Kommuner klarade nyanlända elever bra!!!???


INVANDRING. Det rekordstora flyktingmottagandet 2015 ställde stora krav på landets skolor. Men de 20 kommuner som i början av 2016 hade tagit emot flest nyanlända elever har klarat av att lösa situationen på ett bra sätt.

Hösten 2015 talades det i debatten om kris och ibland även systemkollaps till följd av det stora flyktingmottagandet.
Men läraren Lenethe Emanuel som jobbar på Högavångsskolan upplevde det inte så. – Det som har varit krisigt har väl varit att få fram personal som kan ta de här grupperna och under tiden har man haft de här stora grupperna och det har varit lite svettigt, men någon kris har jag nog inte upplevt att vi har haft, säger Lenethe Emanuel.

Inte heller på Skolverket tycker man att det varit kris i skolan på grund av flyktingmottagandet.

Sedan våren 2016 har Skolverket sammabretat med över 70 kommuner, de 20 kommuner som var mest utsatta avslutar nu samarbetet och Anna Österlund som är enehetschef på Skolverket tycker att de klarat den akuta situationen bra.

– Folk kavlade upp ärmarna och fick saker gjorda. Bilden som jag ändå fick var inte att det var kaos, utan att det var ett ansträngt läge, absolut, men också att man tog frågan på allvar och jobbade hårt för at lösa den så gott man kunde.

-Pettersson hör på Sveriges Radio, bland annat om Ronneby i Blekinge där de påstås ha klarat situationen bra och då undrar jag naturligtvis hur det blir när det är dåligt.

Dock en bra åtgärd i Ronneby, de bussade ut elever till landsbygdsskolorna i stället för tvärtom. För övrigt ett gammalt SD-förslag.

Nåväl, tycker ni också Ronneby och andra kommuner har lyckats bra…

Kriget mellan invandrare i Ronneby fortsätter

Afghaner och araber slåss i Ronneby för tredje dagen i rad

Nytt stort bråk i Ronneby

Ronneby drabbat av ny våldsvåg

Palestinsk maffia sätter skräck i småstaden Ronneby

Stora problem i Blekinge på grund av invandringen

En reflexion

Vill ni läsa mer så använd sökrutan…


18 responses to “Kommuner klarade nyanlända elever bra!!!???

 • Stefan SH

  Ring P1, idag:

  En berörd lärare, sansat och sakligt tillägger att han delar inte den ljusa bilden om framgång. Då, enligt honom, endast 5% (fem procent) av eleverna av dessa ”årskullar” som klarar godkänt i språkkunskap, resterande 95% gör det inte!
  Alltså problemet skyfflas vidare till andra delar av samhället.
  Om inte det finns godkänd språkkunskap – vilka andra kunskaper kan läras ut då?
  Snacka om framgångsrik problemlösning… skäms PK-media!
  Inväntar med spänning om ämnet på Faktiskt.se

  Gilla

 • Carlekström

  Sosse hycklare är väll det man tänker på .

  Gilla

 • Mm

  Hur är skolmiljön för de etniska riktiga skolbarnen med rätt ålder och med en identitet. Får de den uppmärksamhet de behöver i de olika ämnena. DET är det ingen som talar om. Tillåt mig tvivla. IQ är ju inte alltför hög bland invällarna, tillåter jag mig tro med utgångspunkt för vad de utför i vårt land. Bränder, gängvåldtäkter, narkotikaimport, stölder. Åtminstone sinkar de inlärningen för de övriga etniskt svenska barnen som skall stå ut med invällarnas gap och hot mot lärare när de inte fattar vad som sker i klassrummen. Invällarna är troligen vana hemifrån att lösa alla konflikter med hot och våld,

  Gilla

  • Joy

   Redan i första klass hotar de sina svenska klasskompisar med att mörda dem med kniv. Jag tog upp det med min sons klassföreståndare och hon sa att det bara är sådant de säger. Men herregud, jag höll på att krevera. Det är alltså tillåtet att prata strunt, bara man inte knivmördar sin klasskompis???

   Detta var på 90-talet och min son är helsvensk och det var ett muslimskt barn som hotade. Jag pratade med barnets pappa som stirrade hatiskt på mig och gick så nära mig han bara kunde. I deras ögon var jag förmodligen en svensk hora som skulle hålla käften. Vilket folk våra politiker ser som framtiden och har gjort i decennier!

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Så fruktansvärt vidrigt!
    Jag kan bara beklaga att ni tvingades utsättas för denna obehagliga och hotfulla situation.
    Andreas.
    ⚓️⚓️⚓️⚓️

    Gilla

   • Joy

    Andreas! Jag har berättat detta om och om igen och det finns fler historier. Då barnen fick gå i helvit skola var det lugnare. På högstadiet kom de till en skola med medelklassuppkomlingar som var så dryga att det var otäckt det också. Svenskar som trodde sig vara något och barnen blev därefter. De flesta pratade pedofili och porr och bögeri på rasterna. Jag var ju en pryd kärring som tyckte att de kunde ägna livet åt annat. Lärarna och rektor brydde sig inte.

    Det är en otäck värld vi lever i och barnen blir ett offer i sammanhanget. Det var illa då, jag vågar inte ens tänka på hur det är idag.

    Pratade för en stund sedan med en kompis vars son går på gymnasiet. Ungdomarna där avskyr mp och är utled på att hbtq ska finnas i alla ämnen. På historielektionen hade de tittat på någon porrfilmsliknande sak om grekiska bögar. Det har gått för långt i hjärntvätt av våra barn!

    Gillad av 1 person

 • Ruth Magnusson

  Det är väl bara att skriva ut godkända betyg.

  Gilla

 • Joy

  De såg en utmaning och ordnade det. Jisses!

  Gilla

 • eva

  Som vanligt är SRs journalistik inte att lita på. Alltid glädjereportage för att vrida lite, lite grann på sanningen. Visst det går bra för en del och det här fallet presenterades en välutbildad pappa(matematikprofessor) och en begåvad son. Personer av det slaget hade klarat sig bra nästan varsomhelst på klotet, dels på grund av studievanan i familjen, dels på grund av viss erfarenhet av internationellt liv och internationella kontakter. Men man bör vara vaksam på alla glädjereportage och se hur det blir för de allra flesta, dvs. de som inte kan läsa och skriva eller bara kan läsa och skriva arabiska (= att likställa med att man i Sverige och västvärlden i praktiken är en analfabet).

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Exemplet kan mycket väl illustrera den politiskt korrekta och tillrättalagda version som vanligtvis presenteras för att ge sken av den lyckade integrationen, där alla ”utmaningar” övervinns med uppkavlade ärmar och käcka tag, i sann svensk all inclusive-anda.
  Jag tillåter mig tvivla, med viss reservation för skillnaden mellan olika skolor och deras geografiska lägen.
  Andreas.

  Gilla

 • bajen666

  Fake news…..jag skäms för mitt län, många stollar här.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Klarat detta bra, vad bra men allting är ju relativt och glädjekalkyler är ju Sverige lite svag för !
  Hellre lite osanning än sanning är väl lite av tidens tand och när nu Sverige är så duktigt på att hantera lite extra ansträngningar som det lite fint brukar heta så finns väl inga hinder för den fortsatta massinvandringen som lär hålla på tills Folkhemmet och Annie Lööf har fått minst 30-40 miljoner invånare.

  Gilla

  • Jenny

   Vilka har fått betala för massinvandringen? Arbetslösa, utbrända poliser, lärare, socialsekreterare, sjuksköterskor, fattig pensionärer.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Ja, i svensk solidarisk anda har och står dessa grupper för notan, naturligtvis aldrig de som skapat eländet !

    Gilla

   • Jenny

    Vissa grupper får stå tillbaka när det är asylinvandring säger en del politiker. Men de pratar aldrig om de två andra stora invandrargrupperna dvs. arbetsinvandring och anhöriginvandringen.
    Vilket pris har våra stora humanister dvs. Pascalidou, Schyman, Schyffert m. m. fått betala när Sverige har haft massinvandring?

    Gilla

 • Jenny

  Svenskar är så himla utbytbara. Det finns så himla många som vill bli svenskar – lära sig svenska, få jobba i Sverige, få barn i Sverige. Vi läser om de hemska exempel på invandring som begår brott etc. Men det finns invandrare som jobbar i Sverige och lever vanliga liv, de är inte krig i deras hemländer och de är inte förföljda i deras hemländer utan de tillbringar sin hela semester i hemlandet.

  Samtidigt får inte etniska svenskar jobba i Sverige utan tvingas lämna Sverige – men de har ofta fått det bra utomlands. Värst är det för de etniska svenskarna som inte får jobba i Sverige och inte får jobb utomlands eller måste stanna i Sverige på grund av t. ex. sjuka anhöriga. De tvingas delta i helt meningslösa arbetsmarknadsåtgärder.

  Men samhället snurrar på – nya invandrare anländer och lär sig svenska och jobbar i Sverige, nya områden blir klassat som särskilt utsatta, poliser slutar men det kommer nya, lärare slutar men det kommer nya. Samhället snurrar på….. Hur kommer det vara om 30 år? Men vem bryr sig? Många svenskar bor utomlands eller planerar att bo utomlands. Många svenskar har inga barn eller barnbarn som ska bo här. En del invandrare tycker att allt är så bra I Sverige, en del invandrare är bara i Sverige för att jobba.

  Samhället snurrar på……

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: