Muhammed Abdelrada får sänkt straff av Hovrätten


BROTTSLIGHET. Muhammed Hassan Abdelrada, 26, dömdes tidigare i år av Malmö tingsrätt till tolv års fängelse för medhjälp till mordförsök. Nu sänker hovrätten påföljden till tio års fängelse.

Hovrätten över Skåne och Blekinge menar att 12 års fängelse är en för strängt straff för brottet och ändrar därför tingsrättens dom. Detta trots att herr Abdelrada är dömd för ett stort antal grova brott tidigare och trots att han vägrat berätta vilka det var som sköt Maysem, något som resulterat i att dessa personer inte har kunnat identifieras och lagföras, utan fortfarande är på fri fot och fortsätter sin kriminella bana.

Hovrätten förkortar också strafftiden ytterligare, genom att räkna av den tid Muhammed satt frihetsberövad i Danmark där han greps efter att ha försökt undkomma den svenska rättvisan. Den tid han suttit häktad i Sverige i avvaktan på rättegång räknas också bort, liksom en tredjedel av av de tio åren. Så i praktiken är de tolv års fängelse araben dömdes till i tingsrätten ner i sex år på lyxig anstalt.

TIDIGARE 2018-01-25. Arab lurade sin arabiske vän till planerad avrättning

BROTTSLIGHET. Mannen körde sin mångårige vän till en planerad avrättning. Trots att den 25-årige mannen träffades av flera skott överlevde han och nu döms en 26-åring till tolv års fängelse för medhjälp till mordförsök.

När den 26-årige mannen,  Hassan Muhammed Abdelrada, parkerade bilen på Dansörgatan i Malmö fick 25-åringen, Maysem Mekawis Salim,  direkt känslan att hans mångårige vän hade ”sålt honom”. Någon sekund efter att föraren hade försvunnit bakom en byggnad ska minst sju skott ha avlossats in i bilen, men trots att Maaysem träffades i huvudet, ryggen, bålen och armarna överlevde han eftersom han bar en skyddsväst.

– Skjutningen var ett rent avrättningsförsök och målsäganden satt i bilen helt utan möjligt att komma därifrån och utan möjlighet att försvara sig. Den tilltalade, Abdelrama och skytten har gjort precis allting för att det här brottet ska fullbordas. Det är förmodligen skyddsvästen och det förhållande att ambulansen kom snabbt på plats som gör att den här killen klarar sig, säger rättens ordförande Dag Cohen, chefsrådman vid Malmö tingsrätt.

Förutom aspekten att det var nära att mordet fullbordades väger rätten även in att 26-åringen var offrets bäste vän, som han litade på till hundra procent.

– Den tilltalade har brutit det förtroendet som målsäganden hade för honom. Allt det där gör att tingsrätten tycker att det är ett väldigt högt straffvärde för den här gärningen. Dessutom har ju målsägande fått väldigt, väldigt svåra kroppsskador som kommer att ge honom men för livet.

Även om det rör sig om medhjälp till ett försöksbrott anser Malmö tingsrätt att 26-åringens agerande kan ligga nära ansvaret för själva mordförsöket.

– Han döms som medhjälpare, men tingsrätten anser att den tilltalades agerande ligger väldigt nära gärningsmannaskap. Han är mycket nära att ses som gärningsman. Hans uppgifter var två: dels att utnyttja det förtroende som målsäganden hade för honom, dels föra honom till platsen. Vidare låg hans insats så nära i tiden för själva avrättningsförsöket, säger Dag Cohen.

Enligt åtalet ska det ha rört sig om två gärningsmän. Någon misstänkt för själva mordförsöket har dock polisen inte lyckats gripa.

Den skjutne 25-åringen är storebror till två män som på mindre än tolv månader har skjutits ihjäl i Malmö, se nedan.

-Pettersson säger 11,5 år för medhjälp. Alltid något…

Malmö Tingsrätt B 3107-17

TIDIGARE 2018-01-21. Historien om tre pixelhuvud som var bröder

MEDIA OCH INVANDRING. Tre bröder i en familj har skjutits i Malmö inom loppet av ett år. I söndags mördades den yngste av dem, en 21-åring, på öppen gata.

Historien om bröderna är också berättelsen om livet i Malmös undre värld: Våldet, vänners dödssvek och försöken att ta sig ut ur kriminaliteten.

Tre bröder. Tre pixelhuvuden.

 • En 23-åring: ihjälskjuten i en bil den 4 mars 2017.
 • En 25-åring: beskjuts den 29 mars 2017 men överlever tack vare skottsäker väst och vård.
 • En 21-åring: skjuts till döds den 14 januari 2018 efter att ha stigit ur en taxi.

-Pettersson läser om de tre bröderna på Expressen/Kvällsposten och det är en tragisk historia, men grabbarna har haft sin chans att gå i skola, skaffa sig utbildning, arbete och framtid men de valde att bli kriminella.

De hade nog haft större chans att överleva hemma i Irak.

 • Akram Mekawi Salim, 23-åringen kallad i media. Mördades den 4 mars 2017.
 •  Maysem Mekawis Salim, 25, överlevde den 29 mars 2017, tack vare skottsäker väst. Kanske bäst han drar till Irak, Malmö är för farligt.
 • Amir Mekawi Salim, 21 , mördades den 14 januari 2018. Lillebror Amir tillhörde Jönsson-ligans övermän. Läs HÄR.

Det är illa när människor dör men detta var inga medborgare, de var motborgare, grovt yrkeskriminella som gått alla chanser man kan begära.

 

 


8 responses to “Muhammed Abdelrada får sänkt straff av Hovrätten

 • Jhonsson

  De ”nyanländas” rabattkort i våra domstolar gäller med osviklig säkerhet
  Varför,är det,så?

  Gilla

 • Kent

  10 eller 12 år kan kvitta bara det blir utvisning på livstid.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte till 10-års fängelse, finns inga fängelser i Sverige bara i länder där brottslingarna är mindre värda än hederliga medborgare vilket inte är fallet i vårat trygga och mångkulturella land !
  Det blir en vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell utan disciplin och krav och med avräknad häktestid från straffet och belöning med frigivning efter 2/3 så är denna framtida samhällsräddare snart ute igen och kan ta tag i viktiga saker och ting.
  Sverige är fantastiskt !!!!!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  De omständigheter vår så kallade hovrätt anger som skäl för den reducerade strafftiden är inte blott och bart rent förbannat nonsens – domen representerar även en brottslig handling i sig, där svenskt politiserat rättsväsende metodmässigt underlättar den kriminella verksamhet som importerats.
  Andreas.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Givetvis Pettersson eftersom tingsrätten glömde bort ”invandrarrabatten”, hoppla 87:an & Co.

  Gilla

 • gamgubben

  Destruktiva människor som politikerna valt för vårt land eftersom det skulle hjälpa oss framåt. Jag undrar mot vad?

  Gilla

 • age

  Helt i enlighet med det kontrakt som socialdemokraterna skrev med det, i vissa länder, terroriststämplade, Muslimska Brödraskapet, 1999!

  Kontraktet går att läsa på nätet.

  Socialdemokraterna, numera också i regeringen, ska enligt kontraktet bidra till att islam blir infört i Sverige.

  Känns det bra?

  Medlemmar i regeringen har troligen kontakter med denna sekt.

  Jag är rädd! — Är du också rädd?
  Har du annan åsikt eller information?
  Har jag fel? — Rätta mig i så fall!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: