Attacker mot moskéer


SVT:s Aktuellt sände igår ett inslag om attacker mot moskéer i Sverige.

Av de muslimska församlingar som svarat på en enkät uppgav 1 av 3 att de någon gång utsatts. Oavsett vad man anser om islam och dess närvaro i Sverige är och förblir dessa attacker oacceptabla, men…

Vad vore nu inte SVT om det inte fanns mer att önska.

Med Aktuellts uppmärksammade intervju med Joakim Ruist i färskt minne, är det inte svårt att se en viss agenda. Det är snart val och vi har vid tidigare val sett hur svårt vårt public service-företag har att upprätthålla objektiviteten.

Morgan Johansson (S) intervjuas i programmet och han behöver inte utstå en enda svår fråga och det han säger får stå oemotsagt. Vad tror ni Johansson skyller på, eller rättare sagt. Vilka tror ni Johansson skyller på? Kanske inte svårt att svara som han gör då programledaren leder in honom på det spår han använder sig av.

Inte mindre än 12 gånger använder Morgan Johansson sig av orden högerextremism, politiska partier, mörka krafter och extremister. Ingen normalbegåvad individ kan missa att inslaget som sådant ska få oss att känna sympati med islam och att Morgan Johansson (S) syftar på Sverigedemokraterna när han anklagar.

Se inslaget i Aktuellt (börjar 19:40 in i programmet och intervjun med Morgan Johansson kommer efter reportaget från Flen)

Ps. Kanske ska nämna att enkäten som Aktuellt använder sig av är framtagen av Mattias Gardell, en av islams främste förespråkare i Sverige. Nämnas ska också att ingen gripits för alla dessa attacker mot moskéerna, men Morgan Johansson (S) verkar ändå ha full koll på vilka de är. Vilka som angriper synagogor och judar har vi ändå en bra bild av, men dessa vill han inte nämna i inslaget. Vilka som våldför sig mot kyrkor och kristna finns det inga rapporter om, men det kanske är ointressant i Sverige anno 2018?


20 responses to “Attacker mot moskéer

 • Cirkus Sverige.

  Kan det finnas nån i Sverige som går på detta trams.
  Svenskarna bör väl nu vara så upplysta och verklighetsförankrade att de ser igenom detta sjuka sätt, att försöka få/behålla röster för fortsatt sönderfall av Sverige.

  VAL 2018 …. för FÖRSTÅND !

  Gilla

 • KENT

  Att rädda sig undan en brakförlust i höst så försöker S att få in så många islamister som möjligt till valurnorna.
  Så bered er på ett massiv propaganda från SVT och SR för islamisterna.

  Gilla

  • Macke

   Frågan är hur många inom islam som kommer att frångå deras Koranen.
   Att rösta och demokrati då bryter de mot deras heliga bok.
   När allt det västerländska är Haram som de inte får beblanda sig med..

   Gilla

 • ruben

  Söker man på ”kyrka vandaliserad” blir det 15900 träffar. Söker man på ”moské vandaliserad” blir det 2690 träffar. Antalet träffar ger inte hela sanningen men åtminstone en bra vink om hur det förmodligen ligger till. Jag tänker på hur undersökningen utförts. Varför kollar man inte upp anmälda fall och dömda fall? En del misstänkt moskévandalism, hade även orsakats av egna medlemmar pga slarv. Inslaget i går kändes så uppenbart konstgjort med fel fokus. Moskévandalismen är inte mer allvarligt än kyrkovandalismen. Vad håller de på med? Det känns, som en gammal kommunistrepublik har släppts ut och spökar omkring i etern.

  Gilla

  • ruben

   Använder man Google sökmotor, får man 107000 träffar för kyrkor respektive 22000 för moskéer. Liknande förhållande i antal.

   Gilla

 • Björn

  I landet med en feministisk regering borde någon reagera över att inte en enda kvinna syntes på bilderna inifrån moskén.
  Fast det är klart när det gäller islam och muslimer är ju förståelsen en helt annan. Då är det okej att utestänga det ena könet.
  Undrar hur det hade låtit om man gjort så i en kristen kyrka?
  Jag försvarar verkligen inte de som begår attentat mot något eller någon. Det är inte acceptabelt. Jag är dock sjukt trött på det ständiga fjäskandet för en religion som inte hör hemma någonstans på 2000-talet.

  Gilla

  • Mia

   Det borde vara moskébesökarnas sak att betämma hur man ska placera sig och inte de som aldrig satt sin fot där.
   Jag skulle inte vilja ligga där på golvet med rumpan i vädret omgiven av män tätt intill och jag antar att de flesta muslimska kvinnor ändå mindre vill det.
   De har sin egen plats dit de ockå brukar ta med sina små barn.

   Likadant i en judisk synagoga trots att man där sitter i vanliga bänkar. Men att judar i många olika sammanhang – bland annat om slakt – har samma regler som muslimer brukar sällan störa någon.

   Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Får man undra i detta landet? I så fall undrar jag vad som gått snett en gång i tiden i en viss familj. Nåt synes det mig vara.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Mattias_Gardell

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara lugn, justieminster Morgan.J är enligt SVT mycket upprörd över dessa attacker mot svenska heliga moskéer och vill ge svensk polis utökade befogenheter att bedriva kameraövervakning för att skydda den fredliga religionen islam och deras moskéer.

  Gilla

 • Jörgen

  Tänk att så många pundhuvuden ömkar för denna religion i sverige, en religion som vill ta livet av dessa pundhuvuden som gråter varje gång en sektmedlem tänder på sin moskee.

  Gilla

 • Villy

  Detta var oförbehållsamt en av de mer vinklade ”nyheterna” Aktuellt visat. Efterföljande intervju var grädde på moset.

  Den vanligaste orsaken till att det brinner i moskéer kan sökas inom dess väggar. Vem som genomför skadegörelsen och graffitin är det ingen som vet.

  Inte tillstymmelse till sant, relevant och konsekvensneutralt.

  Men numera vet de flesta hur exvis. Aktuellt jobbar, därför är denna vinklade ”nyhet” i sig kontraproduktiv mot sitt syfte. Vi har snabbt anammat DDR-medborgarnas hantering av en totalitär regims metoder.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Attacker mot moskéer kan mycket väl vara utförda av rivaliserande muslimska grupper.

  Gilla

  • Macke

   Läs vad Thoralf har skrivet med en lång artikel om Aktuellts inslag.
   Med den efterföljande intervjun med progranledd. Nike Nylander.
   Läser man bakom Thoralfs rader så förstår man hur han kände sig.
   Samt avslutningen med att på SD:s foldrar ritas det hakors på samt gärningsmannen har erkänt men ändock lägger åklagaren ned fallet.

   Thoralfs rubrik säger en hel del:
   ”Vilken falsk skitstövel”

   Thoralf skriver bl.a.:
   ”Egentligen är det helt häpnadsväckande hur journalisten Nike Nylander undviker att ställa kritiska frågor till justitieminister Morgan Johansson. Som gång på gång lägger skulden på SD i förtäckta ordalag utan att Nike Nylander reagerar på detta. Hela intervjun blir mer eller mindre en fars där Nike Nylander tillåter Morgan Johansson att gång på gång beskylla vissa högergrupper för attackerna mot moskéerna;”

   ”Det enda Nike Nylander orkade kläcka ur sig under intervjun är att undersökningen är gjord av Mattias Gardell inte pekar ut vem som ligger bakom attackerna.”

   Thoralfs ps
   Med att ”Fuck Trump” går bra och är roligt men ”Fuck islam” blev anmäld här för hets mot folkgrupp.
   http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/11/11540392-vilken-falsk-skitstovel/

   Gilla

  • Macke

   Thoralf har skriven en intressant artikel om en brand i en moské strax utanför i Smedby.
   Vilket polisen mörkade och lade ner undersökningen.

   ”Kalmarpolisen mörkade mordbrand?”
   http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/01/11538189-kalmarpolisen-morkade-mordbrand/

   Gilla

 • svensson

  Puckot Mollgan kunde lika gärna nämnt SD vid namn inte ens en idiot kunde missa vad han menade. Ex det partiet som ” går starkt framåt i opinionsundersökningar” Sossarna är hysteriskt ängsliga att släppa taget om köttgrytorna, räkna med mycket fulspel från kräken.

  Gilla

  • Macke

   Sedan SD kom in i riksdagen har det tredje största partiet fått skullden för allt oavsett som inte går i de andras linje och media.
   Efter att SD kom in i riksdagen -10 och valet efter skulle de åka ut och där med basta.
   Räkna med att sossarna och media kommer att göra allt vad de förmår när de är hysteriskt byxis innan valet när SD:s siffror stiger brant uppåt..
   När S partiet nu själva rasar som ett vattenfall.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: