Stäng

Skolor i Gaza kan tvinga stänga för att araberna lägger biståndspengar på terror

MELLANÖSTERN. FN:s skolor i Gaza kan tvingas stänga efter sommaren om FN-organet UNRWA inte kompenseras för det stora underskott som uppstod när USA nyligen drog in sitt stöd på 300 miljoner dollar.

272 000 Gazabarn går i UNRWA:s skolor, och trots att genomsnittet är 40 barn per klass anses utbildningsnivån förhållandevis hög. Barn från Gaza kommer ofta till final i regionala kunskapstävlingar.

-Pettersson säger att Sveriges Radio inte vore Sveriges Radio om de inte skyllde på USA:s indragna bistånd. SR nämner också att stödet inte är mer än vad en lyxyacht kostar för en saudiskt prins.

Men SR nämner inte hur mycket den muslimska terrorrörelsen Hamas lägger på terrortunnlar, raketer, andra vapen, korruption och pensioner till terrorister. SR nämner heller inte att Hamas är terrorklassat, att skolorna lär ut hat och våld och att det kanske bidrar till att alla inte är så pigga på att stödja terrorn…

Inte ett ord om att Hamas gömt vapen i skolor, om anti-semitismen som lärs ut, inte ett ord om uppvigling. Alltså typiskt Sveriges Radio.

Cecilia Uddén har gjort reportaget och om henne har vi skrivit då och då på bloggen…

Nedan en skiss på varor som kom från Israel till Gaza förra veckan. Glöm inte att Gaza också har gräns mot Egypten.

5 reaktioner på “Skolor i Gaza kan tvinga stänga för att araberna lägger biståndspengar på terror

  1. Kan de alltså inte producera något själva och ordna skolgång till barnen, utan att väst måste betala? Något är så stolligt att jag saknar ord!

  2. Ah, då skickar Margot en Långtradare full med pengar, så
    att skolorna fungerar där, för här hemma är det inte så noga
    att det blir sämre för varje dag.

  3. Har ingen som helst betydelse, de kan ju alltid fly till Sverige ursäkta, Absurdistan, landet med outsinliga resurser och öppna gränser.

  4. 300 miljoner dollar? Det kan Margot Swisha imorgon.!!Eller tror hon inte längre på Alla människors lika värde?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: