidigare bedömts vara rasistiskt  och undrar om herr Johansson är rätt person att driva igenom det, eller ens om han vill, de stackars utländska fångarna kan ju riskera sämre standard än i Sverige…

Sedan gäller det förslaget inte araber, somalier, afghaner och de från andra dysfunktionella länder utan de från länder som Polen, Rumänien, Georgien, Litauen och andra civiliserade länder och därmed ett mycket begränsat antal. Alltså vanligt valfläsk…

Mitt förslag…

Låt proffsen ta hand om sina egna…


16 responses to “Utländska fångar ska kunna föras över till hemlandet direkt

 • Agnes

  Morgan Johansson himlar med ögonen fabulerar och talar i tungomål, men efter valet blir han frisk igen.

  Gilla

 • Kattsand

  Man har ju haft som policy att få hit många man bara kunde till Sverige till varje pris, och då ville man ju inte skicka iväg någon oavsett om det var kriminella eller inte (alla ansågs höra hemma i Sverige oavsett omständigheter).

  Gilla

 • Robin H.

  Justitieminister Morgan Johansson (S)
  – vill – så fort en dom vunnit laga kraft snabba på överföringen av utländska fångar”, men faktum är.

  Till 90% förbjuder i Sverige lagar, EU och FN konventioner stiftat det och i kvarvarande 10% av fallen vägrar naturligtvis de kriminellas hemländer att ta tillbaka sina kriminella medborgare.

  Morgan Johansson har förvisso rätt i att ”Det finns ingen anledning för Sverige att fylla svenska fängelser med utländska fångar, men faktum är det han med socialdemokratiska partifränder som med erbjudande om Tut och Put och gratis boende och uppehälle, har inbjudit utländska kriminella organisationer till Sverige.

  Morgan Johanssons ”egentligen ska dessa inte ens åter rehabiliteras här” har alltid varit och är övervägande svenska folkets åsikt, också avseende svenska medborgaren Morgan Johanson med likasinnade socialdemokrater, men tyvärr förbjuder också i Sverige lagar, EU och FN konventioner stiftat det!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Återrehabiliteras ?
  Det låter fint, oavsett vilka brottslingarna är så är det inte mycket bevänt med någon återanpassning till samhället det vet man efter nu 35 år i fångvården eller rättare sagt inom Kriminalvårdens hotellverksamhet.
  Förslaget att skicka ut brottslingar direkt efter avkunnad dom är ett bra förslag så här strax innan valet men om det sedan blir verklighet efter 9/9 är en helt annan sak, det brukar ju inte bli så mycket med alla önskemål och löften efter valet som framfördes före valet.

  Gilla

 • Joy

  Jag tror inte att fängelserna töms i Sverige, vissa länder vill inte ha tillbaka sina kriminella. Terrorister vill de ha tillbaka, och radikaler som blivande terrorister kallas av våra politiker. Men annars tror jag intresset är lågt.

  Påven har ju sagt att vi kvinnor ska föda barn åt muslimer och då stöder han islam eftersom barnet automatiskt blir muslim om fadern är det. Så inte har de någon annan åsikt, ledarna i muslimska länder. De vill inte ha tillbaka någon.

  De länder som möjligen tar emot sina kriminella, är inte många och dessutom är det inte många i fängelse som kommer från just de länderna.

  Utvisning är ett undantag i straffen, så det kommer inte att märkas. Politikerna fyller ju på hela tiden med invandrare. Perpetum mobile!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej så dumma är inte andra länder att de vill ha tillbaka brottslingar och försörja, är bara naiva Sverige som tror på det, andra länder tänker naturligtvis att har det korkade Sverige tagit emot brottslingar så får också ta hand om och försörja dem !

   Gilla

 • Stenbock

  F.ö. i detta sammanhang kring utländska kriminella.Läste ni kanske igår att en ”Britt”,hade för avsikt att döda den lille prins Georg i England ?
  Nu har PI lyckats finna en bild på engelsmannen,och Stenbock förvånas av likheten med de islamister från Orienten,som berikar oss i Norden.:

  Gilla

 • Stenbock

  Läste idag just om ett sådant aktuellt fall från ”godhjärtade NRW”. En ”19-årig” skyddsökande från Ghana som förvillat sig enda upp till Düren,skulle flygas hem till de andra i stammen.Under den korta tid han varit i vår civiliserade del,hade han hunnit med en lång rad av brott.Bland annat råkat sätta eld på en hel flyktingförläggning.För detta och 20-tal andra brott dömdes han nu till utvisning.
  Med två vakter och försedd med handfängsel fördes han på ett plan,med destination Afrika. Då grep primaten med sin handbojor den framför sittande om halsen,och sökte kväva denne. Efter episoden fick inte niggern medfölja flyget.
  Nåväl åklagaren tyckte inte detta var något att anhålla primaten för.
  Släpptes därför fri,och är nu som uppslukad från jorden….. Kan han möjligen rest vidare till Absurdistan ?

  Gilla

 • Danceographic Ocean

  LOL, bara 20-30 år för sent!

  Gilla

 • Göte B

  Håller med, valfläsk. Varför har de inte genomfört förslaget innan?
  Jag har ett ännu bättre förslag. Löfven lånade ut en miljard till Ukraina vi aldrig kommer att se röken av. Låt Ukraina jobba av den miljard med att ta hand om våra fångar som inte är svenskar, utan kommer från Irak, Afghanistan, Somalia, mfl.

  Gilla

 • Argus

  Jag har svårt att tro att Bashar al-Assad är den mordiska sadist som PK-media målar upp. En tyst försynt man utan politiska ambitioner har han beskrivits som. Läkare, ögonkirurg i London, till dess att hans bror körde ihjäl sig och han fick återvända till Syrien och armén. Jag misstänker att han bara gör det som måste göras.

  Syrien hade nog fortsatt vara ett relativt lungnt land med omfattande religiösa friheter om man inte sagt nej till att dra gas och oljeledningar genom landet.

  Gilla

 • Volfgang

  Tänk om det vore valår varje år.
  Då skulle Morgan tänka som vanligt folk.
  Efter valet fungerar han som vanligt, och allt är glömt.

  Gilla

 • nosferatu

  Jag ser vikten i att utomeuropeiskt födda fångar avlägsnas från landet först.Varför de ens befinner sig här borde få många att fundera.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: