Tiotal ”stockholmare” åkte färdtjänst för 19 miljoner


BROTTSLIGHET & SKATTER. Ett tiotal personer i Stockholms län reste med färdtjänst för i genomsnitt två miljoner kronor vardera under förra året. Det motsvarar 20–30 resor per dag eller dagliga resor på 40–90 mil. Resandet ska nu granskas av landstinget. 

– Det kan handla om allt från rena olagligheter till personer som har så allvarliga sociala problem att de i princip bosatt sig i en färdtjänsttaxi, säger kristdemokraten Fredrik Wallén, ordförande i trafiknämndens färdtjänstutskott, till Dagens Nyheter.

De flitiga resenärerna kostade skattebetalarna sammanlagt 19,4 miljoner kronor under fjolåret. Färdtjänsten kostar total 1,4 miljarder för Stockholms Landsting och utnyttjas av 70.000 personer i Stockholms län.

-Pettersson undrar hur sådana fakturor kan gå igenom. Gör jag ett räkneexperiment och räknar med en milkostnad på 300 kr, som verkar vara ett normalpris i Stockholm, så har var och en av bedragarna i snitt åkt 6.600 mil per år eller 18 mil om dagen i 365 dagar.

Så jag tror inte dessa färdtjänståkare finns i verkligheten och förutsätter att Taxibolagen är avstängda tills vidare. Utan att ha en aning vilka bedragarna är så gissar jag att vi hamnar i Mellanöstern och det är inte fördomar utan erfarenhet…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


10 responses to “Tiotal ”stockholmare” åkte färdtjänst för 19 miljoner

 • Jhonsson

  Har fått en del erfarenhet av att ha arbetat i några Mena-länderna.
  Det är bara att konstatera att Thomas Gur har alldeles rätt.
  Men att få någon politiker att lyssna på någon, som har rätt, är ju omöjligt

  Liked by 1 person

 • Ståfräs

  Det är alla muslimers rätt att åka färdtjänsttaxi, allt annat är rasistiskt, hälsar Feministregeringen o Alliansen.
  Det blir lönsamt på sikt.
  Däremot kommer vi höja kostnaden för rullatorer, hemtjänsten, läkarbesök, medicin för Svenska pensionärer, som bara kostar från vaggan till graven.

  Gilla

 • ruben

  Håller med om det. Okunnigt att blanda ihop erfarenhet med fördomar. Färdtjänstfusket liknar delar av assistansfusket. Ett samarbete mellan kriminella släktingar kan göra stora pengar, speciellt om myndighetsanställda, som skulle vilja kontrollera och reglera saken kan utsättas för hot. Det är alldeles för mycket nu och mörkertalet vill nog ingen ens veta.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Kan det ha varit brosscchan som körde taxi?

  Liked by 1 person

 • Kenth Andersson

  19 miljoner, mycket färdtjänst blir det i stenrika och resursstarka Svedala !
  Vem är förvånad över denna uppgift i dagens kriminella svenska anarkisamhälle i fritt fall ?
  Är personligen inte det minsta förvånad längre man har tyvärr blivit luttrad och härdad vilket naturligtvis inte sunt och på sikt farligt men inte konstigt att man blir när det gäller brottslighet i 7 klöverns trygga Sverige eftersom inget resultat från makthavare, polis och det övriga rättsväsendet uppvisas utan man visar bara en patetisk ryggradslös feghet och ynkedom gentemot kriminella parasiter som hånskrattande bara tackar och bockar.

  Liked by 1 person

 • Argus

  Det fullkomligen kryllar av dåliga nyheter ett knappt halvår kvar till valet. Det är bara att hoppas att ”Nisse i Hökarängens” minne är längre än en guldfisks och att han röstar bort korrumperade politiker i höst.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Eftersom jag har arbetat och varit bosatt i mellersta östern och därmed har stor erfarenhet av dessa storskojare så undviker jag all form av någon som helst kontakt med folk från just mellersta östern.
  Jag begär alltid svensk vårdpersonal. Jag har varit tvungen, efter 40 år, att byta tandklinik eftersom det endast, till slut, fanns folk från mellersta östern. Jag undviker all form av handel där folk från mellersta östern är inblandade.
  Tja, det blir svårare och svårare eftersom Sverige numer liknar en blandning mellan Beirut och Mogadishu!!!!!

  Liked by 1 person

  • Peter Andersson

   Håller med dig , omöjligt att göra någon som helst affär med Mena folk. Betydligt lättare med någon från Nigeria. 🙂

   Gilla

 • age

  Vissa grupper har vissa fördelar i vårt fosterland!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja, det är de av 7 klövern utsedda stackars utsatta grupperna som lider svårt i dagens mångkulturella trygga Sverige och vilka dessa grupper är vet naturligtvis alla som flitigt debatterar här på Petterson !
   Så länge infödda hederliga arbetande och skattebetalande av etablissemanget föraktade s.k vanliga svenskar finns så ska väl dessa stackars grupper med bland annat pensionsräddare kunna hållas vid liv ?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: