Asylinvandringen är en kostnad


Det kommer knappast som en överraskning för de som inte blundat. ESO, en självständig kommitté under Finansdepartementet, konstaterar i en rapport att asylinvandringen är en kostnad för samhället.

Idag släpps rapporten som bl.a. visar att integrationen misslyckats och att varje flykting utgör en genomsnittlig kostnad på 74 000 kronor per år.

ESO:s studie visar att sysselsättningsgraden hos dessa flyktingar försämrats, att integrationen blivit sämre, att gapet mellan manliga och kvinnliga flyktingar alltjämt är stort och att asylinvandringen är en kostnad för samhället, både på kort och lång sikt.

Den beräknade kostnaden för en asylinvandrare är 74 000 kronor per år, beräknat på dennes livstid i Sverige. 2015 låg den kostnaden på 60 000 kronor per år. Kostnaden för asylinvandrare är som högst de första åren, men inte ens på lång sikt kommer deras bidrag till statskassan att täcka underskottet för de första åren.

Nu har vi det svart på vitt. Asylinvandrare är och förblir en kostnad.

SVT


42 responses to “Asylinvandringen är en kostnad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: