Polisen, prioriteringar och Pettersson


BROTTSLIGHET. Den minnesgode kanske kommer ihåg att Pettersson var på förhör hos polisen den 10 april, alltså för nästan tre månader sedan. Jag var anmält för upphovsrättsbrott. Under dessa nästan tre månader har jag inte hört ett ord om detta och jag trodde i min enfald att åklagaren hade lagt anmälan där den hör hemma, i papperskvarnen. 

Den vänstra är anmäld för upphovsrättsbrott, den högra Twittrar på…

Men så arbetar tydligen inte det svenska rättsväsendet, medan våldtäkts- och mordutredningar läggs på hög så mal kvarnarna på för att försöka tysta en amatörbloggare med för makten och det ”goda” etablissemanget obekväma åsikter.

Så igår damp ett förundersökningsprotokoll och slutdelgivning ned i e-posten. Det är på 65 sidor och jag törs inte tänka på vad detta kostat samhället.

Avsändaren är:

Nationell Operativ Avdelning
Box 12256, 102 26 Stockholm
Besök: Polhemsgatan 30, Stockholm

”BROTTET” är alltså:

En blogg med domänen http://www.petterssonsblogg.se har lagt upp en bild som M. tagit och lagt upp bilden i ett montage på bloggen.

HÄNDELSE: M. är fotograf. Den 12 februari 2017 tog hon en bild på AM och lade upp den på Instragram. (offentlig Petterssons anm.) M. har nu fått vetskap om att kollaget där hennes bild ingår även har publicerats av någon på bloggen http://www.petterssonsblogg.se. Bloggen verkar vara en invandrarkritisk blogg. Inlägget, inklusive bilden, publicerades den 1 april 2017.

M. fick vetskap om publiceringen då hon 2018-01-05 uppmärksammades av en vän om att någon hade delat länken till bilden på facebook, i gruppen ”Vi som står upp för Joakim Lamotte”. (länk: https://www.facebook.com/groups/1394877007222168/permalink/1628191393890727/)
M. har inte varit i kontakt med den som publicerat blogginlägget.

-Pettersson konstaterar att nu går ärendet vidare till åklagare så får vi se vad som händer.

Fotografen M. har även anmält en annan person för att ha använd samma bild. Fotografen vill ha ersättning för bilden och för att namnet inte angetts. Till saken hör att det inte är jag som gjort collaget och att bilden förekom på många platser innan jag la ut den.

Min personliga åsikt är att polisen borde ha slängt denna anmälan i papperskorgen direkt och sagt åt fotografen att kontakta mig i första hand. När jag anmälde mordhot lades anmälan ner med vändande post, men detta finns det resurser till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

***

TIDIGARE 2018-04-10. Pettersson hos polisen

BROTTSLIGHET. Idag var Pettersson på det förhör vi skrev om igårför att delges misstanke om brott mot upphovsrätten. Det var bland det mest meningslösa jag gjort i hela mitt liv. 

Jag kom till Nyköpings Polisstation i god tid, sedan kom advokaten och exakt kl. 13.00 öppnade den kvinnliga polis,  som rest från Stockholm och Nationell Operativ Avdelning, NOA, dörren till ett förhörsrum och advokaten och jag klev på.

Brotten jag är misstänkt för ser ni nedan. Längst ned finns ett bildcollage med nio bilder. Jag är anmält för bilden som sitter eller satt längst ned till höger. Det är damen som tagit bilden som anmält mig, alltså inte hon som är med på fotot, men jag har inte gjort collaget och jag vet inte varifrån det kom från början, men det finns över halva internet.

Varför damen gick till polisen vet jag inte och varför polisen inte slängde anmälan i papperskorgen vet jag ännu mindre. När jag anmälde mordhot mot mig las det ned direkt och polisen har inte dit att utreda våldtäkter och andra grova brott men har tid att skicka en polis från Stockholm för att prata med mig i 50 minuter, sedan ska papper renskrivas och skrivas ut, och en förhoppningsvis klok åklagare ska slänga anmälan i papperskorgen. Eller också är åklagaren inte så klok och då blir det rättegång med allt vad det innebär med kostnader för ett rättsväsende som redan går på knäna.

Kanske den anmälande damen är ute efter pengar och har anmält mängder med människor, vad vet jag, men en bra idé vore att anmälaren begrundade sitt ansvar för att ta rättsväsendets knappa resurser i anspråk för en polisanmälan mot Petterssons blogg för misstanke om upphovsrätt.

Upphovsrätten är inte alltid så lätt att tolka och enklare hade varit om anmälaren i ett första skede hade vänt sig till Petterssons blogg och lagt fram sina synpunkter på vad anmälaren anser är upphovsrättsskyddat material. Men kanske var möjligheten att hänga ut Petterssons blogg i en rättsprocess alltför lockande. Det kan också vara så att anmälaren därmed skjutit sig själv i foten. Den som lever får se.

Men tycka och hävda är en sak, lag och rätt en helt annan.

Hur som helst så nekar Pettersson till att ha begått brott och nekar till att betala ersättning till anmälaren så nu får vi se vad åklagaren säger om det anmälda inlägget med bilden raderad. Tanken slår mig också att bilden kan vara ett svepskäl och innehållet är den verkliga anledningen till anmälan…

Jag står inte ut

INVANDRING. Vi står inte ut är en organisation som kräver amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit mer än ett år i Sverige! Rörelsen #vistårinteut har ensamkommande barn och unga i fokus. De ser dessa barn och ungdomar som allas angelägenhet och arbetar dagligen för att deras rättigheter ska beaktas. Ensamkommande barn och unga är bärare av rättigheter enligt barnkonventionen och de ska behandlas på samma sätt som alla andra barn och unga.

-Pettersson undrar om ”barnen” inte har fått sin sak prövad i olika rättsinstanser eller vad damerna menar…Jag står inte ut med naiva vuxna som förstör vårt land och föreslår att damerna reser med ”barnen” till Afghanistan och tar hand om dem där…


39 responses to “Polisen, prioriteringar och Pettersson

 • Sleven

  Angående prioriteringar så har nu en liberal journalist, skribent tagit bladet från munnen och i svepande ordalag rättfärdigar de autonomas våld mot svenska nationalister och meningsmotståndare och man är inte förvånad egentligen.
  Hur många tänker inte som henne tror ni, journalister och inte minst politiker?
  Hon får visserligen kritik, men kritiken denna dam får grundar sig i att ju även liberaler blivit attackerade. 😀
  Det kommer, vänta bara.

  Gilla

 • ruben

  Hoppas polisen är sansad och vill försvara det viktiga i vårt samhälle. De inbillade och opassande rättsvårdarna kommer nog att bli färre. Riktiga poliser och jurister med äkta känsla för att vårda ordning kommer att öka i antal igen. Jag hoppas och tror det.

  Gilla

  • trötter

   Dety vill de inte, inga spår av det efter 2k. De är inget än sossarnas hantlangare och själva kriminella och utövar förtryck mot svenskarna.

   Gilla

 • 7-klövern helt vilse i pannkakan

  Ett utmärkt exempel på myndigheternas totalitära maktmissbruk och bevis på att regeringen och deras hantlangare måste bort från alla maktposter. Våldtäktmän, knaklangare och mördare går fria och pensionärer och förbannade medborgare jagas med blåslampa för minsta struntsak. Fullständigt vedervärdigt och 7-klövern skall hållas lika ansvariga.

  Gilla

 • ruben

  Jag har hört att våldtäktsanmälningar, inbrott och andra grova brott läggs ned. Vem eller vilken funktion i samhället prioriterar brottsutredningarna? Någon, som vet?

  Gilla

 • Billy Boy

  Det är ju inte klokt att polisen lägger ner så stora resurser på en sån här löjlig skitsak samtidigt som man inte förmår utreda skjutningar, mord, våldtäkter mm mm. Man kan misstänka att polisen lyder order från högre ort och då handlar det om ministerstyre, vilket är förbjudet.

  Apropå upphovsrätt på internet så såg jag att EU-parlamentet röstade idag NEJ till ett omstritt internetförslag. Om Petterssons ärende faller inom ramen för detta internetförslag vet jag ej men så här presenterades nyheten på SVT Text:

  Citat

  112 SVT Text Torsdag 05 jul 2018
  INRIKES PUBLICERAD 5 JULI

  Nej till omstritt internetförslag

  EU-parlamentet röstade på torsdagen
  nej till det kontroversiella förslaget
  om upphovsrätt på internet, som skulle
  stärka upphovspersonernas rättigheter.

  Kritiker menar att det kommer att leda
  till övervakning och ”förstöra
  internet såsom vi känner det i dag”.

  Förslaget hade sedan tidigare antagits
  på utskottsnivå och omröstningen i
  kammaren om Strasbourg tvingades fram
  sedan mer än tio proc av ledamöterna
  opponerat sig mot det. Torsdagens nej
  innebär att förslaget måste göras om
  och parlamentet får sedan ta ställning
  till det på nytt i september.

  Slut citat

  Om det svenska rättsmyndigheterna skulle driva ärendet vidare så finns kanske en yttersta möjlighet att överklaga till EU.

  Gilla

 • Svennes

  Det är vänsterfeministtanterna, som gjorde uppror mot samhället och familjen och skulle satsa på sig själva. Många lyckades. Vad dom inte fattade var vad tomhet och ensamhet betyder när man blir äldre utan familj och barn. Dessa krutdurkar sitter på höga positioner i samhället. Nu kommer bitterheten över dem för att de kommer att dö ensamma. Här kommer de afganska ungdomarna in och tanterna skapar ett beroendeförhållande för barnen. Tanterna för deras talan om ungdomarna får bli omhändertagna i ett beroendeförhållande. Det blir en liten låtsasfamilj . Bättre än att dö ensam.
  Jag säger inget om det, men jag vill inte att mina skattepengar ska användas till detta ändamål. Tanterna kan betala själva.

  Gilla

 • Realist

  Pettersson;
  när jag läste ”lite” på datainsp. om publ. av bilder så fick jag en känsla av att den som anmälde dig, anmält fel ”person” varit bättre och mera lönsamt om den anmält fejan ist. mera ”kosing” att hämta där !!!

  Gilla

 • Realist

  Pettersson,
  undrar bara om du inte omfattas av den ”nya GDPR lagen” ??
  Här länken till dataskyddsförordningen
  https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/

  Gilla

 • Punto

  Jag hörde rikspolischefen på TV i går säga att vi har ändliga resurser och hinner inte med allt. När jag nu läser om polisiära insatser mot Pettersson och tidigare mot gamlingar som sagt eller skrivit vad de tycker så måste jag säga: Tro honom inte. Resurser finns. Sätt dem bara på uppgifter som svenska folket prioriterar – inte på vad media och lobbyister tycker är bra.

  Gilla

 • Joy

  Herregud, det är bara vanvett i detta land!

  Gilla

  • Tony

   bara att lyssna till ledarens infantila skryt ger kräkreflexer,
   hur fan kan karlen ha mage att stå o skryta om hur bra
   det går för Sverige när dom skjuter ihjäl varandra värre än
   i Vilda Västern?

   Gilla

   • Joy

    Ja, och påstå att vi är rasister och nazister etc. Politiker tillhör verkligen en sekt, skrämmande att de avskyr sitt eget folk så grundligt.

    Gilla

 • Janne

  Leksakslandet Sverige där mentalsjuka flumfeminister styr (vanstyr)
  Jag avskyr detta land mer och mer för varje dag som går, det är snart obeboeligt för normala människor!

  Gilla

 • Mike E

  Så länge Sverige i praktiken styrs av landets korkade,ideologiska och aktivistiska MSM journalister så kommer den demokratiska kollapsen att fortsätta.

  Gilla

 • Mike E

  Precis så fungerar totalitära stater.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Som sags innan, och kommer upprepas till förståndet börjar vakna till.
  IDIOTIN ÄR FULLSTÄNDIG!!!

  När man tror att nu börjar idiotin avta, och förståndet börjar återkomma, så läser man sånt här, och undrar:
  ÄR IDIOTIN EN KRONISK SJUKDOM OCH LIVSLÅNG ?
  KAN DEN BOTAS ?

  Tack Pettersson 👍🏻 för att du finns, och står upp/ut, trots denna sjuka som drabbat dig och övriga vakna och upplysta människor, som lever i verkligheten och ser och förstår, vad som sker runt omkring oss i samhället.
  TACK …. 💐 DU ÄR TOPPEN !!!

  Ps. Det blir bra efter valet….när förståndet får råda !

  Gilla

 • Nosferatu

  Tar man en bild och lägger ut på offentliga forum vill man att den ska få spridning. Förmodligen är damen ute efter pengar.

  Nu i Almedalen talas det dagligen om polisen,
  gängskjutningar och bristande resurser.

  Ett tips till NOA och rättsväsendet. Lägg ned det här och fokusera på viktiga saker om ni vill ha medborgarnas förtroende.

  Gilla

  • Cinna

   Ja, och så fick fotografen kanske inte den positiva uppmärksamhet hon tänkt sig? Eller så var det just skratt bilden väckte?

   Gilla

   • anne b rat

    För mig väckte dessa bilder enbart AVSKY när man ser de goda batikhäxorna och deras ”små” KK.

    Gilla

  • Macke

   Kan handla om Bildstöld.
   Man får enbart ta och kopiera för eget privatbruk.
   Kamera & Bild har rätt ut begreppen.
   Med vad man får och inte får göra.

   ”Lag & Upphovsrätt”

   Upphovsrätt för bilder – 30 vanliga frågor och svar

   ”Alla bilder som är fotograferade i modern tid är skyddade – antingen av upphovsrätt eller av en särskild fotorätt. Trots lagarna stjäls det ändå bilder, inte minst på nätet.

   Kamera & Bild ger dig här svaren på vad du får – och inte får – göra med bilder.”

   https://www.kamerabild.se/fotoskolor/vi-f-rklarar/allt-om-upphovsr-tt-30-fr-gor-och-svar

   Vem som har anmält visar klart och tydligt vart denne står samt tillhör.

   Gilla

 • ossie

  Våldtäktsanmälningar läggs på hög medan polisen ägnar sin tid åt att jaga pensionärer som inte fattat att yttrande och åsiktsfriheten avskaffats.

  Gilla

 • Gus

  Här i Sverige kallar dom sig Nationell Operativ Avdelning, i Tyskland kallade dom sig Gestapo ..

  Gillad av 2 personer

  • Stenbock

   Gus:
   Det finns ”Sedlighetspolis” í olika länder. I S-Arabien t-ex. känner man igen dem genom,att de går klädda i lång vit kjol !!
   I Persien lär de dessutom (som i Indien) ha en lång käpp som de agar dem,som bryter mot ”moralen….
   Kanske något FI kunde införa i sitt valprogram ?

   Gilla

 • Björn

  Prioriteringar var det ja! Tyvärr helt fel sådana som så många gånger förr. Vem sa något om bananrepublik?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  I det här landet så silas mygg och kameler sväljs. Allt för den ‘goda’ saken.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Så fungera det så kallade rättsväsendet, skitbagateller går att syssla med, men försök att få en polis ut till ett inbrott på landet är bara att
  glömma, utöver den utländska brottsligheten med Skjutningar dagligen
  så har man bara tid med brott av nonsenskaraktär som detta?
  Har för övrigt någon sett den nya rikspolischefen sen han blev installerad? Eller är han på indoktorineringskurs för att passa in
  i den socialistiska mallen?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det syfilitiska rättsväsendets subversiva modus operandum i det givna exemplet agerar i enlighet med den allmänmoraliskt nedbrytande globalismens totalitära agenda, där enskilda samhällskritiker utsätts för repression och där lagen om yttrande- och åsiktsfrihet per automatik exkluderar frimodiga frondörer med ett rikt mått av den inhemska bristvaran civilkurage och där de etniskt svenska medborgarna i synnerhet utlämnats åt de mefistofeliska makthavarnas godtycke.
  Andreas hoppas att hut går hem till sist.
  ⚓️⚓️⚓️⚓️

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Känslig kvinna…………..

  Gilla

  • Stenbock

   Nja i detta fall verkar det vara en ”väntjänst till fotografen” ,som är orsaken till lust av pengar !
   Sedan vet jag att damerna inom ”rotlichtyrket” och närliggande skyr allt vad kameror är. Var och är därför förvånad,att så många av dem ställde upp på bild i collaget ! Därtill ofta figurerar öppet i PK-organen. Möjligen en form av ”Playboy” för äldre årgångar,väl begagnade ?
   T.ex. finns vid Herbertsstrasse på Hamburger Reeperbahn stora skyltar, att just ”fotografering av objekten är förbjuden” !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: