Problemet är inte en dum fråga, problemet är den åttonde dumma frågan i rad från SVT…

INVANDRING. Asylinvandringen är en kostnad rapporterade vi och SVT igår, och det finns inget som tyder på att det kommer att ändra sig trots statsminister Löfven, andra politiker och journalisters löften om att invandringen blir en förtjänst på lite sikt. 

Varje asylmigrant innebär en genomsnittlig kostnad på 74 000 kr per år. De här kostnaderna har vi på alternativmedia, Sverigedemokraterna, nationalekonom Tino Sanandaji med flera tjatat om i åratal och blivit kallade rasister, nazister, fascister och faktaförnekare för att vi påpekat att det är MINUS för varje svensk och för välfärden.

Nu har man hittat Joakim Ruist, en politiskt korrekt och invandrarvänlig nationalekonomen – som kommit till samma slutsats som alla rasister.

Joakim Ruist, har dock svårt att svara när SVT:s programledare står och ifrågasätter om man borde forska och lägga fram fakta under ett valår, det är minst sagt pinsamt av public service…

Joakim förklarar på sin blogg “…Problemet i den här intervjun var inte en dum fråga. Det var att den var den åttonde dumma frågan i rad. Och framför allt att det i sin tur var ett utslag av att syftet med intervjun var det som idag är den största bristen hos våra inflytelserika medier Aktuellt, Agenda och Studio Ett: Man väljer att framställa konflikt framför att försöka bidra till kunskap. Det har irriterat mig hundratals gånger som lyssnare…”

35 thoughts on “Problemet är inte en dum fråga, problemet är den åttonde dumma frågan i rad från SVT…

 1. Reportern frågar Joakim om han räknat med nytto-effekterna, att ev. invandrare tar sk. låg-löne-jobb ….. VARFÖR FRÅGAR INTE REPORTERN OM MISSNÖJE/KOSTNADS-EFFEKTERNA AV ÖKADE BROTT !?

  Klart att 74 000kr /år är löjligt lågt räknat !

  Idiotin är fullständig.

  4-år till i sönderfall … eller FÖRSTÅND !

 2. Denna forskning bygger i stora delar på tidsperioder då invandringen i huvudsak var europeisk. Det är en parameter, som forskaren inte verkar ha tagit med i sina beräkningar.

 3. “Enligt Eurostat finns det cirka 328 tusen pensionärer som lever under gränsen för relativ fattigdom i Sverige. Detta är den högsta andelen i Norden”. Detta gör Feministregeringen glada och siktar på målet
  1 000 000 000 skitsvenskar som bara kostar, gör ingenting för vi har våra “vänner” som röstar på oss ändå!
  Tycker också att Mia och Sanna samt PK skall kolla in Artikeln i Samhällsnytt om tandvårdskostnader, ursäkta PK men måtte Era tänder ruttna bort i pur kärlek till mångfalden.

 4. Ber att få citera Graucho Marx:
  “Krångla inte till diskussionen genom att komma dragande med fakta”!

  Elon

 5. Jag ifrågasätter att Joakim Ruist verkligen har forskat på flyktingar. Mest troligt har ha forskat på asylsökande. En som flytt för sitt liv ställer inte orimliga krav och är tacksam för tak över huvudet, kläder på kroppen och mat i magen. En sådan person försöker anpassa sig, hjälpa till efter bästa förmåga och återvända så fort faran är över då den troligaste orsaken till flykten är regimkritik.

 6. Hon hade säkert ägnat hela dagen åt att tänka ut vilka frågor hon skulle ställa samt tagit hjälp av andra medarbetare på redaktionen.
  Hennes intervju var ju tydligt politiskt färjad och hade bara ett syfte att tala om att detta är ett ämne man inte tar upp.
  Det måste ha varit en kalldusch för Joakim Ruist att bli intervjuade av denna totalt okunniga och ignorant programledare.
  SVT opartiskt dra den om rödluvan i stället.

 7. “JAG STÅR UPP FÖR ASYLRÄTTEN….” säger Stefan Löven på order av Socialdemokraternas partistyrelse, så vill ni ha mer av detta ska ni rösta på Socialdemokraterna! De gav tillsammans med Miljöpartiet 9000 Afghanska unga män utan asylskäl rätt att stanna, dvs asyl med allt vad det betyder! Vet folk skillnaden mellan arbetskraftsinvandring och asylsökande ? Tyvärr inte! Detta blir GIGANTISKA kostnader då de även ges rätt att ta hela släkten till Sverige! Du betalar! Afghaner är överrepresenterade i våldtäkter, knarkförsäljning och andra mycket grova brott!!!

  • Den som får flyktingstatus dvs. asyl har rätt till försörjning av staten livet ut, 74000.-kr per år är c:a 6000-7000:-kr per månad och är en alldeles för låg summa, jag gissar på minst det dubbla och för handikappade asylsökande med assistanshjälp MINST det fyrdubbla, dvs LÄGST 500.000kr per år!!! En assistent som ska dra runt ett sådant där paket i rullstol med taxiresor etc. kostar säkert bara i lön 300.000kr/år till assistentbolaget! Två sådana anhöriga per asylsökande och vi hamnar på ASTRONOMISKA TAL….

   • Det är en statistikt framtagen summa, (om du har två bilar och din granne ingen så har ni båda var sin) och det beror på att kommer man i tiktigt arbete blir det lönsamt.
    Det hade säkert fungerat bättre men ett lägre antal . Forskaren sade ju att asylinvandring skulle göras av humanitära skäl.
    Min tes som folk gärna får ifrågasätta att döma av de tre tummarna ner. (Tack för responsen ) är.
    Om Sverige hade tagit in en bråkdel och tagit hand om dom ordentligare så hade vi inte haft hälften av problemen.
    Trevlig länk nedan.
    https://youtu.be/9McyU9X1ErQ

 8. Jag har försökt hitta minsta lilla notis i MSM om denna forskning, men…….nada.
  I och för sig inte märkligt, men inte ens kritik.
  Det gör ju att jag blir helt säker på att det är en mycket seriös forskningrapport

 9. Det är pinsamt att behöva lyssna till en så outbildad kvinna,och sådana naivt riktade frågor…
  “Hela” hennes frågelista,gjorde ju honom fullständigt mållös och vem blev inte det ?
  Nu visste kanske vissa sedan tidigare,på vilken nivå vi bör underhålla oss med dessa PK-ister…..
  Men nog tillhörde han dem,som liksom jag sällan eller aldrig lyssnar/tittar på deras propaganda. Åtminstone av hans miner att döma.
  🙁

 10. SVT = Sveriges Våp Tänker.
  Det är så sjukt att till varje pris ska SVT misstänkliggöra en rapport som försöker ge svar på är invandringen till vårt land en bra affär.
  Svaret kunde vara ja, om rätt personer kommer och de snabbt får arbete och bidrar till vårt gemensamma bästa.
  Men inte som nu är och har varit sedan adelsmannen nästlade sig in i S.

 11. Det är ju möjligt att leka lite med siffror om jag ponerar att det är 2 miljoner av den typen av invandrare, så landar siffran 148 miljarder / år om varje individ kostar 74000, nu vet jag ju inte hur många som man skall räkna med……..
  Vet ju inte heller om 74000 är för högt eller för lågt räknat.
  Önskan finns om fakta !

 12. Han svarar inte riktigt som journalisten vill.
  Hon stoppar han svar i halsen på honom, men han har en annan åsikt.

 13. Den totala kostnaden per år kan kanske också vara intressant.
  Är det 74 000 × antalet som har kommit de senaste 10 åren eller?
  Jag har absolut inget emot invandrare, men politiken är jag tveksam till. Facit finns ju.

  • Det var också den enda punkt i hans arbete som jag funderade över.De verkliga invandrare som anlänt sedan 1980,går ju inte att jämföra med de islamistiska analfabeter från Bush och Öken som anlände 2014/15…De första var ju till största delen yrkesutbildade och hade levt i Europa,och i vår infödda kultur.
   De sist anlända kommer ju från en helt annan värld….

 14. En annan sak.Har ni märkt att Löfven har slutat säga “utmaning” ?Nu säger han som det är,problem.Också ett valfläsk kan man tänka sig.

  • Ja, säger man utmaning får man skrattarna på sin sida och det är inga snälla skratt.

 15. Ja, ska man säga att jorden rund när den politiska sanningen är att den är platt?
  Det var modigt och bra gjort.

 16. Det intressanta med siffran 74 000 är den siffra som inte redovisas. Siffran syftar på asylinvandrare, men utelämnar alla anhöriga som kommer efter. Detta tar Johan Westerholm på Ledarsidorna upp.

  Tror någon att pappa och mamma Muhammed kommer att bli självförsörjande under en överskådlig tid? Kommer de någonsin att bli det?

  Siffran 74 000 är nog rejält i underkant.

 17. Jag håller med, PINSAMT SVT. Man kan tro att hon är mellanstadieelev som är programledare. Pinsamt SVT. Vilka korkade frågor. Skicka henne på utbildning.
  Tänk om vi skulle sluta forska om och förbjud att tala om allt som kostar pengar i samhället. Det vore ett paradis för det ultra spenderande partiet Socialdemokraterna. Kör igång sedelpressarna och ös pengar över folket, ju mörkare hy du har ju mer pengar får du.

  • Jag har hört från en säker sosseminister att det är bara pursvenskar som kostar från vaggan till graven, stort grattis PK hoppas Ni lider av det varje dag.

 18. Jämförelsen att svenskar som jobbar i låglöneyrken också skulle vara kostnader för samhället var nästan mer än man kan smälte, även från SVT. Något mer idiotiskt har jag inte hört på länge. Alla svenskar som jobbar och betalar skatt, liksom deras föräldrar och så vidare, är samhällets stöttepelare, de betalar skatt och avgifter så att även hon som var programledare kan få ut en lön. Trots hennes låga förmåga att förstå kostnader för invandring och migranter som inte hinner komma i arbete på tiotals år, är tusenfalt oss andra som jobbat sedan ungdomsåren, och beskattats på miljoner.

  • Skamligt att ge sig på lågavlönade, men det blev verkligen ett markant klassamhälle under alliansen vid makten. Och det bara fortsätter. Egentligen började föraktet mot sjuka och arbetslösa redan på 90-talet. EUs synsätt på workfare och massförtidspensioneringarna, varav de flesta var från Balkan och Menaländerna. Det har vi svenskar bestraffats för i årtionden.

 19. Haveriet i Aktuellt……………..

  “Här ifrågasätter SVT-reportern att forskaren Joakim Ruist skrivit rapport om invandring…………….

  https://nyheteridag.se/haveriet-i-aktuellt-har-ifragasatter-svt-reportern-att-forskaren-skrivit-rapport-om-invandring-kan-anvandas-i-valrorelsen/

  Tino Sanandaji kommenterar detta journalistiskt arbete på SVT……

  “Veckans must-see TV är härdsmälta där Joakim Ruist anklagande krävs på svar av SVT för att han forskar på invandringens kostnader.
  Ruists mållösa reaktion när journalisten ifrågasätter om man borde forska om fakta under valår är talande.

  Det visar skillnaden mellan forskare som drivs av sanningssökande och journalister som drivs av agendasättande verklighetsmanipulation.
  SVT använder återigen tricket att utmåla Sandro Scocco som forskningsexpert som ifrågasätter Joakim Ruist, genom att vagt säga ”ekonom”.

  Men alla som läst några poäng är ekonomer, det finns hundratusentals ekonomer i Sverige. Journalisternas syn är alla dessa är forskare, ekonom som ekonom!

  Det är en enorm skillnad mot forskare som har forskartitel, forskarutbildning och forskningsexpertis och vars alster genomgår vetenskaplig granskning av andra forskare. Scocco uppfyller 0 av dessa kritiker, han är lika mycket forskare som Donald Trump och Camila Läckberg.

  Att utnämna sig till chefekonom kan vem som helst göra.
  Sandro Scocoo är liksom SVT:s historieexpter Henric Arnstad en vänstertroll som gett sig själv en låtsastitel och som journalisterna lyfter fram då de inte kan hitta riktiga experter som säger det nonsens de vill sprida. Ni kan se och döma själv om SVT har en agenda eller inte.”

  • Visst f-n har SVT en agenda som är så vänster så att den igår återigen kantrade ordentligt, när “journalisten” Bouvin försökte leva upp till sin nordkoreanska kollegas klass.
   Detta SVT-fiasko kryddades därefter med “ekot” Scocco, som svamlade osammanhänget om något där jag tror han själv inte begrep vad han sa.
   Ruskigt att detta kallas public service.

Kommentera