Knarkande afghan som orsakade frontalkrock utanför Borlänge nu dömd

BROTTSLIGHET. Den 3 november 2017 frontalkrockade två personbilar i höjd med Norr Amsberg, enligt SVT. Olyckan orsakades av att en bilist på väg från Borlänge till Rättvik svängde in framför mötande fordon. Mannen som orsakade olyckan var narkotikapåverkad och körde dessutom med avställt fordon. 

Ingen av de inblandade ådrog sig allvarliga skador. Rattfylleristen heter Mustafa Jamali och är medborgare i Afghanistan. Samma dag som olyckan hade han gjort ett test vid tolkförmedlingen. Därefter köpte han droger, stoppade i sig ett par tabletter – och ska kort därefter ha fått en blackout som varade i 7-8 timmar.

Mustafa Jamali dömdes för vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. 

Påföljden blev dagsböter 120 á 50 kr, alltså 6.000 kronor som han inte har. 

Enligt frivården har Jamali sannolikt drogrelaterade problem. Han har attityder och värderingar som accepterar droganvändande och detsamma gäller hans umgängeskrets. Frivårdens bedömning; risken för återfall i brott är låg.

Jamali lämnade familjen i Iran och kom som ensamkommande barn till Sverige 2010. Ska då ha varit runt 14 och bodde två år på HVB-hem i Rättvik. Läste samhällsvetenskapligt program på gymnasiet, men fick inte fullständiga betyg. Har dock läst upp betygen på Folkhögskola.

Herr Jamali har levt på Sveriges skattebetalare sedan 2010 och har erhållit ekonomiskt bistånd sedan 2013. Har dessutom bekostats knäoperation och rehab. Har permanent uppehållstillstånd sedan 2010-12-03.

Det här är alltså en afghan som kom till Sverige 2010, innan resurserna var så hårt belastade som de är idag. Efter åtta år i landet har vi resultatet ovan. Men han har i alla fall fått gymnasiekompetens, är tidigare ostraffad och möjligtvis studie- och arbetssökande.

-Pettersson konstaterar att ännu en afghan som har familjen i Iran som inte är drabbat av krig men ändå tillåts vara kvar i flathetens landet…

Falu Tingsrätt Dom B 1410-18

Tips från MB.

14 thoughts on “Knarkande afghan som orsakade frontalkrock utanför Borlänge nu dömd

  1. Ännu en av charlatanen Fatemeh Khavaris omsvärmade, bortklemade och från svensk lagstiftning dispenserade protegéer med pretentionen att ”bygga Sverige”, har således visat framfötterna –
    helt i överensstämmelse med de modi operandi som utmärker den kostnadskrävande afghanska närvaron i vårt invaderade land.

    Vidare noteras den med avsikt på sammanhanget högst kuriösa bedömningen att ”risken för återfall i brott är låg”!
    Ergo – den genomsnittliga svenska intelligenskvoten står nu på samma låga nivå som grundvattnet, medan myndighetsmoralen sjunkit ännu lägre.
    Får vi kanske hänvisa till mentala klimatförändringar?
    Andreas.

  2. Här syns tydligt det Svenska slappa rättssystemets tänkande, eller brist på tänkande, för vad är det för mening med att döma till dagsböter, när han inga pengar har? eller kan han betala med knark??
    Dom enda som blir straffade för hans beteende är dom som
    råkar komma i vägen för honom också förstås skattebetalarna
    som alltid är skyldiga till att pröjsa!

  3. Den stackarn måste väl få hit alla 48 i ”familjen” så att han kan känna
    (eller knarka) sig trygg.

    Alla i ”familjen” måste ju också få gymnasiekompetens, tandvård, bostad, bil, sjukvård inklusive nya proteser, glasögon och hörapparater m.m.
    ”Öppna ERA hjärtan!” och ge dem pacemakers också.
    Alla över 40 år är väl i behov av en sådan. + lite njur-, lever- och lungtransplantationer.
    De måste ju upp till vår kulturnivå!

  4. Vad kostar inte det här situationerna ekonomiskt och i mänskligt lidande? Tyvärr inte ovanligt numera. Måste i framtiden gå att utvisa snabbare folk som begår brott från första stund här.

  5. Afganistan lär vara knarkodlingens hemvist, har jag fått mig berättat. Så det är val troligt att afganerna utnyttjar drogerna också.

    • Vi skall inte ”öppna våra hjärtan” utan utvisa denne lymeln. Att halva Afghanistan-befolkning är narkotika påverkad är bevisat genom de afghanska s.k. pojkar som parasiterade/demonstrerade förra året på Medborgarplatsen och betedde sig som zombier. Dessa individer har inget i civiliserade länder att göra.

  6. Det här skulle vi skicka till SVT, med en liten modifiering, ”så att texten blir balanserad och sakligt korrekt.”

    Hej Petterssons blogg,

    Såg att du skrivit ett inlägg från den debatt som vi arrangerade i Almedalen, där du skriver att Anders Lindberg blev utskrattad. Visst stämmer det, det blev han – vilket vi som arrangörer djupt beklagar, då vi anser att INGEN ska behöva utstå det bemötandet från en publik under en debatt.

    Men du får gärna hänvisa till klippets källa genom att länka till hela debatten så att det du skriver kan sättas in i sitt rätta sammanhang. Bland publiken fanns ett större sällskap från nordiska alternativa högern samt Ingrid och Conrads entourage och det var i stor del individer från dessa sällskap som häcklade Lindberg under debatten. Detta kan ju också framgå i din text så blir den mer balanserad och sakligt korrekt.

    mvh/

    • Oansvarigt att överhuvudtaget ställa upp en sån uppenbarligen sjuk person att framföra sina sjuka åsikter. Ni som arrangör borde skämmas att utsätta honom för detta.

  7. Om han kom hit som ”fjortonåring” skulle han inte kunna växla en papperslapp mot ett bokstavsfullt svensk körkort. Men man vet aldrig hur dårarna på Transportstyrelsen tänker. Således har nog svenska skattebetalare stått för både bil och körkort, hur han nu klarade ett sådant. Våra dyra politiker anser att svenska glesbygdsbor klarar sig utan kollektivtrafik och bilar men här pratar vi om baaarn? 😉

      • Det skulle aldrig falla nomenklaturan att utföra ett hederligt arbete, exempelvis som polis. Med tanke på vilka, enligt GW, hälften av poliserna röstar på tror jag inte att polisen på gatan skulle se igenom fingrarna. Väl i systemet blir det sedan spårbart och ingen förundersökningsledare eller åklagare är beredd att offra karriären. Även de ser åt vilket håll landet lutar.

  8. Ja, alltid dessa drogers fel !
    Nu blir det rejäl vård för denne stackars förmodligen igentligen oskyldiga narkotikapåverkade person och framtidslöfte.

Kommentera