Det är skillnad på klimat och väder


VÄDER. – Pettersson undrar om Isabella Lövin, MP, minns förra sommaren? Eller om Miljöpartiet som vanligt skyller kyla och regn på väder och värmeböljor på klimatet? 

Twitter

Genom åren har Pettersson lärt sig att vara skeptisk…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2018. Nu hotas vi av Putin och Trump och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Om några år är vi åtta miljarder, jordens befolkning ökar med 80-90 miljoner per år men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

Kommer ni förresten ihåg Al Gore, mannen som tjänade miljoner dollar på klimathotet samtidigt som han flög privatjet. Den globala uppvärmningens fader, eller snarare gudfader, James Hansen har erkänt att Al Gore manipulerade data för att passa hans agenda och att hans filmer om klimaten närmast ska ses som sagor.

Läs mer…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


20 responses to “Det är skillnad på klimat och väder

 • Valter

  Mp har kostat oss tusentals miljarder i skattepengar och andra avgifter. Finns inget annat parti i historien med så få väljare som bekostat så många så stora pengar. Till vad, till absolut inget. Sverige kan inte påverka klimatet, vad vi än gör, det som människan påverkar är promille av promille av jordens klimat. Till det kommer att några kvarter i Beijing eller Peking som vi stava tidigare, gör mer för den sk. miljöförstöringen än hela Sverige.Det enda vi gör är att slänga pengar i sjön eller bränna upp dom som en annan tokstolle i vänstern gjorde. Att ge Al Gore fina inkomster och Rockhammar ett fint jobb, ungefär där är det, till såna har det varit bra med den klimat nånsens som pågått nu i tjugo trettio år.

  Gilla

  • Mia

   Åsikterna hur mycket Sverige släpper ut varierar.
   Ibland anses vi av somliga vara så små att det inte har någon betydelse, men om vi tar hit afrikaner så framhålls det hur mycket mer de släpper ut här än i sitt hemland.
   Alltså är det inte landets storlek som har största betydelsen.

   Om jordens temperatur ökar med några grader till kommer kostnaderna bli enorma, inte i närheten vad man lägger ut idag.

   Men jag kan ändå tycka att en del önskade åtgärder av MP ibland kan vara felvalda.

   Gilla

   • Stenbock

    Ibland !!! Kan du ge ett exempel på något dessa Gröna kommunister genomfört…..Förutom fyllt landet med Exoter.

    Gilla

 • Robert N.

  Vi ska vara väldigt, väldigt glada över att jordens medeltemperatur ökat knappt en grad på hundra år. Hade inte ökningen kommit så skulle förmodligen vi nu ha varit på väg in i en ny istid.
  Ökningen av medeltemperaturen från år 1900 kom efter en period som kallas lilla istiden och som sänkt jordens medeltemp till den lägsta sedan förra istiden för drygt 10 000 år sedan.
  Under lilla istiden bildades så gott som samtliga glaciärer (2000 st) i
  våra och Norska fjällen. Att de nu sakta smälter av ska vi vara mycket glada för.
  Efter sekelskiftet 2000 har ingen förändring av jordens medeltemperatur registrerats och förmodligen kommer vi att uppleva att temperaturen sakta kommer att sjunka igen då solen är på väg in i en lågaktiv period.

  Gillad av 1 person

 • Mike E

  Precis. >Jag är också gammal nog för att ha genomlevt flera domedagskatastrofer som kom och gick!

  Gilla

 • Björn

  Alla pratar om hur varm maj var. Däremot pratar ingen om hur maj var 2017. Den var rekordkall med svår frost även i södra Sverige. Även dagtid var det ovanligt kallt. Ingen pratar om hur sommaren var förra året. Regnig och kylig.
  Varför nämner inga ”experter” det nu?

  Gilla

 • Rädda älgarna

  Snart kommer det regna ordentligt innan valet och då får mupparna hitta på något nytt som att älgarna är för feta eller fryser.

  Det bästa vore förstås om affärsresenärerna börjar cykla mellan Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Gilla

 • ossie

  Så länge det finns godtrogna korkade människor som går på detta så tjänar de väl en del röster på denna bluff.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Det går inte för politikerna att ljuga hur mycket som helst för en befolkning.
  Det finns alltid personer som kommer ihåg tidigare lögner och Webben glömmer aldrig.

  Gilla

 • Gringo

  Tänk om människor hade varit mer källkritiska, istället för att tro på den skit miljöpartiet vill att vi ska tro på, nedan en länk till Lars Bern, https://anthropocene.live/2017/08/07/miljororelsens-svek-mot-manskligheten/

  Gilla

 • Kent

  Det var säldöd som var orsaken till att MP kom in i riksdagen första gången.
  Det utnyttjades av MP helt utan skruppler till att det var en miljölkatastrof som sedan visade sig vara en virusangrepp.

  Gilla

  • Realist

   Kent;
   alltså måste MP vara ett ”virus” ???

   Gilla

  • Fish&sæl

   Eftersom skärgården numer översvämmas av sälar är de inte länge hotade (attans också). Det nya larmet som ska locka väljarna är att sälarna äter upp fiskarna. Alarm!!!!! Fiskarna försvinner rösta Mupp!!

   Gilla

 • Grune

  Jag har sagt det förr men det behövs tydligen en repetition.
  Klimatet som finns på vår planet kan ingen människa varken nu levande eller i framtiden levande människa göra något åt även om vi totalförbjuder alla motorer och maskiner på jorden f.o.m. i morgon.
  sådana klimatförändringar som vi upplever nu har människan upplevt många gånger förr. Frågan kvarstår Vilken bil eller vilken industri var det so orsakade den senaste klimatförändringen för C.a 1 miljon år sedan. När denna fråga är besvarad så skall jag börja tro på de s.k. vetenskapsmännen. Kan dom inte tala om detta så är detta med klimatet skapat av människan bara BULL SHIT.

  Gillad av 1 person

  • Mia

   Om det var en klimatförändring för 1 miljon år sedan kan du väl googla eller på annat sätt ta reda på anledningen och inte bara konstatera att det var så.

   Vad det handlar om nu är en ökad växthuseffekt och på den tiden kanske det var något helt annat som inte berodde på utsläpp från bilar och industrier.

   En stor majoritet av forskare över hela världen är enade om att växthuseffekten har ökat de sista drygt 100 åren på grund av att vi lever annorlunda än tidigare.

   Gilla

   • Realist

    Ok Mia då vill du alltså komma tillbaka till en ny ISTID ?
    Hoppas du har ett bra elavtal och ett tjockt täcke !!

    Gilla

 • Eddy S Karlsson

  Pettersson! Studio Ett nionde juli 2018, reportage om skolan i Göinge. Hjärntvätten fortsätter med stor kraft. Hur kan detta få fortsätta?!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: