Irans fria kvinnor hindras av svenska feminister


ISLAM. Allt fler börjar uppmärksamma den falska feminismen som bedrivs av vänsteranhängare och så kallade kvinnoaktivister i västvärlden. I Sverige finns en högljudd, av mainstreammedia ofta omfamnad falang av kvinnor som med näbbar och klor försvarar grovt kvinnoförtryck med tvingande religiöst förankrad klädstil, misshandel, sexuellt våld, hedersnormer, könsstympning, månggifte och barnäktenskap genom att relativisera, bortförklara, ursäkta och släta över. Nu tar den kända iranska feministen Masih Alinejad bladet från munnen och säger ifrån till västvärldens feminister: Ni hjälper oss inte – ni gör allting värre.

Twitter

Mellan åren 1961 och 1978 genomgick Iran stora och omvälvande förändringar som förbättrade livsvillkoren för majoriteten av landets befolkning. Statens reformprogram på 1960-talet, den så kallade Vita revolutionen innebar att Iran fick sin första jordreform, att en majoritet av befolkningen blev läs- och skrivkunnig samt att kvinnorna fick rösträtt. Även familjelagen moderniserades vilket stärkte kvinnornas juridiska ställning.

De ekonomiska och juridiska framstegen följdes dock inte av politiska. Vänsterorienterade grupper och islamister gjorde gemensam sak för att störta shah Mohammad Reza Pahlavi som 1979 gick i exil.

Ayatollah Khomeini, återvände från Frankrike där han levt i exil och tog den politiska och andliga makten,gjorde processen kort med vänstern och dem som opponerade sig.

Det kallas islamsk demokrati.

”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på  varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.”

Ayatollah Khomeini, 1979

Bilderna nedan från tiden före den islamska revolutionen, efter revolutionen satte kvinnorna i Iran på si hucklen och tält ”frivilligt” enligt den svenska vänsterfeminismen. En av bilderna föreställer världens första feministiska regering.


13 responses to “Irans fria kvinnor hindras av svenska feminister

 • Monica

  Det finns inga mer patetiska personer än dessa svenska feminister. Minns på 90-talet en syo-konsulent som hade en kvinnokurs och hon på ett självgott manér kallade sig vänster feminist. På hennes kurser var inga kvinnor välkomna som utstrålade dålig självkänsla och såg bortkomna ut. Endast kvinnor som såg ut att ha en bra självkänsla och hipfaktor var välkomna. Ser jag dessa inhemska feminister så hade jag dragit ett löjes skimmer över mig att kalla mig feminist. Men dessa saknar totalt självkritik och distans.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Hon missförstår.
  Kvinnorna i väst är inte feminister, de är aktivister från vänsterkanten.
  De är fullt förståligt att äldre kvinnor på vänsterkanten förlorar sina ideal genom att försvara utländska män mot kritik från överfallna kvinnor.
  De får ju flera nya sängkamrater.

  Gilla

 • compulsoryunion

  En iransk domare frågade mig om svensk rätt, när han blev varse om vår tråkiga modell att alla är skiljda och har delad vårdnad om barn, och märkliga stjärnfamiljer, citat ”is the law made for woman or for man? In Iran the law is made for man…

  Gilla

 • Stenbock

  Med en sådan häxa som FI`s ledarinna Gudrun och hennes följare,är det väl i och för sig normalt,att de drar ett tält över huvudet. Det tycker jag inte vi skall klaga över.Ej hellre om skräckan från Maramo dolde sitt anlete !
  Däremot Persiens kvinnor som är de vackraste på jorden,är det mer än tråkigt,att dessa skall tvingas bära hyckle….

  Gilla

 • Lena

  Muslimska världens kvinnor har mängder av muslimska ”systrar” i västvärlden……..varför är DE så tysta ?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå svenska feministrörelsen……..

  Snart kommer psykiatern och författaren David Eberhard ut med en ny bok om ”det stora könsexperimentet”, och Nyheter Idag har intervjuat honom.

  ”– Hela rationalen för det radikalfeministiska tänkandet är fel i grunden”, säger han.

  ”En annan populär idé i dagens samhälle är att man kan identifiera sig med vilket kön man vill, och att det finns fler kön än två.

  Det är något som David Eberhard med bestämdhet avfärdar i sin nya bok.

  – Det finns några enstaka individer som är något slags hermafroditliknande, men det är väl en på sex miljoner eller något sådant.

  Bortsett från det finns det bara två kön, det finns män och kvinnor, och det finns inget annat rent biologiskt om vi bortser från den pytte lilla gruppen intersexuella.

  Och alla som hävdar något annat – det är inte en fråga om åsikter, utan de har fel, säger David Eberhard.

  – Jag kan kalla mig för delfin om jag vill göra det – jag är fortfarande ingen delfin.”

  https://nyheteridag.se/det-finns-ingen-toxisk-manlighet-david-eberhard-om-det-svenska-konsexperimentet/

  Gilla

  • eva

   Det moderna könstänkandet är väl en utveckling på de senaste 30-40 årens stora villfarelse: du-kan-bli-vad-du-vill-syndromet. Och det gränslösa samhället – allt från begränsande kön till öppna landsgränser. Svårt med en värld där det inte finns något att förhålla sig till, en fast punkt att relatera från.

   Gilla

 • Joy

  Svensk feminism av idag är ingen feminism. Att de böjer sig för kvinnoförtryck bara för att det hör till islam är ofattbart!

  Gilla

 • nosferatu

  Jag tror inte att de här modiga iranska kvinnorna har något särskilt stort stöd hos Sveriges feminister. De har aldrig nämnt deras namn eller kamp.

  https://www.facebook.com/StealthyFreedom

  Gilla

 • Blodsven

  Svenska feminizter har ju tydligt visat att de hellre stöder islamister än riktiga män. Troligtvis för att de inte är riktiga kvinnor…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: