Islamisten Ebtisam Aldebe (C) utreds för ekonomiskt fusk

ISLAM. Efter skandalen med shariadomen i Solna tingsrätt stängdes två av nämndemännen i fallet av varav den ena, Ebtisam Aldebe – nominerad av Centerpartiet, överklagat. JO ska nu granska den uppmärksammade domen där mannen bedömdes komma från en “finare familj”.

Enligt TV4 Nyheterna utreds nu Ebtisam Aldebe för misstänkt fusk med ersättning; hon ska 2017 ha hänvisat till förlorad inkomst från en stiftelse hon arbetet åt, en stiftelse som drivs av maken och före detta centerpartisten och islamisten Mahmoud Aldebe men som betalat varken skatt eller arbetsgivaravgift de senaste tre åren.

Stiftelsen Kultur och Integration har en förmögenhet på knappt två miljoner kronor och verksamheten beskrivs på följande sätt: ”Att underlätta och verka för social integration samt bekämpa alkoholmissbruk, droger och kriminalitet i all dess former.”

Under 2017 har Solna tingsrätt betalat Aldebe drygt 82 000 i ersättning för påstådd inkomstförlust.

Om Ebtisam Aldebe på bloggen…

Om Mahmoud Aldebe på bloggen…

8 thoughts on “Islamisten Ebtisam Aldebe (C) utreds för ekonomiskt fusk

 1. Vad innebär finare familj i dom kretsarna?
  Mest söner eller mest getter finast bil.
  Högst bidrag.

 2. Viljan och motiven att betala skatt är en kulturell egenskap. I många länder gäller, antingen tillhör du en fin familj och njuter av att familjens delar ut tjänster eller ersättningar. Är du fattig gäller, för mannen att skaffa sig fina vänner, för den unga kvinnan att gifta sig fint. Ju yngre dess bättre är marknadspriset.

 3. Politikerna har ansvar för vad de ställer till.
  Nu avgår hela bunten avdankade politiker från Karolinska sjukhuset när det sanningen uppdagas.
  Det blev Europas dyraste sjukhus i lilla Sverige, genom korruption.
  Där härjade bland annat “kannibalen” och “makaronen”.
  Politikerna får inte stiga åt sidan, de måsta stå för vad de gjort.
  Samma dravel med trafikverket, sjöfartsverket (helikoptrarna) och svenska akademien.
  Med politiska uppdraget följer ett stort ansvar.
  Politikerna har släppt in all världens brottslingar som naturligtvis drabbar folket, och ingen annan än politikerna skall lastas för skadan.
  Moderaterna tror att Reinfeldts öppna hjärtan är glömt, när de tillsätter Kristersson.
  Skadan är skedd och Moderaterna skall inte styra i fortsättningen.

 4. Det blir intressant att se om denna muslimska Fadous – El sakka kommer att vinna målet i dag mot Kunskapskolan i Helsingborg för att hon blev av med jobbet på skolan för att hon vägrade skaka hand med en manlig kollega. Hon är fräck nog till att kräva skolan på 120 000 kronor. Det är beklagligt att det finns nyttiga idioter som företräder henne mot skolan.

 5. Härligt att detta utreds !!! Ännu härligare om utredningen kommer fram till att fusk förekommit. Vad säger Annie då ?

 6. Vad säger mångkulturella partilerare Annie Lööf och stöttar hon nu sin stackars förmodligen missförstådda politiska kollega och f.d nämndeman i kampen mot rättvisan ?

Kommentera