Irans fria kvinnor


IRAN/ISLAM. Kvinnor över hela Iran har börjat posta bilder på sig själva utan hijab till en Facebooksida som heter Stealthy Freedoms of Iranian women”           

Facebook-sidan har varit känd i drygt en vecka och har redan 130 000 ”gilla”. Nästan alla bilder är från människor i Iran.

Sidan har hittills ca 150 bilder. De visar kvinnor på stranden, på gatan, på landsbygden, ensamma, med vänner eller sin partner- men avgörande – alla är utan huvudduk. De flesta innehåller några ord, till exempel: ”Jag avskyr hijab. Jag gillar också känslan av solen och vinden på mitt hår. Är detta en stor synd?”

-Pettersson tror att om det ska bli någon ordning i den muslimska världen så måste kvinnorna få mer makt. Titta inte bara på brudarna, titta på landskapet – Iran är ett underbart och oerhört rikt land, förstört av de muslimska medeltidsprofeterna som förstört så mycket överallt…

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 


20 responses to “Irans fria kvinnor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: