Stäng

Ny rättegång i Fittjamålet – utan åklagare

BROTTSLIGHET. Åklagaren drog tillbaka sitt överklagande. Men det blir ändå en ny rättegång i Fittja-målet. Nu väljer kvinnan och hennes målsägandebiträde att själva driva fallet vidare till hovrätten – med risk för att själva få stå för notan.

Nu menar målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz att man kommer att åberopa ny bevisning i hovrätten – samtidigt som hon vill att den gamla bevisningen prövas igen. Hon menar att kvinnan i målet såg den friande domen som ”ett svek”.

”Även åklagarens återkallelse av överklagan i hovrätten blev ytterligare ett svek. Hon förstår att domstol och åklagare har sina olika roller men hon tycker inte att hon har fått en rättvis prövning.”

Om hovrätten skulle landa i samma slutsats som tingsrätten finns en möjlighet att kvinnan själv måste stå för rättegångskostnaderna.

Massi Fritz skriver: ”Finns det risker för att min klient  får stå för rättegångskostnader kommer det bli en ny insamling. Min klient har svenska folket med sig som tidigare visat stort stöd för henne och det är hon evigt tacksam för. Ett stöd som har gjort att hon orkat kämpa.”

Expressen

TIDIGARE 2017-12-19. Våldtäktsmisstänkta nysvenskar i Fittja frias – en skam för det svenska rättssystemet

BROTTSLIGHET. Samtliga fem män som stått åtalade i gruppvåldtäkten i Fittja, i sydvästra Stockholm, frias i Södertörns tingsrätt. Tre män var åtalade för våldtäkt och två män för medhjälp till våldtäkt. I domen riktar tingsrätten kritik mot den utredning som åtalet bygger på.

– Alla parter har varit överens om att utredningen haft brister. Under förhandlingen har det blivit tydligt att den grund som åtalet bygger på sviktar menar ansvarig domare chefsrådmannen Erica Hemtke.

Kvinnan har i polisförhör berättat att hon har haft missbruksproblem och att hon befann sig i området för att köpa narkotika till en vän. Hon träffade en man som sa sig kunna sälja droger till henne och följde med honom till ett trapphus på en adress i närheten av Fittja centrum. Enligt kvinnan våldtogs hon av uppemot tio olika män under fyra timmars tid i trapphuset.

De tre som åtalats för våldtäkt medger att de har haft sexuellt samröre med kvinnan men hävdar det skedde frivilligt.

Tingsrättens pressmeddelande

-Pettersson hoppas advokaten överklagar, men det är svårt när polisen inte skött sitt jobb. Polisen kritiseras, nej totalsågas för sin utredning, och då är det inte lätt för tingsrätten att fälla någon.

Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz anser att den friande domen om gruppväkten i Fittja är ”en skam för det svenska rättssystemet”. Massi Fritz säger att hennes klient inte har fått en rättvis prövning på grund av hennes bakgrund som missbrukare.
”Målsäganden är inte det ’perfekta brottsoffret’ utan snarare hör hon till den grupp offer som hör till de mest utsatta som finns i vårt samhälle”, säger Massi Fritz. Enligt Massi Fritz kommer domen att överklagas till hovrätten.

TIDIGARE 2017-12-08. Våldtäktsmisstänkta släppta strax innan dom

BROTTSLIGHET. De tre män som misstänkts för en gruppvåldtäkt i Fittja sydväst om Stockholm har försatts på fri fot. Männen står åtalade för att i augusti förra året ha våldtagit en kvinna i ett trapphus.

Nu har Södertörns tingsrätt beslutat att de tre ska släppas fria från häktet i väntan på domen som ska komma 19 december.
– Av det kan man i varje fall dra slutsatsen att de inte kommer att dömas för den rubricerade gärningen, säger vice chefsåklagare Anders Hirsch.

TIDIGARE 2017-12-06. ”Skador utöver det ordinarie” vid brutal gruppvåldtäkt som var ”en skojgrej”

BROTTSLIGHET. Den kvinna som gruppvåldtogs av en flock invandrare i Fittja förra året hade skador som var ”utöver det ordinarie”, berättar läkaren som undersökte henne. Offrets skador var så omfattande att läkaren direkt skickade henne vidare till röntgen på grund av oro för skallskador och inre blödning.

Mer eller mindre hela huvudet och ansiktet var svullet och ”skadorna var något utöver det ordinarie”, berättade läkaren för polisen i slutet av september. Läkaren arbetar vid Avdelningen för våldtagna vid Södersjukhuset i Stockholm och har träffat många utsatta kvinnor. ”På grund av hennes omfattande skador” skickade läkaren kvinnan vidare till röntgen eftersom ” hon var orolig för skallskador och inre blödning”. 

-Pettersson säger att gärningsmännen har ett konstigt sinne för humor. De har sagt i förhör att det var mer på skoj, när 20 man våldtog en kvinna, dunkade kvinnans huvud i en trappa och sparkade och slog henne.

De flesta medier är väldigt tysta om fallet. Metro skriver dock, men de talar inte om att de misstänkta gärningsmännen är pensionsräddare…

TIDIGARE 2017-12-02. Åtalad för värsta gruppvåldtäkten i Sverige – ”en skojgrej”

BROTTSLIGHET. En av de invandrare som åtalats efter den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja berättar hur hans vänner skrattade och filmade övergreppet. ”Det var mer på skoj, en skojgrej typ”, säger han i polisförhör. 

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. De diskuterade, vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik”, berättade kvinnan, som är i 30-årsåldern, för polisen några timmar efter överfallet. ”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod och väntade med byxorna nere och väntade på sin tur”.

Till veckan avslutas rättegången mot de fem män som åtalats för inblandning i våldtäkten. På kvinnans kläder hittades sperma som i slutet av förra året kunde matchas mot tre av de nu åtalade. De tre har medgett att de har haft sex med kvinnan, men redogjort för olika händelseförlopp och påstått att det inte var någon våldtäkt.

Under sommaren misstänktes ytterligare fem män för inblandning i våldtäkten. Flera personer ska ha sett mobilfilmerna från övergreppet, men de har inte hittats.

-Pettersson säger att det verkar vara skillnad på humor här och i Mellamöstern – 20 man på en tjej, en skojgrej…

Vad hade hänt om 20 svenska killar gruppvåldtagit en utländsk kvinna?

TIDIGARE 2017-11-28. Grövsta brottet någonsin har fått en ännu värre efterföljare

BROTTSLIGHET. Gruppvåldtäkten i Mariannelund. I början av december 2011 utspelades vad som har kommit att kallas den värsta gruppvåldtäkten i Sveriges historia. Åtta afghaner åtalades för att ha gruppvåldtagit en svensk tvåbarnsmor på en flyktingförläggning i Mariannelund.

Gruppvåldtäkten beskrevs som det ”grövsta brottet någonsin”, ett brott som saknade motstycke i svensk rättshistoria.

Det brottet ägnade TV4 12 sekunder åt och Expressen tyckte inte det fanns anledning att skicka en reporter för att rapportera från plats.

– Petterssons har i några omgångar, senast den 10 november, rapporterat om en ännu värre gruppvåldtäkt i Fittja, Botkyrka kommun, det är troligen den mest omfattande gruppvåldtäkten i svensk kriminalhistoria, räknat till antalet förövare.

Trots det kommer sannolikt färre att bli dömda för den i Fittja jämfört med den i Mariannelund.

Förundersökningsprotokollet talar på 548 sidor talar för att fem gärningsmän kommer att bli dömda. Det borde vara 19-20 stycken.

Joakim Lamotte gjorde den 27/11 en bra sammanställning på sin Facebook. 

VARNING FÖR OBEHAGLIG MEN VIKTIG LÄSNING

Imorgon fortsätter rättegången mot de män som står åtalade för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja förra året, sannolikt en av de värsta gruppvåldtäkterna vi sett i Sverige.

Jag har läst hela förundersökningen och väljer nu att publicera den utsatta kvinnans egna ord om våldtäkten, som enligt åtalet pågick i flera timmar. Det är otäckt att läsa, men viktigt för att förstå vidden av vad som skett. För att få stopp på den här utvecklingen måste vi dra fram det vidriga i ljuset. Nedanstående citat är tagna direkt från förundersökningen.

Ur förhör med kvinnan 2016-08-15:
”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”
”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”
”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”
”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”
”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”
”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Polisens anteckningar efter förhör 2017-06-19: ”Hon beskriver igen hur de höll fast henne och vände henne så att en kille kunde sitta i trappan och trycka in sin penis i munnen på henne, samtidigt som de kunde våldta henne analt. Hon säger att just den handlingen, när en tvingade in sin penis och tryckte den ända ner i halsen, samtidigt som en annan våldtog henne analt, det var det värsta under hela våldtäkten.” 

”Hon berättar att det var någon av killarna som tog fram en kniv i samband med att de skulle våldta henne i analen. Hon skrek då ”snälla inte i rumpan”. Kniven la han sedan på golvet. Hon berättar att hon vid det här tillfället låg på mage på golvet och sträckte sin arm och tog kniven. Hon berättar att hon sedan högg med den runt i luften så gott hon kunde för att kunna freda sig. I detta skeende hade någon av killarna trängt in i hennes anal. Eftersom hon låg på mage mot golvet kunde hon inte se så mycket av vad de andra killarna gjorde.”

”En kille var lite äldre ca 25-27 år, kraftig/vältränad, tog ett hårt tag i henne och drog upp hennes huvud. Han körde därefter in sin snopp i hennes mun. Han körde in snoppen så långt att hon fick svårt att andas. Hon försökte vrida bort sitt ansikte för att få bort snoppen och få luft. Killen blev då arg och slog ett knytnävsslag i hennes ansikte så att hon fick näsblod.”

”När detta pågick var det flera yngre killar som kom fram och ville ha sex med henne.”

Det här är en av de vidrigaste förundersökningar jag har läst. I början av december kommer domen och jag hoppas innerligt att gärningsmännen då får sitt straff. Allt annat vore en skandal. Följ min sida för uppdateringar.

-Pettersson undrar inte varför detta fall får så lite uppmärksamhet i de etablerade medierna. DEt beror på att samtliga gärningsmän är invandrare, Sveriges framtid och de är inte från Norge och Finland…

16 reaktioner på “Ny rättegång i Fittjamålet – utan åklagare

 1. Om Joakim Lamotte stödjer detta så blir det en ny insamling och vi Sveriges befolkning kommer att betala in de pengar som behövs, de som gjort sig skyldiga till våldtäkten och skändningen av kvinnan ska sitta bakom lås och bom! De gjorde detta i grupp, vilka svin från våldskulturer som SOCIALDEMOKRATERNA vurmar för!!! Det är val snart nu kör vi detta i botten, låt oss visa vilket samhälle sossesvinen skapat…..Vi ska alla skänka minst 500:-kr var!!

  1. NU HAR VI CHANSEN!!! Hoppas att det kommer upp i Hovrätten före valet….Jag ska sätta in 1000:-kr om Lamotte startar en insamling, detta är GULD-läge att avslöja vilket samhälle SOCIALDEMOKRATERNA skapat!!!

 2. Hej . Hur mycket jag än försöker fundera över situationen i landet så kan jag inte räkna ut vilka som tjänar på det eller önskar ett sådant här tillstånd. Jag kan delvis förstå att Stefan vill hålla upp fasaden så att han inte kritiserar sig själv. De flesta länder kämpar väl för att det ska bli bättre för landet och dess invånare, men här verkar det tvärtom. En tanke är väl att de styrande försöker uppnå en dröm som ett bättre Östtyskland, men den tanken övergavs ju av det landet själv. Trump hade väldigt rätt i sin bedömning av Sverige, tror jag

 3. Dom friades i Södertörns Tingsrätt och det säger mycket om detta fall.Den domstolen bör genomgå en grundlig utredning.Den verkar vara full med vänsteraktivister.

  1. Verkar? Det är mera deras högborg, brandförsvaret där är /var också lite speciella vid storbranden för 4 år i Västmanland. Klipp finns på Youtube

 4. Har åklagaren dragit sig ur ansvaret? Vad håller svenska rättsmyndigheter på med? Hur kan, någon bli trodd, som hävdar att det är frivilligt när offret är halvt sönderslagen? Alla skall förstås utvisas på livstid efter dyrbara straff. De passar inte in i svenska samhället eller förtjänar uppehållsrätt. Jag drar mej till minnes 77-åringen, som fick dagsböter för sina åsikter. Hur kan hans brott vara större än dessa 20 grupvåldtäktares våld mot en ensam kvinna?

 5. Hörs det något från den faministiska regeringen eller kvinno organisationerna?
  Inga avgrundsvrål?
  Hallå hallå, här har ni ett tydligt fall för det ni har (eller borde ha) kämpat för.

 6. Efter att ha fakturerat skattebetalarna svindyrt jämt, ibland 1 miljon per huvudförhandling, drabbar det ingen fattig så svenne behöver inte oroa sig.

 7. Tror att målsägande förlorar målet och får betala rättegångskostnaderna och de anklagade får garanterat skadestånd, i de kriminellas paradis Sverige är detta inte ovanligt !

  1. Kent Andersson. Ja, ska man trycka tummen upp eller ner nu?
   Jag håller med dig – ja tummen upp
   Det blir nog så som du säger -tummen ner.
   Sorgligt och det blir nog inte bättre även om Stefan förklarar eller fördömer handlingen.

   1. Nej vad landsfader Lövet säger och tycker hjälper knappast i ett Sverige där brottsligheten numera indirekt styr och har makten vilket alla ryggradslösa verklighetsfrämmande politiker från V till SD i riksdagen mycket väl vet och därför blir det aldrig någon verkstad av alla förljugna vallöften om att ge sig på dagens svenska avkristnade kriminella anarkisamhälle !

 8. Men hela det Svenska så kallade rättssystemet är ett enda stort skämt, det har dom visat otaliga gånger. I vilket annat land på jorden kan till ex.
  2 brottslingar som misshandlat en gammal pensionär så han fått men för livet sitta o flina och håna offret? Jo i Sverige, bara detta borde ge dom ett par år extra i fängelse, men i Absurdistan får dom samhällstjänst för grova brott, man pissar på offret och Smeker oduglingarna medhårs.

 9. Bäste Massi, starta en insamling, så hjälper vi Er. Bara i Feministlandet Sverige som sådana svin kan frias, tack vare rabiata feminister o Metoo. Hoppas innerligt att PK kvinnor och deras döttrar får smaka stenhårt och våldsamt på mångkulturen dom vurmar för.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: