Problemlösning med ändliga resurser, går ekvationen ihop för Sverige?


Vad jag ofta får höra när jag nämner de många och stora problem som uppstått p.g.a. av den oansvarsfyllda invandringspolitiken är att de alla kan lösas.

Dock är det så att alla kan lösas? Om ja, som jag ser det bara teoretiskt för att alla lösningar kräver någon sorts resurser och de är ändliga.

Det är som att försöka släcka ett otal gräsbränder men om inte tillräckliga resurser (för en permanent lösning) sätts in snabbt uppstår fler nya än de man hinner släcka.

I nästa steg behövs då ännu mer resurser för att bromsa upp en vidare spridning och i bästa fall släcka dem helt.

Situation i Sverige har sedan länge löpt överstyr. Eftersom bränderna är så omfattande och många förmår inte de resurser som kan frigöras att en enda brandhärd permanent kan släckas.

Med högre skatter försöker man pressa fram mer resurser men effekten är i bästa fall kortvarig. Vad man istället därmed främjar är ”demotivation/soffliggande”, svartjobb, skatteflykt och landsflykt vilket i slutändan leder till minskande intäkter (och större orättvisor).

Själv känner jag många som vänt Sverige ryggen, en del av dem tidigare studiekolleger och arbetskollegor. Nästan utan undantag har de alla en teknisk högskoleexamen och betydande arbetslivserfarenhet i bagaget. Inte att glömma att teknisk innovation en gång var Sveriges styrka.

Inget under att de resurser som tidigare fanns till stor del nu saknas på så många håll p.g.a. att Sverige så till den milda grad «har tagit vatten över huvudet» och driver många  av de största skattebetalarna på flykt för gott.


3 responses to “Problemlösning med ändliga resurser, går ekvationen ihop för Sverige?

 • PG Eriksson

  Allt högre skatter, stigande kriminalitet & social oro leder till att produktiva och nettoinbetalande grupper börjar utvandra dvs högutbildade med kompetitiva utbildningar & färdigheter, grupper med hög nettoförmögenhet, hantverkare (elektriker & rörmokare till Norge), yngre arbetssugna människor som vill ha mer kvar i plånboken, t o m folk i offentliga sektorn flyttar (t ex sjuksköterskor) och numera ett kraftigt utflöde av pensionärer till Spanien & Portugal – kvar blir politiker, journalister, bidragstagare och deep state arbetstagare i offentliga sektorn vilket innebär att det ser dystert ut för Sveriges framtid.

  Gilla

 • Danne

  Varför lösa problem som inte behöver lösas.
  Ingenstans finns det belägg för att vi måste importera lågutbildade lycksökare från andra världsdelar. Det har ingen bäring i några beslut utan har blivit en tolkning hos vänstern som har fångat upp denna fråga eftersom kommunismen är stendöd.

  En procents målet som vi har haft för att kunna hjälpa människor i nöd där det behövs, har naggats i kanten för att vänstern,framförallt kvinnor ska kunna hitta lekkamrater till bingen.
  Nu ska vi ha båda delarna där lycksökarna kostar samhället drygt tre gånger fn:s budget för nödhjälp.
  Vill vänstern skrota hjälpen till fn för att behålla sängkamraterna?

  Lösningen är stoppa icke asylbehövande och se till att skicka pengar till nödställda kvinnor och barn. Vi behöver inte vuxna män med brottslighet som huvudintresse. Låt sedan pengarna som sparas återgå till de pensioner som vi alla luras på.

  Gilla

 • age

  Socialdemokraternas kontrakt från 1999, med muslimska brödraskapet börjar nå sitt mål: Att göra Sverige till en islamstyrd stat.
  Sverige som land är snart utraderat!
  Sverige, vårt fosterland, finns snart inte mer!

  Trivs du med utvecklingen?
  Känner du dig trygg?
  Kommer du också att rösta på SD?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: