Stäng

Min katt får bättre vård än min cancersjuka fru

SJUKVÅRD. I januari 2017 Twittrade vår socialminister, socialdemokraten Annika Strandhäll till svenskarna att vi har en ”sjukvård i världsklass” och att allt annat var faktaresistens. 

 

Mats Almlund, vars fru drabbades av cancer för två år sedan, har tydligen inte fattat det där med världsklass. Mats skriver i en insändare som publiceras i Helsingborgs dagblad, att det är kaos på Helsingborgs lasarett med väntetider på 8-12 timmar medan man på djursjukhuset omgående möts av hjälpsam och trevlig personal. 

Mats Almlund ställer sig frågan efter sina erfarenheter från lasarettet med sin hustru: ”Är detta Sverige 2018, är detta välfärd, omsorg, eller överhuvudtaget mänskligt?”.

Mats Almlund, skriver att hans fru som insjuknade i cancer år 2016, tvingas till långa väntetider när hennes hälsotillstånd gör att de måste uppsöka akuten på lasarettet. Utöver de långa väntetiderna så berättar Mats att läkare försöker undvika inläggning på avdelningen på grund av platsbrist.

Det är även enligt Mats, nästintill omöjligt att få uppmärksamhet av personalen på akuten som är upptagen med att skyffla patienterna mellan avdelningarna. Korridorerna är samtidigt fyllda av människor som ligger och skriker, och Mats menar att detta mer påminner om ett fältsjukhus i ett krigsdrabbat land.

Strandhäll i riksdagen, klädd i landslagströja för att en fotbollsspelare utsatts för en fejkad rasistattack. Hon borde stå där i en blodig sjukhusrock.

När han jämför bemötandet med när han ska åka in med sin katt till djursjukhuset i Helsingborg har han svårt att förstå att det är samma land och stad han befinner sig i. Hans katt får hjälp vid vid ankomsten. Även Mats själv blir vänligt bemött.

Mats avslutar med att han tror att detta inte bara är ett problem i Helsingborg utan på flera andra akutmottagningar runt om i Sverige. Han menar att den enligt honom usla akutsjukvården gör att både han och hans fru bryts ner både psykiskt och fysiskt.

Slutligen tycker han att politikerna ska sluta lova guld och gröna skogar utan istället fokusera på att leverera grundläggande välfärd i form av basala funktioner som en värdig sjukvård.

På bloggen kan ni läsa om några av orsakerna till att det är kö på akuten i Helsingborg, och andra akuter i vårt land…

-Pettersson säger att detta händer i ett land där politikerna och journalisterna koncentrerar sig på några tiotal tokiga  små-Hitler i Almedalen och en fotbollsspelare som kritiseras för ett dåligt ingripande i fotbolls-VM medan de ignorerar de verkliga problemen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

37 reaktioner på “Min katt får bättre vård än min cancersjuka fru

 1. En sak inom den obefintliga sjukvården i Sverige är att om man som anhörig eller närstående vill hjälpa någon till livet så gapskrattar sjukvården en rakt upp i ansiktet och säger att vill inte den sjuke in under vård så kan vi inte hjälpa henne och du har inte med denna sak att göra.
  Tänk om vi skulle göra lika dant inom kriminalvården vill inte brottslingen in i fängelse så kan vi inte tving honom och du skall inte lägga dig i.

 2. Lagar och förbud i dagens Sverige är ju bara till för att brytas, det vet väl alla ?

 3. Jag förstår inte hur ni ursprungs svenskar låter er behandlas på dehär sättet och de e lu inte bara sjukvården som klickar utan mycket annat Polisen och rättsväsendet e ju en fars Skolorna e många ställen i fullständig kaos Tågena går när dom går Dom rödgröna ministrarna borde stämmas inför europadomstolen för att fullständigt ha misskött sina uppdrag

  1. Googlat på ”Fallet Axel”?
   Mycken politisk brottslighet begås i Sverige. Jag är drabbad men inte tyst.
   MVH
   Tomas

  2. I Sverige tycker vi väldigt mycket hemma kring köksbordet och förväntar oss sedan alltid att någon annan ska ordna upp allting och då blir det inte så värst mycket gjort eller några större förändringar !
   Att vara politiker i Sverige och hela tiden förnedra sina medborgare måste vara det enklaste uppdraget i hela världen, ingen vågar eller kan göra någonting.

 4. Morsan sitter på ett demensboende, det kostar henne 9,100 i månaden. Personalen, som är jättebra, ringer till mig och min fru och ber oss att följa med henne till lasarettet, det finns inte tillräckligt med personal för sådana tillfällen. Jag sa nej, jag klarar inte av det. Själv fick jag vänta i 8 (åtta) månader för att kolla upp misstänkt diabetes. Hur Strandhäll kan tycka att vi har en sjukvård i världsklass är obegripligt!

  1. Strandhäll har en egen gräddfil till privat sjukvård att vända sig till, därför tycker hon och andra politiker i riksdagen med samma förmån att svensk sjukvård är i världsklass !

  2. Jag och ett 50-tal människor till har förgäves försökt att få hjälp till min sjuka hustru som inte själv vill in på sjukhus
   Svaret från sjukvården är att om hon vill ta livet av sig så är det hennes sak, det skall du skita i för det har du inte med att göra. Du skall bara ta hand om henne gratis resten av livet.

   1. Denna typ av slakt går nog inte att förbjuda är en djupt rotad kultur och omfattas av den stolta svenska s.k religionsfriheten som makthavarna stenhårt vurmar för !

   2. Jo men ingen regel utan undantag… Såväl judar som islamister slaktar djur utan ”bedövning” här i Europa.Islamisterna har ingen Imam som ”läser” över djuret, innan de skär halsen av dem.Det har däremot judarna. En Rabbi går runt och mumlar några ord,och därpå är allt frid och fröjd för djurplågeriet !

  1. Googla på det så hittar du själv det rätta svaret.
   Ingen slakt i Sverige utan bedövning och inga undantag.

   1. Stenbock

    Jag skrev ingen slakt utan bedövning i Sverige.

    Hur det är i Europa har jag inen aning om och har heller inte yttrat mig om.

   2. Mia:
    Förstår mig inte på dina tankegångar !
    Menar du att av alla länder,skulle Absurdistan vara ensam om,att upprätthålla förbud mot denna grymma slaktmetod ?
    För mig lika främmande som ”svittsarens” eget uttryck.,”Vi är världens mest humana stat” ! 🙁

   3. Det handlar inte om mina tankegångar utan om man i Sverige får slakta djur utan bedövning eller inte.
    Och det får man inte.

    Om det är förbjudet i något mer land vet jag inte.
    Varför tar ni aldrig reda på någonting själv när det är så enkelt.

 5. Politikerna blundar för all skada som invällarna tillfogar de Svenska invånarna ! Glöm inte bort att moderaterna orsakade oss detta med DÖ 2014 !

  1. Visst var A.S var i sin blå/gula tröja och vilken respektfull bild man fick av denna svenska minister i riksdagen !

 6. Den svenska socialdemokratiin kan jämföras med historien från forna sovjetunionen där åtta personer jagade en råtta i ett mörkt rum Alla skrek jag har den jag har den fast alla visste att de inte finns någon råtta i rummet

 7. Husdjuren omfattas till stor del av privat sjukvård medan
  sjukvården för männsikor till stor del omfattas av
  politiker ledd sjukvård.

  Och så vill Jonas Sjöstedt & Co förbjuda den lilla
  privata sjukvård som finns.

   1. Uppenbarligen fungerar den försäkringen
    något så när.

    Tror inte att sjukvård ledd av gelikar
    som Jonas Sjöstedt blir bättre, utan
    tror att vana företagsledare kan driva
    sjukvården betydligt bättre.

    Det är ju stora skattepengar vi pumpar
    in i sjukvården och att privata aktörer
    inte skall kunna verka tillsammans
    med det allmänna är fel väg att gå.

   2. Mia
    Mia
    Mia
    Det blir alltid lite snett att fömänskliga djur men det går att göra en parallel med djur när det gäller tillgänglighet.
    En sjukvårdsförsäkring för ett djur ligger väl någonstans mellan 3000-7000 beroende på ras, art och omfattning. Självrisken är väl omkring 2000 kr.
    Det finns också en limit som man kan utnyttja per år.
    Jämför man då kostnaderna för djurförsäkring och skatten människor betalar in så är tillgängligheten för djur enormt bra och urusel för människor.
    Skillnaden är att djursjukvård drivs på affärsmässiga principer men mänsklig sjukvård drivs av planekonomiska principer.
    Region Skåne där Helsingborg ligger i har utökat sin personal men inte med sjuksköterskor och läkare utan med politiskt tillsatta tjänstemän.
    Planekonomi i dess prydo.

   3. Kent,

    Att förmänskliga djur, är det som kallas för fabler … Jag kan tänka mig att lyssna på en person som ägnar sig åt sådant, först när [något] djur får ett avsevärt högre medvetande och klart bättre kommunikationsförmåga än vad de har idag. Med evolutions långsamma [naturliga] förändring, kommer det inte ens att vara i närheten av att ske inom överskådlig tid.

   4. När det gäller tilllgänglighet till sjukvård så beställer jag en tid när jag ska gå till vårdcentralen eller privat och vet då när jag får komma in.
    Besöker jag en akutavdelning på ett sjukhus blir det annorlunda beroende hur jag prioriteras, hur många som är där före mig och kanske också dag och tidpunkgt.

    En gång hann jag knappt blinka förrän jag fördes in i ett eget rum och strax efter var en läkare där.
    En annan gång fick jag vänta i drygt 6 timmar.

    Jag är tacksam för svensk sjukvård.
    Taket på vad man högst behöver betala under i år( om det inte höjts nyligen) är 1.100 kr oberoende om man går privat eller till vårdcentral.
    För denna summa kan man dessutom få operationer utförda för tusentals kronor.

   5. Mia, har själv en hel del erfarenhet med att få vänta länge vid akutbesök. Att söka för astma och samtidigt se hur personal i grupp fokuserar på att [skrattandes] snacka skit, fullt synliga för övriga närvarande, isf. att ägna sig åt patienterna. Det gör inte situation bättre … Det må vara hänt att det inte finns tillräckligt med läkare tillgängliga för stunden eller att de råkar ha rast (8-10 som har rast samtidigt på en akutavdelning???), men det ursäktar inte beteendet.

 8. Ni vet alla vad det rätta svaret är? Rösta på Sverigedemokraterna för att slippa detta kaos i Sverige?

  1. Njet, SD blir mer och mer ett kappvändarparti för att blidka PK-eliten man överger den ena frågan efter den andra nu för att smälta in i den s.k rumsrena flocken eller rättare sagt 7 klövern !
   Blir en röst på AFS i September, ett parti som talar klarspråk.

 9. Strandhäll är en av de som har gräddfil in i vårdsystemet, så det är inte alls underligt hur hon uttrycker sig. Hon kan inte klaga på det eller ha någon anledning till att förändra något. Hon har uppenbart helt missuppfattat sitt uppdrag och är pga ’arbetsmiljön’ kraftigt egocentrisk/girig, så hon missar helheten …

Kommentera

%d bloggare gillar detta: