Stäng

Hijabdagen firas i Malmö, kom och prova en slöja

ISLAM. Den första februari kommer rätten att bära hijab att manifesteras på Gustav Adolfs torg i Malmö, under World Hijab Day. Under dagen kommer besökarna att kunna prova att bära hijab: ”Vi vill belysa och skapa förståelse för hijab och de kvinnor som bär den”.

 

Bild från 24Malmö. Foto Kashifa Khan

Det är kvinnoorganisationen i Ahmadiyya muslimska församling i Malmö som ligger bakom arrangemanget.

– Det är som med andra dagar att vi vill belysa och skapa förståelse för hijab och de kvinnor som bär den. Det är inte ett hinder i en muslimsk kvinnas vardag och definitivt inget tvångsplagg, säger Kashifa Khan som ansvarar för World hijab day i Malmö.

Rörelsen började i New York 2013 och har spridit sig till flera länder. I Malmö är det andra året i rad som dagen uppmärksammas.

– Man märkte förra året att det är många som har mycket frågor som de inte vet vart de ska vända sig för att få svar eller kunna diskutera de här ämnena, berättar Kashifa Khan, som medger att en del kvinnor tvingas bära hijab. 

Det är mellan klockan 12-17 den 1 februari som World hijab day uppmärksammas på Gustav Adolfs torg, där möjligheten att prova hijab kommer finnas.

Läs mer på 24Malmö…

Om Ahmadiyya på bloggen…

Pettersson undrar varför muslimerna ljuger om islam steg för steg taktik?

ISLAM. Var är kvinnorörelsen och feministerna? Var är Gudrun Schyman, Maria Ferm och Veronica Palm när världen försämras framför ögonen på er? Varför accepterar Twittervänstern detta utan att protestera?  Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! Ni måste ha en skruv lös säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Vi börjar med Syriens huvudstad Damaskus och jämför med London. Varför är Syrien ett helvete och London ett mångkulturellt paradis? 

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

Strand i södra Europa 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.
Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Terroristen Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.
1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960
Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.
Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

33 reaktioner på “Hijabdagen firas i Malmö, kom och prova en slöja

 1. Att de behöver sånt hubudbonat i öknen eller där det otroligt varmt är förståeligt .Fast det har blivit en religiös klädstil numera
  Men vi bör i Sverige och här behöver vi inte hjab. Personligt vill jag att median ska sluta
  att försöka normalisera hjäb och annat Islamskt bonaden . Det hör inte hit !

 2. Då kan väl de muslimska tanterna prova på en hijabfri dag varje år. Vem vet, de kanske gillar det?

 3. Min djupa åsikt om muslimer varken kan jag eller får klä i ord.
  Det sitter en politisk burka över allt det jag vill säga om dessa varelser.
  Ett kan jag dock säga, man behöver inte se dem för att veta, det känns på lukten.

 4. Det blir mer och mer aktuellt att få igång ”Grannsamverkan” för att hjälpa dessa apor i sopsäckarna och de med vita långklänningar och kakburk på huvudet att få en intensiv hemlängtan!

  Vi måste försvara vårt land!
  Vi måste ta tillbaks vårt land!
  Vi måste rensa upp i träsket!
  Vi måste agera med ”egna medel”!
  Vi måste samlas i små grupper och planera!
  Vi måste skaffa utrustning för att ”städa” med!
  ”Håll Sverige rent!” – hette det tidigare.

  De har redan fått både lillfingret och hela handen!
  Nu är det dags att agera!
  Hjälp en apa att hitta tillbaks till djungeln!

  Om någon apa vill ”konvertera” – ta med apan i gruppen
  – under noggrann uppsikt!

  Det är synd om er yngre – min ålder är min tröst!
  Gör ni inget så får ni acceptera konsekvenserna!
  ”Grannsamverkan”! – är ett verktyg!

 5. Därefter; ”World gang rape day” – Innan du dömer prova själv för en dag!
  Följs sedan av ”World beheading infidels day” – Kom och ta del av mångkulturen. Handgranatskastning och bokbål för barnen! (Astrid Lindgren & Jan Lööf).
  Förslag till ny kommunslogan; ”Välkommen till Malmö – Sveriges skithål”

 6. I Sydsvenskas lokaltidningar ägnas mycket spalter åt detta islamistiska jippo.
  Till lokalblaskan HD`s försvar,finns i kväll en skräckinjagande men bevis för att vi från urbefolkningen kommer först i andra hand.Och detta när t.o.m. en liten femårig grabb,tvingas leva i en husvagn utan vatten,och andra bekvämligheter.Var håller stadens sociala myndigheter hus ?
  Utan att känna till bakgrunden,borde väl i sådana sammanhang kommunen hjälpa till,att skaffa ett litet boende åt de två.Speciellt med tanke på barnet,är det väl lika viktigt som alla de beduiner som överhopar ”mitt ghetto” ! Skam är för milt uttryck,när de två trots idoga försök ännu efter två år,inte kunnat få stadens hjälp.
  Bilden från HD visar lite av den misär,man låter våra infödda barn växa upp i….:
  https://hds.imgix.net/smiX2hGeRd_Ns8Y5_2N1f6UJVyM.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60

  1. ”Kom som asylsökande – fick en villa i Nacka värd 11,5 miljoner”
   Detta trots att asylskäl saknades. Familjen har dessutom levt mestadels på socialbidrag de senaste 9 åren som det verkar; https://samnytt.se/kom-som-asylsokande-fick-en-villa-i-nacka-vard-115-miljoner/
   = Samma kommun som förra året även uppmärksammades för att ha köpt bostäder för 14 miljoner till en annan familj helt utan asylskäl; ”Herr Suliman med tre fruar och 16 barn saknade skyddsbehov, fick stanna ändå” https://petterssonsblogg.se/2017/09/27/herr-suliman-med-tre-fruar-och-16-barn-saknade-skyddsbehov-fick-stanna-anda/
   Som svensk är du tydligen inte värd någonting längre enligt våra skithålspolitiker!

   1. Jo, vi är endast värda våra skattepengar men vi är satt på undantag! Våra skattemedel är allt de önskar för att ge till MENA-individer och sina löner!
    Vi betalar för denna massimport av kriminella

 7. Har man infört en huckle-tvångsdag?
  Menar dom att man skulle ändra uppfattning om religiösa symboler bara för att man testar en muslimsk religiös symbol?
  Finns det någon muslim (eller någon annan) som skulle ändra sig om de testade halsband med kristet kors, eller provade en judisk kippa?

 8. Flanellkäringen Schyman påstår att det är frivilligt, och inte nog med det: dessutom innebär det en frihet att bära niqab och burka, för då behöver inte kvinnorna sminka sig och göra sig fina i håret för männens skull…

  Men, HALLLÅÅÅÅ????

  Det är ju värsta kvinnoförtrycket, fattar hon inte det?

  1. Hon måtte ha missat O’real-reklamen. Dessutom är de ofta obehagligt sminkade, med fula trasor på huvudet. Vad är det för fel med att ha ett fräscht och tvättat hår och vara välskött? Om Gudrun Schyman tror att det är för männens skull man vill vara fräsch, då har hon missuppfattat det där med hygien och social samvaro.

 9. Arabmuslimska världen breder ut sig över vårt land och kontinent och vi bara accepterar det som en skock får.
  De som protesterar och tar ställning blir förföljda och uthängda som måltavlor.
  Arabiska är ju förresten mer eller mindre andraspråk i Borås nuförtiden, tjusigt.

  1. Just vad jag satt och tänkte över…Hade de även skänkt bort tält vet de fa-ken, ”om jag inte tat bossen ti Malme”.
   Har ju barn som kan behöva en fågelskrämma i sin trädgård. 🙂

 10. Ur det rent humana perspektivet är det varken rekommendabelt eller önskvärt att skapa ”förståelse” för att den våldsimpregnerade islamismens förtryckaremblem, huvudduken, tillåts lanseras och relativiseras inom demokratiskt existensutrymme och luftrum.

  Tvärtom vore det i den etnopluralistiska utopins intresse att förkasta och underkänna denna sataniska symbol för religionsanknuten vardagsterror, vars syfte är att avisera den muslimska närvaron och via den frånstötande hijaben markera de ägda slavinnor som ej sällan tar sin hustyrann i försvar.

  Det är endast de individer som inser nödvändigheten av att emancipera sig från detta anakronistiska och människofientliga kulturella tvång som äger verkliga förutsättningar för att integreras och bli en del av ett ur humanitär aspekt funktionellt västerländskt samhälle, där människoliv och värdighet enligt en lång tradition respekterats, trots att detta framgångsrika koncept genom moraliskt vanföra politikers försorg nu kommit på skam och urholkats.

  Vad blir Malmös nästa normaliseringspropaganda? Törhända infibulationen tillägnas en egen dag i kulturrelativismens och globalismens tragiska tecken, där den kvinnliga omskärelsen skall betraktas som en naturlig del av vårt svenska samhälle…
  Andreas.

 11. Nu väntar vi bara på internationella trotyl dagen.
  Kom och spräng själv och känn hur skönt det känns efteråt när du sprängt ihjäl en hel hoper av människor.

 12. Vare sig man gläfser om hijab, nicab, slöja, burka eller sopsäck, så är och förblir dessa : Förtryckar-instrument. De innebär även att bäraren av dylika tvångs-symboler, markerar muhammed´s Egendom. Fi ; dags att vakna nu.

 13. Babben som står med skylten ”jobben” är skojig.
  Vad har han tänkt sig? Skyffla skit med spade och hink?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: