Polisanmälan av Pettersson

INSÄNDARE. Angående polisanmälan av Pettersson. 

Bättre om anmälaren kontaktat bloggen. Det är helt i sin ordning att rättsväsendet granskar om Petterssons blogg eventuellt brutit mot upphovsrätten, eller inte.

Det ska självklart vara ordning och reda även på bloggen, och här kan man få ett formellt rättsligt klarläggande på om så är fallet, eller inte – och i det eventuellt senare fallet kunna rätta till påpekade oegentligheter avseende upphovsrätten.

Förhoppningsvis är besökarna på Petterssons blogg överens om att upphovsrätten är viktig, oavsett vad man anser om rättsväsendets prioriteringar där grova våldsbrott inte hinns med och läggs på hög men där en ideell blogg  driven utan ekonomisk vinning anmäls för misstanke om brott mot upphovsrätten och av rättsväsendet hanteras som ett hot mot lag och ordning i samhället.

Men tycka och hävda är en sak, lag och rätt en helt annan.

Det ska respekteras. Den hittills anonyme anmälaren bör dock begrunda sitt ansvar att ta rättsväsendets knappa resurser i anspråk för en polisanmälan mot Petterssons blogg för misstanke om upphovsrätt.

Upphovsrätten är inte alltid så lätt att tolka och enklare hade varit om anmälaren i ett första skede hade vänt sig till Petterssons blogg och lagt fram sina synpunkter på vad anmälaren anser är upphovsrättsskyddat material. Men kanske var möjligheten att hänga ut Petterssons blogg i en rättsprocess alltför lockande. Det kan också vara så att anmälaren därmed skjutit sig själv i foten. Den som lever får se.

Anonym

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Polisanmälan av Pettersson

 1. Detta fall känns som något för Pettersson:
  https://www.svd.se/terrordomd-imam-slipper-inte-overvakning

  Terrorimam som skulle utvisats efter 5 års fängelse, släpptes ut – i Sverige – efter 2 år. Detta hände för 11 år sedan och han är fortfarande kvar i Sverige.

  “2005 dömdes mannen, som då arbetade som imam, och hans landsman för grov förberedelse till terroristbrott, grov förberedelse till allmänfarlig överläggelse och terroristfinansiering. Enligt hovrätten hade de hanterat 148 000 dollar, varav 33 000 dollar nått terrorister i Irak.

  När mannen släpptes fri 2007 placerades han i förvar i väntan på utvisning. Dåvarande justitieministern Beatrice Ask (M) beslutade 2008 att han skulle släppas ur förvaret och i stället anmäla sig fem dagar i veckan hos polisen.”

 2. Att läsa lagtext är som att läsa Grekiska, men så här står det i tryckfrihetsförordningen:

  1 § Med tryckfrihet förstås varje svensk medborgares rätt att, utan några av myndighet eller annat allmänt organ i förväg lagda hinder, utgiva skrifter, att sedermera endast inför laglig domstol kunna tilltalas för deras innehåll, och att icke i annat fall kunna straffas därför, än om detta innehåll strider mot tydlig lag, given att bevara allmänt lugn, utan att återhålla allmän upplysning.

  Hemsidor, bloggar och innehållet i andra databaser som saknar ansvarig utgivare faller som huvudregel utanför tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens tillämpningsområde. För yttranden som faller utanför tryckfrihetsförordningens eller yttrandefrihetsgrundlagens tillämpningsområden gäller bestämmelserna i vanlig lag. Enligt 2 kap 1 § regeringsformen (1974:152) är varje medborgare gentemot det allmänna tillförsäkrad rätten till yttrandefrihet och den rättigheten får enbart begränsas enligt lag, som t ex bestämmeler i brottsbalken (1962:700)och personuppgiftslagen (1998:204).

  Här kommer brottsbalken:

  2 § En gärning skall, om inte annat är särskilt föreskrivet, anses som brott endast då den begås uppsåtligen.
  Har gärningen begåtts under självförvållat rus eller var gärningsmannen på annat vis genom eget vållande tillfälligt från sina sinnens bruk, skall detta inte föranleda att gärningen inte anses som brott. Lag (1994:458).

  Det blir inte så lite okonstigt med två negationer i samma mening.

  Det kan följaktligen inte handla om textstöld, då blogg inte faller under tryckfrihetsförordningen.

  Kandske någon känner sig förtalad av Pettersson när han skrev och inte var onykter.

 3. Detta är identiskt med Tyskland 1933. Någon försöker ta makten och lyckas. Kanske. Man har agenter i hela samhällsapparaten och kan gå på bred front mot de oliktänkande.

  Att angripa med “upphovsrätt” är det billigaste och jävla fegaste sätt dessa satans vänster-as försöker införa diktatur i Sverige. Polisen blir deras lydiga redskap, precis som i Tyskland 1933.

  • Handlar det inte alltid om att ”Storkapitalet” vill sälja mera. Krig skapar nya marknader, precis som alla flyktingar.
   Haken är att de även äger media och stoppar den typen research.
   Annars vore det ju ganska lätt för media att hänga ut vapentillverkare och bankirer som lånar ut pengar för krigföring.
   Man förstår att de inte vill ha Åkesson vid makten. Då blir det pengar till Svenskarna istället för storkapitalet.

 4. Samhällsdebatt förbjudet enligt upphovsrättslagen?
  Satir på journalistiken i landet förbjudet enligt upphovsrättslagen?
  Nyheter som inte får diskuteras enligt upphovsrättslagen?

  Skall det svenska åklagarämbetet införa total censur i landet
  nu när man inte får kommentera nyheter på en blogg?

 5. ..anmälaren är troligen en röd-grön khmer en bolsjevik antvit antieuropeisk helt klart. EXPO och dess underavd och org 🙂

 6. Tråkigt förstås, men jag tror att anmälan skall bli en effektiv marknadsföring och ännu fler skall hitta till bloggen…

  • Det heter, “Inget ont,utan att det har något gott med sig”
   Oavsett vem som ligger bakom,skapar det ju rubriker och PR…
   för P e t t e r s s o n s blogg.

 7. “enklare hade varit om anmälaren i ett första skede hade vänt sig till Petterssons blogg och lagt fram sina synpunkter på vad anmälaren anser är upphovsrättsskyddat material”.

  Exakt så gör en icke-fegis.

  Mycket välskrivet inlägg av Pettersson. Ta det bara lugnt, du har redan vunnit och anmälaren har förlorat (hedern).

 8. Jag misstänker att sanningen och inget annat än sanningen kommer fram och den ser vi fram mot.

 9. Det polisen borde granska är den åsiktsdatabas lik Cambridge Analytica med tydligen kopplingar till sossarna som Uvell.se beskriver på sin blogg.

 10. Vi får nu inte fantisera vad som ligger bakom även om vi i flertal,inser att detta är en politiskt stammande anmälan.
  Ingår väl i valstrategin hos några av de parti som nu hänger på gärdsgården,och möjligen går miste om de väl betalda ersättningarna,det innebär att sitta i Riksdagen,och trycka rätt knapp på en given signal.
  Ingen tillfällighet att text-tv (som är det enda svenska Stenbock läser) nu dagligen erbjuder för väljarna lukrativa utfästelser.Något som alltid glömts bort dagen efter valet !
  Socialisterna och nye smilfinken hos M figurerar dagligen med sina överbud,och ligger i stora delar på samma linje som det SD beskyllts vara rasistiskt för,i snart 8 år.

Kommentera