18 års fängelse för mord i Bromma, 10 år för medhjälp och fem andra…


BROTTSLIGHET. En man sköts i november 2017 till döds med ett automatvapen efter en kort biljakt på Bällstavägen i Bromma. Tingsrätten har idag meddelat dom i målet. Tingsrätten dömer en 24-årig man för mordet. Tingsrätten dömer mannen även för brottet framkallande av fara för annan och för försök till grov stöld. Han döms till 18 års fängelse.

Rådmannen Örjan Härneskog säger att det finns försvårande omständigheter som påverkar straffets längd. De är framför allt att mannen utförde mordet med ett livsfarligt vapen, att skjutningen utfördes dagtid, på öppen gata i tätbebyggt område där förbipasserande riskerade att skadas och att gärningen hade planerats och utfördes av flera gärningsmän i ett gängrelaterad kriminellt sammanhang.

Tingsrätten dömer även en 23-årig man för medhjälp till mordet. Han medverkade till mordet genom att han spanade på offret och hjälpte till med att skaffa fram en bil som användes i anslutning till mordet. Han döms till 10 års fängelse.

En 31-årig man som polis och åklagare pekat ut som ledare för ett kriminellt nätverk med bas i Östberga frikänns. Även fyra andra personer som var åtalade för medverkan till mordet frikänns.

Tingsrätten dömer en av männen som frikänns från medverkan i mordet för försök till grov stöld från en värdetransportbil i Enköping i oktober 2017 och en man för medhjälp till det försöket.

Pressmeddelande

Solna Tingsrätt Dom B 8960-17

-Pettersson säger att det är ett enormt kompetensregn vi skaffat…

Andreas Leiva Parra, dömdes till 18 år. Förekommer i belastningsregistret under tio avsnitt. Han dömdes senast för bl.a. narkotikabrott i september 2017 till skyddstillsyn med 80 timmars samhällstjänst, vilket i den domen angavs motsvara tre månaders fängelse. Andreas Leiva Parra har upplyst att han inte utfört någon del av den samhällstjänst han dömdes att utföra i den domen. Han dömdes 2013 till tre års fängelse för vållande till annans död, grovt brott. Den gången utfördes en rättspsykiatrisk undersökning. Han bedömdes inte lida av någon allvarlig psykisk störning.

Rasmus Gulass, dömdes till 10 år. Förekommer i belastningsregistret under nio avsnitt. Han dömdes senast för ringa narkotikabrott och brott mot vapenlagen i mars 2018, till dagsböter. Dessförinnan dömdes han bl.a. hösten 2014 för grovt vapenbrott m.m. till fyra månaders fängelse. Det straffet är avtjänat. Han är också flera gånger dömd för olovlig körning. Tingsrätten dömer nu Rasmus Gulass för medhjälp till mord.

Christopher Al-Bayya, dömdes till 10 månader. Frikändes från mordet. Förekommer i belastningsregistret under 24 avsnitt. Han dömdes senast i juli 2015 för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Straffet blev den gången fängelse i ett år och tio månader. Straffet är avtjänat. Han frigavs villkorligt från det straffet i augusti 2016 och prövotiden efter den villkorliga frigivningen gick ut i augusti 2017, alltså ca två månader före stöldförsöket i Enköping. Andra tidigare domar eller lagföringar har nu inte någon betydelse för påföljdsbestämningen.

Mark Kohzadi Mirhasari, dömdes till 6 månader. Ingen utvisning trots att han är medborgare i Iran. Förekommer i belastningsregistret under nio avsnitt. Han dömdes senast i januari 2018 till dagsböter för ringa narkotikabrott. Dessförinnan dömdes han i juli 2015, tillsammans med Christopher Al-Bayya, för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, misshandel och våld mot tjänsteman. Straffet blev två års fängelse. Han frigavs villkorligt från det straffet i november 2016 och prövotiden efter den villkorliga frigivningen löpte till den 23 november 2017. Återstående strafftid är åtta månader.

Sangar Karwan har den 16 november sammankallat till ett möte i sina föräldrars bostad i Östberga vid vilket Rasmus Gulass, Herman Jalizada, Daniar Mohamed och Agrin Wahab deltagit. Sangar Karwan har tillsammans med dessa diskuterat att döda Joaquin Morales och även planerat utförandet av gärningen. Sangar Karwan har därigenom uppsåtligen indirekt förmått Andreas Leiva Parra att ensam eller tillsammans med Christopher Al-Bayya utföra gärningen i åtalspunkten 1.

Agrin Wahab har vid något eller några tillfällen under perioden den 16 november till den 18 november vid telefonsamtal och/eller fysiska möten på okänd plats förmedlat upplysningar från mötet den 16 november och gett Andreas Leiva Parra i uppdrag att döda Joaquin Morales och därmed uppsåtligen direkt förmått Andreas Leiva Parra att ensam eller tillsammans med Christopher Al-Bayya utföra gärningen i åtalspunkten 1.

I andra hand har Agrin Wahab under perioden den 16 november till den 20 november på olika platser i Stockholms län uppsåtligen främjat gärningen i åtalspunkten 1 med råd och/eller dåd enligt följande:
– den 16 november delta i planeringen av gärningen,

– den 17 november tillsammans med annan anskaffa fordonet PMH451,
– någon gång mellan den 17 och 20 november tillse att Andreas Leiva Parra och/eller Christopher Al-Bayya fått tillgång till fordonet PMH451, och
– under perioden 18 november till den 20 november vid olika tillfällen upplåta sin bostad för Rasmus Gulass och Herman Jalizadas mobiltelefoner.”

Två av herrarna är med på denna länk: Bombdömda Nyköpingsbor drar tillbaka överklagande


5 responses to “18 års fängelse för mord i Bromma, 10 år för medhjälp och fem andra…

 • Stefan

  Vad säger man! Jag har pratat med flera poliser från Solna och västerort och dom är bedrövade. Dessa kriminella individer är farliga och iranierna skulle utvisas! Men 82% av svenska folket vill ju ha det så här! Vi hade chansen i valet att ge SD makten! Så gnälla funkar inte längre. Sverige är på väg mot sin undergång. X/polis.

  Gilla

 • age

  Finns ju billigare lösningar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden för gott uppförande från något av Kriminalvårdens fullservade hotell så är dessa framtida räddare av Sverige snart ute igen i god form och redo för nya uppdrag !

  Gilla

 • Lukas

  Den enkla frågan är varför tycker de styrande partierna att dessa människor behövs i landet? Vad gott medför det för Sverige att gång på gång behöva tillsätta resurser för att föda dessa, utreda deras brott och betala deras ”rehabilitering”

  Vad gott betyder deras livsgärning för hederliga människor som blir deras brottsoffer och dessutom därefter ställs helt utan stöd och hjälp från samhället.

  Ja Stefan Löfven, eftersom du är vår statsminister bör du förklara det för oss och inte bara för journalisterna och tidningsmännen. Vi vanliga människor förstår inte, vi läser i tidningarna att dessa kriminella är viktiga för Sverige, vi hör i riksdagsdebatter att ni påtalar att de har lika stort värde som alla andra. Men vi förstår inte, vi har ju egentligen inget värde alls medan de har allt.

  Snälla Stefan, förklara för oss.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Den här gängledaren släpas inför domarskranket med jämna
  mellanrum av polisväsendet. Lika ofta släpps den här
  gängledaren av domstolsväsendet.

  Domstolsväsendet är helt enkelt inte kapabla att döma denne
  gängledare med sina krav på teknisk bevisföring. Det logiska
  tänkandet om denne man är skyldig eller icke skyldig har helt
  förkastats till papperskorgen av domstolsväsendet när det gäller
  utdömande av straff vid gängbrottslighet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: