Från Singapore rapporteras att alla går att integrera utom muslimer


UTRIKES. Toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har pågått sedan klockan 03 i natt svensk tid. Enligt Donald Trump går det ”verkligen fantastiskt”.

Vi avstår från att kommentera eftersom det som hörs på nyheterna är gissningar för jag gissar att SVT och SR och de andra inte hade någon med på mötet som hör vad som sägs.

Vi ska i stället skriva lite om platsen för mötet. Singapore, som blev självständigt från det muslimska Malaysia den 9 augusti 1965 och sedan dess byggt upp en djungelhåla till ett av världens rikaste och mest demokratiska länder.

Var tredje person som rest från Sverige för att slåss för IS och andra terrorgrupper är födda här, har gått på svenskt dagis och är uppväxta med Astrid Lindgren och Krakel Spektakel. Det skriver DN:s Erik Helmerson i en ledare angående den nya rapporten om de svenska terrorresenärerna. ”Jag vet faktiskt inte om ett integrationsfiasko kan gestaltas mycket tydligare än så”, tillägger Helmersson. 

-Om Pettersson utgår från att herr Helmerssons uppgifter är riktiga så innebär det att 2/3 av de ”svenska” jihadisterna inte är födda och uppvuxna här. Min slutsats blir då att om vi inte släppt in muslimer i landet så hade vi sluppit att den första tredjedelen blivit jihadister.

Som vanligt skyller DN och andra på utanförskapsområden, fattigdom, arbetslöshet och så vidare. Men jag hör inte talas om några zigenare som är jihadister och självmordsbombare och om PK:s teori om utanförskapet stämde borde de stå i kö för att spränga sig själva och andra i luften.

Det är helt enkel muslimer och islam som är ett integrationsfiasko, det går inte att integrera troende muslimer. Däremot är det betydligt mindre problem med invandrare från Kina, Thailand, Indien, Ukrainaoch andra ickemuslimska länder.

Singapores grundare är död. Lee Kuan Yew, dog för några år sedan. Han var Singapores förste premiärminister och blev 91 år gammal. Han har tillskrivits äran för att Singapore förvandlades från en brittisk djungelutpost med malariaplåga till ett materiellt välmående centrum för finansvärlden och för global handel. Lee Kuan Yew var en av grundarna till partiet PAP, som styrt sedan 1959, och var den som satt vid rodret när Singapore bröt sig loss från Malaysia 1965.

Lee Kuan Yew book

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen.

Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och tills helt nyligen var en landets mest inflytelserika politiker. Singapore framhävs ofta som ett land som lyckats och där mångkulturen lever och frodas. C:a 15 % av befolkningen är muslimer.

Lee Kuan Yew släppte en ny bok i januari 2011 med titeln ”Hard Truths To Keep Singapore Going”. I boken beskriver Lee Kuan Yew Singapores erfarenheter med multikultur. Han har en del saker att säga om integration som inte lär uppskattas av svenska politiker.

Lee skriver ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi, i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land. Om du frågar mig om mina observationer så säger jag att våra andra folkgrupper integreras bättre – vänskap, äktenskap mellan indier och kineser – än muslimerna. Det är resultatet av den plötsliga tillströmningen av muslimer från arabländerna. Jag tror inte muslimerna socialt orsakar några problem men de håller sig för sig själva”.

Mr Lee berättar hur hans egen generation av politiker som arbetade med honom har integrerats väl, bland annat genom att sitta ner och äta tillsammans. Han säger : ”Går du på en skola med muslimska och andra elever finns det en halal och icke-halal avdelning, å även universiteten och muslimerna sitter separat för att inte komma i kontakt med något som är ”förorenat” enligt deras tro. ”Det blir en social klyfta… ”
Resultatet blir en ”slöja” över muslimerna. På frågan vad muslimer i Singapore behöver göra för att integreras, svarar han: ”Var mindre strikt med islamiska ceremonier och säg” Okej, jag äter med er. ‘”

─ Pettersson noterar speciellt några saker, som Lee nämner ” Jag skulle säga att vi idag kan integrera alla religioner och raser utom islam och muslimer och att Singapore utvecklades positivt tills vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land” det kommer ni garanterat inte få läsa  om i svenska medier…

Forbes  BBC Heraldsun   Straitstimes

Singapore


One response to “Från Singapore rapporteras att alla går att integrera utom muslimer

 • Grune

  Vad jag förstår så kommer mötet att handla om Nord-Koreas avveckling av kärnvapen.
  Nu undrar man ju varför det bara är vissa länder i världen som har rätt att ha dessa vapen. Jag menar att hur många människor i världen kräver att USA,Ryssland och Kina skall förstöra sina kärnvapen ????
  Är det så att dessa länder har rättigheter och alla andra länder på jorden bara har skyldigheter ?????
  Jag försvarar absolut inte kärnvapenländerna på något vis, utan vill ha en kärnvapenfri jord.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: