Stäng

Små barn rånar och härjar i Helsingborg

BROTTSLIGHET. De senaste veckorna har flera personer i Helsingborgs mer centrala delar blivit utsatta för personrån i gatumiljö, skriver Polisen i Nordvästra Skåne på sin Facebooksida.  Gärningspersonerna har i några fall varit mycket unga.  – Vi har flera ärenden med några misstänkta som är 12 år gamla och har begått brotten tillsammans i grupp. När det handlar om så små barn kan vi från polisens sida enbart gripa dem för att sedan omedelbart lämna över dem till socialtjänsten, säger Björn Holmberg gruppchef för några av Helsingborgs områdespoliser.

Enligt Kvällsposten liknar polisen de kriminella vid ”förvildade” gatubarn från ”mindre bemedlade världsdelar” och med tanke på det är det ett konstigt bildval polisen gjort.

Polisens bild på de ”förvildade” gatubarnen, eller om de menar ett par spanande ögon…

I de fallen verkar rånen ha inträffat spontant och kan handla om rena infall. Samma individer är misstänkta även för andra brott, till exempel ofredanden och stölder, och de har rört sig över hela staden och begått brott vid olika tidpunkter på dygnet.

I andra fall har gärningspersonerna varit mopedburna och till fots och de har varit beväpnade med kniv.
– De här rånen är mer förberedda och gärningspersonernas ålder är sannolikt högre. I dessa fall har de flesta brotten begåtts i den södra delen av staden kvällstid, säger Björn Holmberg.

Helsingborgspolisens områdespoliser arbetar dygnet runt med de resurser som finns tillgängliga. I de fall som kameraövervakning finns i stadsmiljön används detta i brottsbekämpningen.
– Helsingborgare kan röra sig på våra gator som vanligt utan att vara oroliga. Sannolikheten att bli utsatt för brott är trots allt relativt liten, säger Björn Holmberg och fortsätter: – Men vi är alltid beroende av helsingborgarnas iakttagelser för att kunna vara riktigt framgångsrika i vår brottsbekämpning.

Polisen behöver hjälp med information och tips när det gäller de senaste rånen i Helsingborg.

Sett eller vet du något? Hör av dig!

Kontakta Områdesgruppen på 0702-75 89 42 eller omradesgruppen.helsingborg@polisen.se

Du kan också lämna tips genom Polisens nationella telefonnummer 11414.

Vid akuta ärenden, ring alltid 112

19 reaktioner på “Små barn rånar och härjar i Helsingborg

 1. Måste vara stackars utsatta föräldralösa och hemlösa ensamkommande s.k barn som härjar runt och ställer till jäkelskap och problem för hederliga infödda svenskar som försörjer nysvenskar !
  Om dessa stackars barn hade haft sina ansvarsfulla föräldrar och andra anhöriga i Sverige så skulle de ju inte behöva försörja sig på kriminalitet, 7 klövern får öka på anhöriginvandringen kraftfullt så att dessa stackars barn har ett tryggt hem och slipper bli brottslingar.

  1. På den tiden var det ju svenska barn, något sådant system får naturligtvis förekomma idag med alla inflyttade traumatiska barn som sökt och fått skydd i paradiset Sverige !
   Nu ska vi ta hand om alla människor från hela världen som vill ha hjälp av oss, locket på Magdas alltid välfyllda skattekista behövs aldrig stängas är bara att ösa på.

 2. Fridolin och Shekarabi = Stadsrådsligan som tar in 38 000 tidelags- och gruppvåldtäkts vetenskapsmän per år vilka Jan Emanuel får kvarts miljard vinst på, per år. Snabba cash…

  1. Vilket enormt behov som jag i alla fall har för det vackra och fredliga.
   Det här är ett underbart klipp när världen är fin.

  1. Jamen, du förstår väl att de menar relaterat till de 30-åriga ”17-åringar” som det numera kryllar av i Sverige…

   De ”välutbildade” som inte ens gått ut grundskolan.

   De ”pensionsräddare” som ägnar sig åt gruppvåldtäkter, hedersmord och stenkastning mot blåljus.

 3. Det blir inte särskilt många tips, kan tänkas, med tanke på att barn med blont hår och blå ögon genom bild blir utpekade. DEM har ju ingen sett!

 4. Det borde vara lätt att ta reda på vilka föräldrarna eller målsman är? Eller är de föräldralösa anonyma gatubarn? Vad är det, som pågår i svenska städer och tätorter egentligen? Vem har försett oss med knivbeväpnade, förvildade barn, som rör sig i flockar och rånar allmänheten på gator och torg?

  1. Det enda jag kan bidraga med i din fråga,är ett program från tyska WDR.
   I detta framgick att detta är en slags nomadfolk (zigenare) till största delen från,S:a Spanien och delvis Italien.
   Dessa har sin gemensamma träffpunkt i NRW tyvärr glömt vilken stad.Här sändes de ut över EU-länder,ledda i form av en stor klan/liga.De livnär sig av rån,inbrott,snatteri och annan kriminalitet. När de börjar brännas för dem i ett land´,reser de vidare till nästa.Samtidigt kommer nya utsända från ligacentralen.
   Alltså som du ser, i stort organiserade på samma vis som ”våra stackars zigenare”..Hej,hej !

  1. Tror inte dessa ”marockanska gatubarn” vet ens vem som är deras föräldrar. Stenbock beskådar dem i bland från sitt fönster.Deras speciella seder är typiska,och borde inte vara svåra för myndigheterna att avslöja.Särskilt deras höga samtalstoner borde de på flera hundra meter,kunna lyssna till,om de nu behärskar deras språk ? Ett vidare kännetecken är de kramar,och andra typiska drag de nyttjar mellan sig.
   Men OK gäller det bara för polisen,att åka med dessa till sociala,kan staden ju istället inrätta en typ taxi ! Måtte f-n vara polis,när de gripes kl. 14 och befinner sig på nya strövtåg,en halvtimma senare.

 5. Råttor ynglar av sig obegränsat.
  De lever ofta i kloaker och avloppssystem.
  De smittar omgivningen på olika sätt och med olika sjukdomar.
  Råttorna är omöjliga att utrota.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: