Norsk socialdemokratisk biståndsorganisation bötfälls för terrorstöd


Den stora socialdemokratiska biståndsorganisationen Norsk Folkehjelp har avslöjats som stor terrorfinansiär. Den kapitalstarka organisationen med över 2.000 anställda som bedriver en mycket blandad verksamhet (bl a nio asylhotell i Norge) har pumpat in tiotals miljoner i terrororganisationer som Hamas, PFLP, DFLP och olika iranska myndigheter.

Samtidigt har man uppburit omfattande stöd för sina projekt från amerikanska USAID. Genom att missbruka bidragen till stöd åt organisationer och stater som finns på USA:s listor över terrororganisationer har man
begått ett federalt brott, för vilket man nu åtalats.

För att undvika en dom för terrorfinansiering ingick Folkehjelpen häromdagen en förlikning med amerikanska justitiedepartementet som innebar att man betalade ett skadestånd på 2,025 miljoner dollar.

Norsk Folkehjelp tvangs redan 2013 återbetala flermiljonbelopp till norska staten för försnillade biståndsmedel.

Inte oväntat försvarar sig den hårt trängda Folkehjelpen genom att angripa den amerikanske advokat som uppmärksammade amerikanska myndigheter på missbruket.

Folkehjelpens supporters kallar honom ”rettskriger for Israel” och påstår att hans arbete hotar ”humanitär hjälp”.

Om det är ”humanitärt” att hjälpa terrorregimen Hamas att fortsätta sitt våldsregemente mot gazanerna liksom Margot Wallström förespråkar…

Ja, då kan man bara önska advokaten lycka till med att driva fram fler åtal mot terrorfinansierande
biståndsorganisationer.

Mer på Jihad i Malöm…

-Pettersson tycker det är dags för den amerikanske advokaten att granska den svenska regeringen och SIDA samt Svenska Kyrkan…

En stolt utrikesminister, Margot Wallström, tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

Sveriges försvarsminster Peter Hultqvist med palestinsk förtjänstorden. CLAUDIO BRESCIANI/TT


3 responses to “Norsk socialdemokratisk biståndsorganisation bötfälls för terrorstöd

 • odalkvinnan

  I Spanien visade man skjutningarna på unga män som kastade sten på israelerna. Det var ganska patetiskt, de undrade varför det rök upp små grusmoln på marken…
  Vidare säger man att samtliga europeiska länder har stött terrorn som bedrivits av Hamas i alla år. Nobels fredspris till Arafat är en Norgehistoria för sig. Där ligger svenska akademin i lä.
  Det var bra bilder som illustrerade artikeln!
  Samtliga är skolade i SSU där ett kamouflerat judehat alltid har grasserat. Man säger att man inte är antisemit utan bara kritiserar Israel politiskt.
  Man visade hur Hamasanhängarna sprang runt med ett lik under skrik och vrål av skäggiga män. Ibland säger en bild mer än ord.
  Sten Andersson och Arafat var kompisar, han uttalade också att Baltstaterna inte var ockuperade av Sovjet. Googla gärna, det ger en bra insikt i hur det såg ut då och visar hur man fortsatt på den inslagna vägen

  Gilla

 • Kattsand

  Det är väl inget fel i att vara ”rättskrigare för Israel”. Jag tycker den advokaten skall känna sig hedrad.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Har aldrig litat på kommunister och sossar !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: