Stäng

Svenskt bistånd i korruptionshärva

BISTÅND. I Colombia har åklagare börjat utreda de fredsfonder som regeringen inrättade i samband med fredsavtalet, som skrevs under med Farc-gerillan för snart två år sedan.

Sverige är en av de viktigaste givarna till det fredsuppbyggande arbetet i Colombia, och ambassadör Tommy Strömberg vill i dag inte svara på om de 180 miljoner kronorna kommer betalas ut i sin helhet.

– Det måste finnas förutsättningar för att kunna betala ut pengar, och det måste finnas en klarhet över vad de ska gå till, och att vi inte har några misstankar om att det finns oegentligheter, säger Tommy Strömberg.

– När det framkommer uppgifter från nationella aktörer och åklagarmyndigheten om att det skulle ha förekommit korruption på något sätt så välkomnar vi en utredning. Vi stödjer och har en dialog, i den mån vi kan bidra, med myndigheterna, säger Tommy Strömberg, Sveriges ambassadör i Bogotá.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson håller med, givetvis ska inget bistånd betalas ut till korruption och brottslighet. Men varför gäller detta bara Columbia. Miljardbiståndet till det så kallade ”Palestina” fortsätter år efter år trots vittnesmål att pengarna används till korruption och terrorism. Tycker ni biståndet fungerar bra så röstar ni naturligtvis på något parti i sjuklövern vid valet i höst.

Sverige är som vanligt bäst när det gäller att skänka bort pengar till andra länders medborgare.

2017 gick 46 miljarder av de svenska skattebetalarnas pengar till u-hjälp. Detta enlig siffror från OECD.

Det motsvarar drygt en procent av bruttonationalinkomsten, vilket inte bara är mest i EU utan också en rejält högre nivå än de 0,7 procent som rekommenderas av FN. I EU är det förutom Sverige bara Danmark, Storbritannien och Luxemburg som når upp till FN-rekommendationen och av dessa endast Luxemburg som är i närheten av den svenska nivån. Utanför EU ligger dock Norge på ungefär samma nivå.

Sverige betalar drygt tre gånger så mycket som snittet i OECD.

OECD

5 reaktioner på “Svenskt bistånd i korruptionshärva

 1. Tack vare, eller rättare sagt: på grund av, Miljöpartiet ,har Sverige nu uppnått nya rekordhöga nivåer på biståndet.

  Det skyfflas ut Miljarder över världen, samtidigt som det skyfflas ut Miljarder på skäggbarn och lycksökare här hemma.

  Miljöpartiet ser inga problem med att spendera andras pengar…

  Jag kan tillägga också att EU vikt totalt 447 Miljarder som ska stötta Rumänien och deras kamp mot fattigdom.
  Samtidigt tycker MP och FI att vi ska ta mot alla tiggare och zigenare här i Sverige.
  Logiskt? Knappast?
  Smart? Knappast?

  1. MiljöPartiet, MP, du menar väl MuslimPartiet?

   Sekten infiltrerar hela Sverige, t.o.m. regeringen!

 2. Tja, Palme började att försörja dessa korrupta enpartistater, alternativt terrorister, med vänsterinriktning på 1970 – talet och sedan har det ångat på av bara farten. Frihetsrörelser med höger – eller liberala åsikter ansågs vara onda medan motsvarande med kommunist – , vänsterinriktning ansågs tillhöra de goda. Stort antal av dessa ”68 – människor”, och deras ättelägg, sitter idag i beslutande positioner i det svenska samhället, hoppla alla dårar vilka i alla år röstat för detta!!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: