Stäng

SD utmanar S: ”Det blir en folkomröstning om välfärd”

VALET 2018. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson utmanar i sitt Almedalstal, Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) som vill att valet ska bli en folkomröstning om välfärden.

– Jag välkomnar det, säger Åkesson.

Däremot menar SD-ledaren att Löfven gör en missbedömning när han vill prata om välfärd, men inte om invandring. Han menar att pengar som skulle gått till välfärd i stället till asylinvandring.

– Stefan Löfvens regering har under sina fyra år vid makten prioriterat asylinvandring framför det som våra skattemedel rimligen får anses vara avsedda för.

Aftonbladet

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när Stefan Löfven ska fatta det? Men självklart fattar han, men vill inte ta konsekvenserna av det utan riskeras Sveriges framtid för att få behålla makten några år till

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 reaktioner på “SD utmanar S: ”Det blir en folkomröstning om välfärd”

 1. När jag skriver detta så är det C:a en månad kvar till valet.
  Om denna diskussion skall ha någon effekt hos väljarna så borden den väl äga rum FÖRE valet så att väljarna vet var dessa partier står i frågan och göra ett val. Rätta mig om jag har fel!

 2. Välfärd i Falu kommun är att hemtjänsten fakturerar >3000 kr per månad för att bl.a. en somalier har nyckel till en 80+ tants lägenhet, kommer o frågar hur det är 2 ggr per vecka. Vore billigare om anhöriga fick sköta närstående och slapp försörja hela Tjärna Ängar

 3. Utan att jag läst övriga kommentarer !
  Jag känner mej mera trogen det parti som vill avveckla nuvarande ”migrationspolitik” jämför med först de som styrde i 8 år alltså Moderaterna och sedan har vi de som nu styrt i ”nästan” 4 år och fortfarande kört samma ”migrationspolitik” som de (Moderaterna / Alliansen) fortsatt att ”köra” !!!

  Skrämmande att överge Sverige för att låta ”invasiva” överta landet !!!

  1. Med inv. har varit som en tändkulemotor.
   Var igång på både Ingvar Karlsson och Göran Perssons tid.
   Den som har varit en stadsminister för landet var självaste Thorbjörn ”Håll gränsen” Fälldin.

   De som lade grunden till det vi har idag var självaste Olof Palme med Anna – Greta Leijon.

 4. Vi kan ta in folk som kan bidraga till skatter och som vill arbeta, men folk som kommer för att få bidrag och uppehälle blir bara fel. Tänk på alla som har arbetat hela sina liv och knappt får till sin pension, bara för mesta dels av pengarna går till all invandring. Jag blir bara ledsen och förbannad över våra fega politiker.

  1. Ja, vi fattigpensionärer tvingas vända på
   Slanten En tappad plomb är ett stort avbräck.
   Gå till socialen ? Prövade, blev bokstavligen
   Utkastad. Soc damen sa ampert att vi
   Minsann hade 3000 över.varje månad
   Min fru började gråta. Aldrig mer

   1. Om man går till socialen som ”svensk” då är man TVUNGEN ATT SÄLJA DET SOM MAN SPARAT UNDER HELA SITT LIV t.ex. har du en bostadstätt-sälj den, har du fonder-sälj dom även om du blir ”glädjebeskattad” (detta är det största svindleriet som banker och alla finansrådgivare givit alla)
    dessutom måste du också sälja alla personliga saker som är ekonomiskt fördelaktiga !
    Tror du att dina äldre släktingar kan ljuga om sina tillgångar ??
    Tänk på de som anlänt till detta land med både ”guld och gröna skogar” hur de är beredda att ansvarigt svara och inte ge falska uppgivanden !!
    Nu måste jag sluta för mitt blodtryck klarar inte mera !!

  2. ALLTID när det talas om vad regeringen gjort för t.ex. bostadsbyggande, arbeten skolor, äldrevård o.s.v. så kommer det alltid sist ” för invandrarna”.
   Jag har inte hört en enda gång de senaste 30 åren hört någon politiker säga ”för de svenska ungdomarna. Alltså dom som får bo hemma hos sina föräldrar tills det är dags att flytta in på äldreboende om det funnits något.
   Nej det är så i detta land att först kommer invandrarna sedan kommer ingenting sedan kommer ingenting och långt bak i kön kommer Sverige och Svenskarna.

 5. Jag säger som alla andra kloka människor, ska vi svenskar ha råd med välfärd, måste vi begränsa den vansinniga flyktinginvandringen och deras anhöriga, skicka tillbaka alla kriminella, knarklangare och de som systematiskt undanhåller sig från arbete.
  Detta fattar alla människor utom politikerna i sjuklövern.

   1. tur du ger rätt till det vettiskaste inlägget idag !!
    Tack Svennes 100 % till dej !

   2. inte igen eller är du tvivelaktig om att migrationen tar ”pengar” från välfärden <22

Kommentera

%d bloggare gillar detta: