Hets mot folkgrupp har blivit modernt

GOTT OCH BLANDAT. Vi talar mycket om tolerans men det verkar bli en allt sällsyntare var, liksom humorn. Hur ska det gå när vi inte kan skoja om olika saker i samhället? 

”Norge, Norge, det är ett ruttet land” sjöng Magnus Uggla inför miljoner svenskar som såg Idrottsgalan 2010, då blev både SVT och Uggla anmält för hets mot folkgrupp. Låten är gammal, från 1968.

Jag har inte sett något om några domar så jag antar att åklagaren slängde anmälan där den hörde hemma – i papperskorgen.

Nåväl, jag tror norrmännen kan skratta åt detta och ge igen med en klackspark.

-Pettersson undrar dock varför inte araber, muslimer och negrer kan garva åt samma sak utan ska ha skadestånd för allt från handskakningar till n-ordet.

”Jag dansar aldrig nykter” sjöng Magnus Uggla 1993. I texten finns raden ”jag har inget negerblod”. Sedan blev några svettiga, bland annat SVT, så i senare versioner heter det ”jag har inget särskilt blod”.

Så frågan blir varför ska svenskar, norrmän, kristna och bögar tåla mer än negrer och muslimer? Varför ska minoriteten tåla mer än majoriteten?

14 thoughts on “Hets mot folkgrupp har blivit modernt

  1. Det är pressen och vänstermupparna, som försöker egga svenskarna att hata. Sida upp o sida ner med historier om hat. Om ingen uppmärksamhet ges i pressen tror jag mycket av hatat skulle dö ut.

  2. Hets mot folkgrupp, rasism och kränkningar är idag modeord men i grunden är dessa ord 7 klöverns och den övriga PK-maffians vapen mot och för att tysta icke politiskt korrekta grupper i det s.k demokratiska Sverige med med som det så fint heter, yttrandefrihet !!!!
    Sverige är just nu inne på en mycket farlig väg när 7 klövern tillsammans med sin knähund PK- media bakvägen börja införa censur för försöka stoppa att alternativ media för att den ger folket den rätta sanningen.

  3. Tyvärr måste jag viska detta. Jag har en chef som är muslim. Jag gjorde Svenska kyrkan till vår samarbetsparter i ett projekt. När jag berättade det för min chef började han ironisera om kyrkan och mej.
    Hade jag gjort detsamma om islam och honom hade jag med all sannolikhet blivit fälld för hets mot folkgrupp.
    Jag undrar också varför får man ironisera om kristna men inte muslmer?

    • Skriv ner, snart kan du få prata öppet om det, vi skall se till att Sverige får en regering där man hittar lösningar på problem för att det är möjligt att ta upp de..

  4. Hets mot folkgrupp? Sanningen och fakta kan aldrig anses som hets utan de är snarare en varning för faran som regeringen har utsatt för. Sen kan vi ju inte hjälpa att vissa länder och grupper är mera våldsbenägda. Vi har tagit emot förföljda flyktingar och en större grupp av förövare från samma länder. Jag drar inte alla över en kam men hur i helvete kan man se skillnad på dom. Jag tänker inte chansa när de gäller min familj. De är regeringen som skapat hatet genom sin politik så de ska inte skylla på folket som känner sig diskriminerade och dessutom har ett värdelöst samhällskontrakt som trygghet. Slår man någon på käften så skapar man hatet.

  5. Ärligt sagt så har jag bara väntat på det, och i år kom det! Svts hets mot vita välutbildade människor och svensk natur, som verkligen kommer fram i Lunds studentsångare som sjunger in våren. Nu ska programmet utgå, men kanske komma tillbaka. Jag fattar inte detta, vad har vi svenskar gjort? Men särskilda muslimska fester går att direktsända, det enda svenska är att det utövas islam på svensk mark.

    Mångkulturen är döden för den svenska! Fy f..

  6. Jag håller med. Stoppar bistånd till Africa. Själv är jag från Somaliland och dem har klarats sig mycket bättre än Somalia.

    • Som somalier sagt till oss svenskar, att vi inte skulle klara oss en enda dag i Somalia. Fräcka påståenden om en befolkning som bryr sig.

      Håller med, vi slutar att ta hand om folk, det funkar ju inte ändå, klagomålen är oändliga på oss svenskar.

KommenteraAvbryt svar